hirdetés

Kettő különleges, kettő sportos

Már horkolás ellen is van kütyü

hír
Kettő különleges, kettő sportos 1
írta: Don Kartács
2019-09-12

A Xiaomi Amazfit GTR-t túl sok embernek szerintem nem kell bemutatni, ez most a sláger, míg a Huawei Honor Band 5 a Mi Band 4 szériával szeretne tengelyt akasztani. A Xiaomi side projectje – az SWDK – pedig egy elektromechanikus úton takarító felmosógéppel került fel a Top 4-es listámra. A kedvencem azonban a Snore Circle nevű cuccos, ami állítólag megszűnteti a horkolást 18 000 Ft-ért cserébe, ami soknak tűnhet, de aki aludt már „zajongó” emberrel egy szobában, annak óránként virtuálisan 5 rongy tuti elpárolog az árából.

Az AMOLED kijelző ráadásul kellően fényerős, van Always On Display módja is, de a legjobbat a végére hagytam: lightos használat mellett 42 napig is bírja egy feltöltéssel, de a napi két futásommal súlyosbított tesztet is 20+ nap üzemidővel abszolválta. Mindenképpen vessetek egy pillantást az EU raktárból érkező, 47 000 Ft-os termékre, amihez érdemes a 3PHK1QQI kupont használni.

Huawei Honor Band 5 okoskarkötő

Aki már unja a Xiaomi Mi Band 4 körüli nyáladzást, és szeretne egy alternatívát, annak itt a Honor Band 5. Valójában a Huawei a saját almárkájával ugyanazt játssza, amit a Xiaomi a Redmivel, de ez ne tévesszen meg benneteket, jó kis cucc ez, Huawei minőségben. A cég egyébként nem rest, összefoglalta egy táblázatban a két Band 4 és a Band 5 paramétereit, hogy senkit ne tévesszenek meg a műszaki különbségek.

Ezek alapján a Band 5 gyakorlatilag egy Mi Band 4, ami több sportot tud, kevesebb ideig bírja egy feltöltéssel – már amennyiben a 2 hét nem elég valakinek -, cserébe viszont véroxigén mérő szenzort is tartalmaz a repertoárja. Igaz, a Mi Band 4-é meg zenevezérlést. Ahogy néztem a teszteket, a Band 5 kijelzője ad élesebb és szebb képet, szóval terjeng a döntetlenszag a levegőben. Az ára az EU raktárat is figyelembe véve reális, 12 000 Ft-ot kérnek érte a 3PHKDGWC kuponkóddal, de azon meglepődtem, hogy Kínából is 11 000 forint az ára, pedig ha beférne a vám- és áfahatár alá, az lenne az igazán faja.

Xiaomi SWDK felmosó robot

Járt már nálam a cucc, az ügyesek a tesztet is megtalálhatják a régi oldalon. Kifejezetten bejött, hogy ellentétben a béna robotporszívós kamu felmosással, a SWDK terméke úgy működik, ahogy kell. Adnak hozzá mindenféle felmosó párnát, amellyel a kütyü a mechanikus dörgölés erejét felhasználva takarít. A túráim után sáros lábbal összemászkált előszobát 1 perc alatt úgy összetakarította, mint a huzat.

Használat közben két másik előnye is kidomborodott az eszköznek. Az egyik, hogy csak annyi vizet használ, amennyit muszáj, filmszerű réteggel beterítve a járólapot. Nincs tocsogás, háromszor gyorsabban szárad, mint a hagyományos pamacsos megoldás, ráadásul a retkes vizet sem kell kiönteni a vödörből. A másik a fronton elhelyezkedő lámpa, amivel az ágy alatti kosz helyét lokalizálhatjuk, majd tüntethetjük el. Egy feltöltéssel durván 100 nm-t tolhattok végig, szóval a lakások 90%-ába bőven elég, újratölteni pedig egy perc. A cucc sajnos nem olcsó, 34 000 Ft-ot kérnek érte a 3PAU5XZK kuponkóddal, viszont a szokásos Xiaomi minőség, ráadásul élőben elképesztően meggyőző a működése.

Snore Circle horkolás elleni kütyü

Nekem ez a nap sztárja, egyrészt az ötletért, hogy ezt valaki lefejlesztette, másrészt pedig azért, mert már többször szembesültem barátaim és szeretteim extrém zajkeltő képességével. Mivel nem alszom különösebben mélyen, ezért a legkisebb hangra felébredek, és utána nem is tudok visszaaludni. Egyszer megmértem, milyen hangos a horkolás, a legjobbak akár 50 dB-re is képesek.

A Snore Circle elvileg ennek a nem különösebben szerethető tevékenységnek szab gátat úgy, hogy először azonosítja a hangot, majd masszírozással ellazítja az izmokat ott, ahol kell. Az áll alá kell helyezni, itt fejti ki a hatását, aminek egyébként egészségmegőrző hatása is van, ugyanis a horkoló emberek tipikusan rossz alvók is, ami hosszabb távon nem az egészség biztos jele.

Az eszköz funkciói meglehetősen sokrétűen személyre szabhatóak. Attól függően, hogy a horkolás milyen intenzitású, a kütyü is mást csinál. Összesen harminchatféle technikával és erővel operál, ezeket az applikációból lehet beállítani. Azt hiszem, hogy aki szenved a fenti problémával, annak tényleg érdemes komolyabban elgondolkodnia ezen a cuccon, mert iszonyatosan meg tudja keseríteni a többi ember életét az éjszakai hangoskodás. A Snore Circle-ért 18 400 Ft-ot kérnek a 3PB6MF1S kuponnal, de azt hiszem, hogy ennyit bőven megérnek a nyugodt éjszakák. Érdemes EU Priority Line szállítással kérni, akkor áfa- és vámmentesen érkezik a pakk.

hirdetés