hirdetés

Látni és látszani

Fő a biztonság!

hír
Látni és látszani 1
írta: hajas
2020-02-25

Közeledik a jó idő, aminek biztosan mindannyian örültök. Előkerülnek a rollerek, biciklik, egyre több lesz belőlük az utakon. Ez egyrészt jó, hiszen sokan leteszik a kocsit és bringáznak, rollereznek helyette, viszont rengeteg olyan ember van, akinek nincs, vagy nem megfelelő világítás van járművén, ami balesetveszélyes. Ebben a cikkben olyan termékeket hoztam nektek, aminek segítségével jobban láthatóvá váltok.

Látni és látszani 2

Küllőre szerelhető fényvisszaverő – 300 forint

A legolcsóbb termékkel kezdem. Ezek a kis fényvisszaverő csövek könnyen felszerelhetőek a küllőkre, amik jobb láthatóságot biztosítanak, főleg oldalról. 12 darab van egy csomagban, így akár mindkét kerékre tudtok rakni 6-6 darabot. 6 különböző színben érhető el, de tudtok kérni vegyeset is.

Látni és látszani 3

Indukciós bicikli lámpa – 2800 forint

Egyik barátom vett nemrég egy ilyen lámpát, és nagyon megtetszett. A küllőkre fel kell szerelni két mágnest, a villa egyik oldalára pedig egy szenzort. A lámpatestet pedig odateszitek, ahova szeretnétek. Ahogy tekeritek a biciklit, a mágnesek a szenzoron keresztül elektromos áramot generálnak, ami felvillantja a LED-eket.

Látni és látszani 4

Láthatósági mellény, beépített LED jelzéssel – 5300 forint

Amellett, hogy egy hagyományos láthatósági mellénynek is jó, találtok benne beépített LED-eket is, amik különböző mintákat tudnak megjeleníteni, például nyilakat, felkiáltójelet, kört. Rendkívül hasznos lehet a mögöttetek lévőknek, hiszen jól láthatóan tudtok például irányjelzést adni számukra. Hátizsákra is felszerelhető. Arra viszont mindig figyeljetek, hogy ne vegyétek fel fejjel lefelé a mellényt.

Látni és látszani 5

Világító kacsa csengő – 930 forint

Ez a kis sisakos gumikacsa három dologra jó: egyrészt hápogni tud, így figyelmezteti a figyelmetlen embereket, másrészt beépített világítással rendelkezik, így segít, hogy jobban látszódjatok. Harmadrészt pedig sisakot visel, ami emlékeztet titeket arra, hogy érdemes sisakba bújni, hisz így csökken a sérülés esélye.

Látni és látszani 6

USB-ről tölthető biciklilámpa szett – 1500 forint

Ha csak sima, egyszerű, olcsó világítást szeretnétek, akkor ezt a szettet ajánlom nektek. Sosem kell benne elemet cserélni, hisz USB kábelen keresztül tudjátok tölteni. Nekem a hátsó lámpám ilyen, és évek óta megvan, sosem volt vele baj. Az első lámpa 300 lumenes, nagyjából 30-50 méteres távolságra tud elvilágítani, a hátsó pedig 15 lumenes.

hirdetés