hirdetés

Lőjünk szét hajókat a karantén idején

World of Warships az unalom ellen

hír
Lőjünk szét hajókat a karantén  idején 1
írta: SonkaMod
2020-04-02

Már megjelent pár cikkünk, amit a karantén ihletett, de egyelőre én kimaradtam belőle, mert kevéssé éreztem a #stayhome hatásait. Alapvetően napi minimum 8 órát tolom a melót, és rendszeresen járok futni is, így csak most csapott meg a bezártság szele. Már érzem én is, hogy kicsit több az időm, így leporoltam pár régen játszott játékot, amiket most újra lehet tolni napi egy órácskát.

Béla: – Józsi, itt vagy?

Józsi: – Aha

Béla: – Na, akkor csapassuk, menjünk el jobbra és kerítsük be a Kö***göket! (Elnézést, pardon, de játék közben elkerülhetetlen a trágár beszéd. Bár az is egy jó játék lehet, hogy melyik játékos bírja tovább egy jó magyaros kifakadás nélkül.)

Józsi: – Ok. Amúgy asszony, gyerek?

Béla: – Megvagyunk, nem tesz jót ez a bezártság, tegnap elfelejtettem lehúzni a WC-t, de rájöttem, hogy azért, mert nem is voltam. Aztán pedig összekevertem az ágyat az asztalommal, és egy komplett meetinget toltam le kisgatyában, kakaóval a kezemben.

Józsi: – Anyád! Lődd már le Béla b@zmeg! … Na igen, Én meg nem megyek napközben a konyhába, mert nem keverhetem a munkát a magánélettel, illetve a magánéleti veszekedéssel. Így már az első nap estéjén összebalhéztunk a hőn szeretett nőmmel, hogy kinek mi a dolga a háztartásban. És fürgemalac vágtában hozzám is vágott pár „szexista disznó”, „atyáskodó barom”, és „hímsoviniszta paraszt” jelzőt. Na erről eszembe is jutott egy vicc. Szóval a magyar, a szlovák és a román beszélget…

Körülbelül így megy le egy-egy meccs, ami végtelenül üditő lehet, mert legalább így érintkezhetünk a barátokkal, ha nem is személyesen egy sör mellett, de mégis. Arról nem is beszélve, hogy sört iszogathatunk a játék mellé, célzóvízre amúgy is szükség van.

A World of Warships a maga módján pörgős játék. Ennél gyorsabban és látványosabban nem lehetne egy tengeri csatát szimulálni. Viszonylag kisméretű pályára van beszorítva a két csapat és a cél az, hogy kilőjük az összes ellenséges hajót, vagy pedig foglaljuk el a kijelölt bázisokat. Egy játszma maximum 20 perc, de ha kiestünk, akkor nyugodtan kiléphetünk, és egy új játékba továbbmehetünk egy másik csatahajóval.

A XX. század legikonikusabb hajószörnyeivel csapathatunk, és még az Osztrák-Magyar Monarchia egyik gyártmánya is elérhető. De több, mint 200 típussal vághatjuk a hullámokat, amik osztályokba vannak rendezve, és a matchmaker nem dob be olyan csatába, ahol esélyed sincs a többiek ellen.

Alapvetően tudunk lőni különböző töltényeket az ágyúkból, de lehet torpedókat is indítani. Ezeken felül van még egy csomó érdekes harcieszköz, de ezt inkább kísérletezzétek ti ki, ha regisztráltok. A különböző pályák nagyon változatosak, rengeteg a kis sziget, és többféle időjárással is találkozhatunk. Más hajózni szikrázó napsütésben és enyhén viharos körülmények között.

Két nagy technikai előnye van a WoWS-nak, az egyik, amit már említettem, hogy teljesen ingyenes a regisztráció, és igazából a játék is, a másik pedig az, hogy nem túl nagy a gépigénye. Én is egy 5-6 éves középkategóriás laptopon tolom, persze nem full grafikán, de az nem is kell az igazi játékélményért. Minimum – és maximum – erre a konfigra van szükség a futtatáshoz:

Ha még sokáig tart ez a koronavírus járvány, akkor még több ilyen cikkel is jelentkezni fogok, mert egy idő után már mindent meg fogok unni. Egy biztos, a családomat nem, tehát mindenki csak akkor játsszon, ha az nem megy a családi élet rovására. Addig is, #stayhome és vigyázzatok magatokra és egymásra!

hirdetés