hirdetés

Már elérhető a Samsung Galaxy A52 és Galaxy A72

Érdemes megvenni?

hír
Már elérhető a Samsung Galaxy A52 és Galaxy A72 1
írta: molcsa
2021-03-25

Az Androidos okostelefonok világában a Samsung folyamatosan dobja piacra újabb és újabb készülékeit. A prémiumszegmens után a középkategóriás telefonokat helyezi előtérbe. A Galaxy A52, a Galaxy A52 5G és a Galaxy A72 a legújabb típus a Galaxy A portfólióban, és figyelemre méltó fejlesztéseket hoznak elődjeikhez képest, ideértve a váltást egy magasabb frissítési gyakoriságú kijelzőre, továbbfejlesztett kamerákat és hosszabb üzemidővel rendelkező akkumulátorokat.

Samsung Galaxy A 72: hosszabb üzemidő, jobb kamera kialakítás

A Galaxy A71 tavalyi közvetlen utódja, a Galaxy A72 számos lenyűgöző frissítéssel rendelkezik. A készülék egy 6,7 hüvelykes, 90Hz-es Super AMOLED kijelzőt tartalmaz egy 77,4 x 165,0 x 8,4 mm méretű vázban. Mindezek mellett a Galaxy A72 négykamerás beállítást kínál 64MP elsődleges és 12MP ultraszéles kamerából, 8MP teleobjektívből, háromszoros veszteségmentes zoommal. Az első kamera is optikai képstabilizátorral van kialakítva.

Az 5000mAh akkumulátor folyamatosan készenlétben tartja a telefont – nem beszélve a beépített gyorstöltési funkcióról –, míg az IP67 besorolás véd a por és a víz okozta veszélyek ellen. A Samsung Galaxy A72 további említésre méltó elemei: a képernyőn megjelenő ujjlenyomat-olvasó, a microSD-kártya bővítése, a Dolby Atmos hangjavítással ellátott kettős hangszórók, a 3,5 mm-es audio csatlakozó és a jólismert Samsung Knox biztonsági csomagja. A Galaxy A52 sorozathoz hasonlóan a Galaxy A72 4 generációs biztonsági frissítésekkel együtt az operációs rendszer 3. generációját szintén magában foglalja.

Már elérhető a Samsung Galaxy A52 és Galaxy A72 2

Élvezd a felsőkategóriás minőséget, megfizethető áron!

Az új A-sorozatú okostelefonok két dolgot is kapnak, amelyeket a drágább testvérek nem: a microSD bővíthetőségének támogatását és a mellékelt tápegységet. Ebből is látszik, hogy a Samsung nem mondott le véglegesen a bővíthető tárhelyről, ezzel még mindig versenyhelyzetben van a koreai gyártó az Apple készülékeivel szemben.

A telefonokat jellemzően 150 ezer és 200 ezer forint közötti ár intervallumban vásárolhatod meg az ismert online áruházakban vagy a mobilszolgáltatók webshopjában.

Sajnos az A72-esből nem készült 5G-s változat, amely kissé kiábrándító azok számára, akik szeretik a nagyobb fényképezőgéppel és 5G-vel rendelkező mobilokat. A méret ezesetben rendkívül fontos lehet számodra, viszont az 5G megléte már más kérdés. Ez a szupergyors hálózat nem minden régióban érhető el, úgy, mint a népszerű 4G, tehát hiába van egy menő 5G-s mobilod, ha nem tudod kihasználni az eszköz nyújtotta előnyt. Tény, hogy a csúcskategóriás készülék élményt megtapasztalhatod a telefonok használatával, méghozzá teljesen elfogadható áron.

hirdetés