hirdetés

Kirándulós Bluetooth hangszóró Xiaomi módra

Kevés szó esik róla

hír
Kirándulós Bluetooth hangszóró Xiaomi módra 1
írta: SonkaMod
2021-01-05

A Xiaomi nem igazán képviselteti magát a hangszórók piacán. Illetve ez nem teljesen igaz, hisz tucatnyi ilyen eszközük van, de csak úgy mellékesen, ez nem tartozik a fő csapásirányba. Azért régebben mi is kipróbáltunk tőlük ezt-azt, és általában jó véleménnyel voltunk róluk, tehát örülnénk, ha egy kicsit nagyobb figyelmet fordítanának rájuk. Előző év nyáron jött ki olyan hangszórójuk, amik kis újdonságot hoztak, és elég alacsony áron is adják őket. Furcsa mód, ezek még nem jutottak el a szerkesztőségünkig, mert ezek sem kaptak túl nagy sajtófigyelmet.

Egyébiránt ez a Xiaomi túlteljesíti azt, amit elvárhatnánk tőle, hiszen TWS móddal is rendelkezik. Ha kettő ilyen hangszórónk van, akkor összekapcsolhatjuk őket, és sztereóban mehet a zenehallgatás. Bluetooth 5.0 segítségével kommunikál az eszközünkkel, ez pedig azért jó, mert kevésbé meríti az erőforrásait. Egy 2000 mAh-s akkumulátor van benne, amivel körülbelül 10 órán keresztül bírja. Ha lemerült, akkor Type-C porton keresztül tudjuk újratölteni. A különböző sajtóanyagok nem tudnak megegyezni abban, hogy IP55 vagy IP67-es védettséggel rendelkezik a kütyü, de ha csak az előbbi igaz rá, akkor is elmondható, hogy a por és az eső nem árt meg neki.

A dizájn szerintem zseniális. Fekete maga a hangszóró, és igazi Xiaomi-féle narancssárga füle van, ami segítségével felakaszthatjuk a túrazsákunk oldalára. Bizonyos helyeken teljes narancsszínben is kapható, de az jóval ritkább.

Ezt a kütyüt azon természetjáróknak fejlesztették, akik szeretnek túrázás közben vagy a pihenőben zenét hallgatni, illetve nem heteket vannak úton, mert ahhoz azért ez is nehéz. A Xiaomi hangszórója egyáltalán nem drága, sőt, kifejezetten olcsó. Ezért is érthetetlen, hogy nem kapott nagyobb figyelmet. A Banggoodon a BGXM95 kuponkóddal mindössze 7450 forintért megvásárolható, és ebben már benne van a szállítási költség is.

hirdetés