hirdetés

Márkás és olcsó autós töltőket válogattunk az Aliról

Már 30 wattos is van nagyon jó áron

hír
Márkás és olcsó autós töltőket válogattunk az Aliról 1
írta: SonkaMod
2022-01-24

Annyi kiegészítőt lehet kapni az autónkhoz Aliexpressen, hogy a világ összes pénzét rá lehetne költeni, de szerencsére sok tétel ebből filléres. Ilyenek az autós, szivargyújtós töltők is, amik minden autóba kellenek, és szerencsére már szinte olcsóbb, mint egy garnitúra jó minőségű szelepsapka. Kiválogattunk három, különböző teljesítményű autós töltőt, amik megbízhatóak, és ár/érték arányban pedig nagyon jók.

Márkás és olcsó autós töltőket válogattunk az Aliról 2

Orico 10,5 W-os töltő

Sajnos még a magasan felszerelt autók esetében is elképzelhető az, hogy nincsen benne USB töltő, vagy csak egy darab, a teljesítménye pedig elhanyagolható. Persze, ha 1-2 éves csúcsverdánk van, akkor valószínűleg ez nem igaz, de Magyarországon az autók átlagos életkora 14 év. A legegyszerűbb megoldás az USB-s töltésre egy kisteljesítményű szivargyújtós megoldás, mint például az Orico UPM-2U. Ez az eszköz teljesen alumínium házat kapott, minőségi termék, mégis nagyon olcsó. Két USB csatlakozó van rajta az egyik 10,5 W-ot tud, a másik pedig csak 5-öt. Nem tudunk vele nagyon gyorsan tölteni, de azért nem is vészes a gyorsabbik port teljesítménye. A kütyüt Aliexpressről mindössze egy ezresért megrendelhetjük piros vagy ezüst színben, az Aliexpress Saver Shipping szállítási móddal pedig még a vámkezelés költségét sem verik ránk.

Márkás és olcsó autós töltőket válogattunk az Aliról 3

Orico 30 W-os gyorstöltő

Az Orico márkánál maradva vásárolhatunk erősebb töltőket is, például az UPF-K2-t. Ennél az eszköznél is adott a két töltőport, tehát párhuzamosan több eszközt is tölthetünk vele. Került rá egy apró kijelző is, ahol pedig a feszültségértékeket írja ki. A maximális teljesítménye 30 watt, az egyik porton 18 watt, a másikon pedig 12 watt teljesítménnyel tölthetünk. Az előbbi csatlakozó már QC 3.0 szabványú, de egyéb gyorstöltési protokollokat is ismer. Viszonylag nagy ugrás ez a kütyü az előzőhez képest, viszont drágább is, bár így is jó áron megy. Aliexpressen 1550 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megrendelhetjük, ingyenes Aliexpress Saver Shippinggel, amivel a vámkezelési költséget sem kell kifizetnünk.

Márkás és olcsó autós töltőket válogattunk az Aliról 4

Baseus 30 W-os töltő

Nagyon hasonló a Baseus megoldása is az előző Oricohoz, de jóval kisebb nála, így aki szereti a minimalista kütyüket, az jobban fogja ezt kedvelni. Kétféle kivitelben kapható, két sima USB-A porttal is kérhetjük, de az egyik dugalj lehet Type-C is. Mind a két csatlakozó ugyanazt tudja, nincs különbség köztük, így 30 wattot mindkét portján képes leadni. Viszont, ha megterheljük mind a kettőt, akkor az össz teljesítmény 25 W lesz. A Baseus neve a garancia a minőségre, aki akar egy kicsi, jól működő és erős autós töltőt, az bátran válassza ezt. Ezért sem kell kifizetnünk nagy összeget, csak 2400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül ez is a Saver Shipping díjával együtt.

hirdetés