hirdetés

Már elérhető a Xiaomi Vacuum-Mop 2Pro+

Kiüti a nyeregből az S5 Maxot

hír
Már elérhető a Xiaomi Vacuum-Mop 2Pro+ 1
írta: SonkaMod
2021-01-20

Egy újabb Xiaomi robotporszívó jelent meg 2020 végén, ami hasonló, vagy kicsit alacsonyabb árazással érkezett, mint a Roborock S5 Max, de egy kicsit jobb nála. Ez lett a Vacuum-Mop 2Pro+, ami már több helyen elérhető. Nem kérdés, hogy ezek a gépek felsőkategóriásak, de mégsem nevezhető csúcsterméknek, mert ott már olyanok szerepelnek, mint a Roborock S6 MaxV. A Vacuum-Mop 2Pro+ lehet az újabb olyan modell, ami ár/érték arányban veri a mezőnyt.

Az elkészített térképet tudja tárolni, nem kell mindig újat csinálnia, és különböző szinteket is tud kezelni. A helyiségeket automatikusan felismeri, amikre külön-külön takarítási tervet készíthetünk. Például meg lehet neki adni, hogy a dolgozószobában csak csendesen takarítson, míg a konyhában menjen maximum szívóerővel és töröljön is fel. Ha bizonyos területet el akarunk előle zárni, akkor azt virtuális fallal megtehetjük a Mi Home alkalmazáson keresztül. A víztartály pedig folyamatosan rajta lehet, csak ott enged ki vizet magából az elektromos vízpumpájának segítségével, ahol erre külön utasítjuk a szerkezetet.

A szívónyílást közelebb hozták a padlóhoz, így hatékonyabb is a tisztítás, de természetesen a motoros forgókefe is maradt az alján. 5200 mAh-s akkumulátor van benne, ez pont akkora, mint az S5 Max-ban, és ez is tudja azt, hogy visszatér oda a töltés után, ahol abbahagyta a takarítást. A portartálya 550 ml-es, a víztartály pedig külön csatlakoztatható az aljára, és 250 ml-es. A víz mennyisége három fokozatban szabályozható.

Mindig a legújabb Xiaomi robotok azok, amik felmutatnak valami igazán lenyűgözőt, így nem csoda, hogy az évről évre kiadott modellek mindig tudnak valamiben fejlődni. Ez nemcsak a csúcstechnikára, hanem a közép- és alsókategóriás termékekre is igaz. A Vacuum-Mop 2Pro+ valahol a közép és a felső kategória határán helyezkedik el, de kétségkívül olyanokat tud, hogy röhögve megelőzi a régebbi típusokat, mindezt úgy, hogy az ára nem kifejezetten húzós. Alapból 450-500 dollár körül kapható, például Banggoodon, de Aliról is beszerezhető, ahol éppen van rá kuponkódunk (2PRO50), mellyel már 409 dollárért, azaz 120 000 magyar forintért megrendelhető. Ezért a technikáért ez tök jó ár, és ezt futárszolgálat hozza Lengyelországból, pár nap leforgása alatt. Alig várjuk, hogy mi is kipróbálhassuk a porszívót, biztosan nem fog csalódást okozni.

hirdetés