hirdetés

Kínából lehet okos és időzíthető radiátor vezérlőt kapni

Teljesen automatizálhatjuk a fűtést

hír
Kínából lehet okos és időzíthető radiátor vezérlőt kapni 1

Forrás: Banggood.com

írta: SonkaMod
2022-03-03

Az okos termosztátok már kezdenek elterjedni, de még kell pár év, hogy teljesen átvegyék az uralmat. A WiFi-s aktuátorok viszont nem sok figyelmet kapnak, pedig általában egyszerűbb az átszerelésük, és segítségükkel külön-külön tudjuk a radiátorokat vezérelni. A kínai MoesHouse gyárt ilyeneket ZigBee 3.0 alapra, és nem vészesen drágán, tehát érdemes kipróbálni őket. Viszonylag olcsón fel tudjuk szerelni vele az egész lakást, mert minél többet veszünk belőle, annál olcsóbbra jön ki.

Akár az egész hétre vagy napra beprogramozhatjuk, hogy mikor milyen hőmérsékletet tartson, így pedig le tudja venni este automatikusan, reggel pedig újra magasabb fokozatra kapcsolni. Egyszer kell vele elég sok időt eltölteni, hogy automatizáljuk az összes szelepünket, de onnantól kezdve magától történik minden. Ha profi rendszert akarunk kiépíteni, akkor érdemes hozzá venni külső hőmérőt, és az alapján is lehet vezérelni, illetve egy darabbal nagyon sokra nem megyünk, célszerű lecserélni az összes radiátor szelepét ilyenre.

A felszerelése nem igényel nagy szakértelmet, nem kell hozzá megbontani a vízvezetéket, hanem el kell távolítani a régi tekerőt, és fel kell tenni a MoesHouse termékét. Ezt magunk is elvégezhetjük, de egy szakember pár perc alatt megcsinálja az összeset.

Egy egyszerű, tekerős termosztátfej itthon nagyjából 5-6 ezer forint, amihez képest a MoesHouse okosaktuátora egyáltalán nem drága, durván a kétszerese. Banggoodon a BGHU1792 kuponkódot használhatjuk fel hozzá, így pedig darabja 12 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, csehországi raktárból rendelve, viszont érdemes azzal számolni, hogy kell hozzá ZigBee 3.0 hubot venni, ha még nincs ilyen az otthonunkban, és több szelepnek is van értelme, mert radiátorból sem csak egy van a lakásban, illetve szettben sokkal olcsóbbra kijön. A különböző kiszerelések árai így alakulnak a fenti kupont felhasználva:

1 db szelep: 12 900 Ft
1 db szelep + hub: 18 000 Ft
2 db szelep + hub: 25 600 Ft
3 db szelep + hub: 33 600 Ft
4 db szelep + hub: 43 700 Ft
5 db szelep + hub: 53 900 Ft
6 db szelep + hub: 64 100 Ft

hirdetés