hirdetés

Longer Ray5 10W lézergravírozó akcióban, ajándékokkal

A legolcsóbb 10 wattos, beépített kijelzős gravírozó

hír
Longer Ray5 10W lézergravírozó akcióban, ajándékokkal 1

Forrás: Longer3d.com

írta: Norbi
2022-07-06

A Longer lézergravírozókat és 3D nyomtatókat gyárt már jó ideje, ez utóbbi kategóriáról már írtunk korábban. A Longer Ray5 10W lézergravírozó hasonló hozzá abban, hogy otthoni, DIY célokra szánta a gyártó, ráadusul ez az első olyan lézergravírozó, amit érintőkijelzővel szereltek fel, így akár számítógép nélkül is küldhettek rá munkákat, elég csak behelyezni az SD kártyát, pár kattintás és már indulhat is a gravírozás. A Longer3D oldalán most nagyvonalúan osztják hozzá az ajándékokat is, érdemes benézni.

Az eszköz rengeteg különböző anyagon használható, legyen az akár karton, PCB, alumínium, bambusz, műanyag vagy bőr. Mivel ennek már megnövelt a teljesítménye, nemcsak gravírozni, hanem vágni is tud, például könnyedén átvágja az akár 12 mm vastag fát, bőrt, kartont és egyes műanyagokat is. Az új eszköz 10 wattos lézere ráadásul a korábban megszokott 0,08×0,08 mm helyett 0,06×0,06 mm-es ponton dolgozik, így sokkal pontosabb és vékonyabb vonalakat képes „égetni”. A felhasználási területe így szinte korlátlan, csak a fantáziátok szab határt az elkészíthető alkotásoknak. Nagy plusz a konkurens gépekhez képest, hogy egy érintős LCD kijelzővel is felszerelték, így laptop, vagy számítógép nélkül is lehet vele dolgozni, a mintákat egy SD kártyára kell csak felmásolni és azt az olvasóba behelyezni, illetve a mobiltelefonotokról is tudjátok vezérelni, pár kattintás és a kívánt képet már el is kezdi gravírozni a masina.

A gravírozónak a mintákat a Windowsra és Linuxra elérhető LaserGRBL vagy a Windowson, Linuxon és macOS-en használható LightBurn alkalmazással küldhetitek át a számítógépetekről, a képek formátuma pedig lehet többek közt JPG, PNG, BMP, DXF vagy SVG. A készülék több védelemmel is el van látva: védi a szemeteket a lézernyaláb körüli búra, ezenkívül hővédelemmel is felszerelték, lekapcsolja a lézert, ha a gépet fizikai behatás, például lökés éri, illetve ha bármilyen okból kigyulladna a munkadarab, a gravírozás azonnal leáll.

A Longer Ray5 10W ára 165 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ha használjátok a R510WSAVE30  kuponkódot. Ebben az árban már a szállítás és az áfa is benne van. A terméket a cég európai raktárából küldik, így hamar meg is érkezik.

hirdetés