hirdetés

Megérkezett a Redmi Note 11 széria

Még jobb lett az új generáció

hír
Megérkezett a Redmi Note 11 széria 1
írta: Don Kartács
2022-01-28

Ma jelent meg a Redmi Note 11-es szériája, ami egyből 4 különböző készüléket foglal magában, most a két kisebbről, a Redmi Note 11-ről és a 11S-ről lesz szó. Hatalmas fejlődésen mentek át a telefonok, már 90 Hz-es AMOLED kijelzővel rendelkeznek, teljesen új SoC-kat kaptak, de a régi vívmányaikat – alacsony ár, tengernyi szenzor és Xiaomi minőség – továbbra is megőrizték. Az olcsóbb modell a Redmi Note 11, a legkisebb 4/64-es modellt 159 dollárért vihetitek haza, míg a Note 11S 6/64-es variánsáért 229 dollárt kérnek a Xiaomi hivatalos Aliexpress boltjában, a Xiaomi Mi Store-ban. Az árak az áfát nem tartalmazzák – az Aliexpress 150 USD felett ezt nem intézi automatikusan -, ezt itthon nektek kell a termékek után megfizetnetek.

A kis méret ellenére sikerült belepaszírozni egy 5000 mAh kapacitású akkumulátort, amit 33 W-os gyorstöltéssel pumpálhattok tele Type-C porton keresztül,

és ehhez a dobozban egy ilyen teljesítményű töltőt is mellékeltek. A központi mag a már elített Snapdragon 680, ami 6 nm-es technológiával készült, vagyis jó eséllyel alacsony lesz a fogyasztása, amiből hosszú üzemidő következik. A központi lapka mellé 4 vagy 6 GB RAM társulhat, a háttértár mérete pedig 64 vagy 128 GB lehet.

A 6,43 colos, FHD+ – 2400×1080 pixel – felbontású AMOLED DotDisplay kijelző 90 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik,

míg a mintavételezés gyakorisága 180 Hz, de nyilván ez is adaptív, vagyis a frissítési frekvencia alkalmazkodik a felhasználás típusához. A fényereje csúcsértéken 1000 nit, így vakító napfényben sem lesz gond az olvashatóságal. A telefon IP53 szabvány szerint áll ellen a külső behatásoknak, gyakorlatilag cseppálló. A szenzor és csatlakozó fronton mindig erős Redmi készülékek szinte most is minden fontosat megkaptak: van duális SIM+SD kártya hely, ac WiFi, NFC, BT 5.0 kapcsolat, 3,5 mm-es jack, sztereo hangszórók, infra port és GPS is. A képernyő feloldását az élen elhelyezett ujjlenyomat-olvasóval vagy arcfelismeréssel is megejthetitek. Az operációs rendszer természetesen Android 11, amire már a teljesen új MIUI 13 kezelőfelület kerül.

Érdemes még a kameraszettet megemlíteni, ami az alábbi egységekből áll:

  • 50 MP-es főkamera
  • 8 MP-es ultraszéles egység 118 fokos látószöggel
  • 2 MP-es makró kamera
  • 2 MP-es mélységélességért felelős szenzor
  • 13 MP-es szelfi kamera

Ami az árakat illeti, a 4/64-es modellért 15951 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot -, a 4/128-asért 17957 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot -, míg a 6/128-as variánsért 199 dollárt – 63 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot – kérnek, amit a terméklapon megtalálható store kuponnal lehet elérni. A termék Kínából érkezik ingyenes szállítás mellett, az árak viszont az áfát nem tartalmazzák – az Aliexpress 150 USD felett ezt nem intézi automatikusan -, ezt itthon nektek kell a termékek után megfizetnetek.

Mindkét telefon esetében az első 600 vásárló Redmi Bud3 Prót kap ajándékba, a második 600 vásárló pedig Xiao Air 2SE fülest, illetve további 200 rendelő között véletlenszerű ajándékokat sorsolnak ki, amelyek között olyan termékek is vannak, mint a Xiaomi TV 4A vagy Xiaomi robotporszívó. A készülékeket 2022.01.28. 9:00-tól lehet megvásárolni, a fenti árak is ettől az időponttól lesznek elérhetők.

Redmi Note 11S – Erős, mégis apró

A Redmi Note 11S – kódnéven K7S – kapcsán észrevehetitek, hogy nemcsak a hardver erejével, de a fizikai méretekkel is játszik a gyártó, ezzel is kifejezi, hogy ez a második „legkisebb” modell. Azt is mondhatnám, hogy egy átmenetet képez a Note 11 és a 11 Pro között, hiszen az előbbivel és az utóbbival is számtalan ponton egyezik. A Note 11-től megörökölte a külső méreteket, a tömegét, illetve a választható színeket, bár az árnyalatok egy picit eltérnek.

Az AMOLED kijelző szintén azonos, ahogyan az akkumulátor kapacitása, a szenzorok és bemenetek, illetve a gyorstöltési megoldás is, így külsőre nem is nagyon lehet megközülönböztetni a 11-et és a 11S-t.

A belbecs azonban jelentősen eltér, a központi mag a MediaTek gyártmánya, a Helio G96,

és hogy érezzétek az erőkülönbséget, gyorsan kitúrtam a neten, hogy Antutu pontban hogyan muzsikál a két készülék egymáshoz képest. Az SD 680 220 000, míg a G96 334 000 pont körül teljesít, vagyis nagyjából 50%-kal több kakaót kaptok a 11S esetében. Szintén jelentős változás, hogy már csak 6 vagy 8 GB RAM-mal kapható, a háttértár mérete 64, illetve 128 GB lehet.

A másik fontos különbség az olcsóbb modellhez képest a kameraszett, amiben a Pro variánssal osztozik a 11S. Értelemszerűen a Redmi Note 11-nél jobb képminőséget várhattok el a hardverektől:

  • 108 MP-es Samsung főkamera
  • 8 MP-es ultraszéles egység 118 fokos látószöggel
  • 2 MP-es makró kamera
  • 2 MP-es mélységélességért felelős szenzor
  • 16 MP-es szelfi kamera

Az árak a következőképpen alakulnak: a 6/64-es modellért 21970 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). -, a 6/128-asért 26986 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). -, míg a 8/128-as variánsért 289 dollárt93 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). – kérnek, amit a terméklapon lévő store kuponnal érvényesíthettek. A termék Kínából érkezik ingyenes szállítás mellett, az árak viszont az áfát nem tartalmazzák – az Aliexpress 150 USD felett ezt nem intézi automatikusan -, ezt itthon nektek kell a termékek után megfizetnetek.

Mindkét telefon esetében az első 600 vásárló Redmi Bud3 Prót kap ajándékba, a második 600 vásárló pedig Xiao Air 2SE fülest, illetve további 200 rendelőnek véletlenszerű ajándékokat sorsolnak ki, amelyek között olyan termékek is vannak, mint a Xiaomi TV 4A vagy Xiaomi robotporszívók. A készülékeket 2022.01.28. 9:00-tól lehet megvásárolni, a fenti árak is ettől az időponttól lesznek elérhetők.

hirdetés