hirdetés

Kempingezz hordozható napelemes rendszerrel (X)

Élvezd az energiafüggetlenséget bárhol a Bluetti rendszereivel

hír
Kempingezz hordozható napelemes rendszerrel (X) 1

Forrás: Bluetti

írta: Bagi
2023-07-28

Mindjárt augusztus, aki csak teheti elindul vakációzni. Lakóautós utazásnál és kempingezésnél bizony nem kevés energiára lesz szükségetek, főleg ha teljesen szabadon szeretnétek utazni. Egy hordozható napelemes rendszerrel bárhol letáborozhattok, és élvezhetitek a gondtalan pihenést, ráadásul ezt környezetbarát módon tehetitek meg. A Bluetti a megújuló energiatárolási iparág egyik piacvezetője, válogassatok kedvetekre csúcsminőségű rendszereik közül.

Forrás: Bluetti

Néhány tipp, hogyan használjátok hatékonyan a napelemes rendszereket

Helyezzétek el úgy a napelemeket, hogy minél több napfény érje őket
Út közben helyezzétek őket az ablak közelébe, a kempingben pedig gondoskodni kell arról, hogy a hordozható napelemek nyílt területen, árnyékolás nélkül legyenek elhelyezve. Mivel a nap folyamán változik a sugarak beesési szöge, ezért be kell állítania a panelek dőlésszögét is.

Stabilan szereljétek fel a paneleket
Ha lakóautó tetejére teszitek őket, bizonyosodjatok meg, hogy stabil felületre legyenek rögzítve és használjatok hozzá szilikon ragasztót, ami minimalizálja a jármű mozgásának hatását is. Figyeljetek oda a megfelelő dőlésszög beállítására is.

Tervezzétek meg előre az utazás energia szükségletét
Ügyeljetek az energia felhasználásra, próbáljatok energiahatékony megoldásokat találni. Használaton kívül ne hagyjátok a készülékeket a napelemhez csatlakoztatva, és kerüljétek a lámpák napközbeni használatát.

Használjatok töltésvezérlőt
A napelemes töltésvezérlők szabályozzák az elektromos áram áramlását a hordozható napelemekből a készülékbe. Ezért fontos a minőségi napelemes töltésvezérlők használata a túltöltés megelőzése, az energiahatékonyság optimalizálása és a készülékek feszültségingadozások elleni védelme érdekében.

Készüljetek fel a felhős napokra
Bár a hordozható napelemeket úgy tervezték, hogy akkor is termeljenek áramot, amikor a nap nem süt, mindig okosan kell használnia a hordozható napenergiát, és rendelkeznie kell tartalékkal, amely biztosítja az áramellátást rossz idő esetén is.

Kövessétek nyomon a töltöttségi szintet

Használjatok feszültségmérőt vagy akkumulátor monitort a töltési állapot nyomon követéséhez. Ha szükséges, állítsátok be az energiafelhasználást vagy töltsétek fel az akkumulátort. Az optimális teljesítmény érdekében kulcsfontosságú, hogy a hordozható energiatárolási rendszereket körülbelül 8-16 óráig töltsétek, mielőtt útnak indultok.

Ismerjétek meg a rendszert alaposan
Mindig olvassátok el a kézikönyvet, így könnyebben kihasználhatjátok a rendszerben rejlő lehetőségeket.

Forrás: Bluetti

Hogyan válasszátok ki a megfelelő hordozható napelemes rendszert az utazáshoz

Tervezzétek meg a szükséges teljesítményt 
Sokféle hordozható napelem érhető el a piacon, ezért kezdjétek a keresést azzal, hogy meghatározzátok, mennyi áramra lesz szükség az út során. Míg a nagy teljesítményű hordozható napelemek drágábbak és nagyobb méretűek, ideális választást jelentenek, ha van lakóautótok vagy elég tágas járművetek a szállításukhoz. Az alacsonyabb teljesítményű készülékek könnyebben hordozhatók, de lassú sebességgel töltik az eszközöket.

Ne csak az árat nézzétek, hanem a minőség és a garancia is legyen lényeges szempont
Keressetek olyan rendszert, amely biztosítja a kívánt villamosenergia kibocsátást is amellett, hogy belefér a költségvetésetekbe. Figyeljetek oda a garanciális feltételekre is, hiszen nem kis beruházásról van szó. Soha ne kössetek kompromisszumot a minőségben, csak olyan eszközt vásároljatok, amely tartós, könnyen hordozható, és rendelkezik minden szükséges funkcióval.

Legyen időjárásálló
A hordozható napelemek egyszeri befektetést jelentenek, ezért a legjobb olyan napelemeket vásárolni, amelyek strapabírók és minden időjárási körülménynek ellenállnak.

Legyen könnyen hordozható
A súly és a méret határozza meg a napelemek hordozhatóságát. Nézzétek meg, hogy a választott rendszer befér-e az autóba, de ha a hátizsákos túrázást részesítitek előnyben, ügyeljetek arra, hogy a panelek ne váljanak teherré a hosszú kirándulások során. Ilyenkor könnyű és kisméretű rendszereket válasszatok. Keressetek összecsukható, fogantyús kialakítású vagy hordtáskás megoldásokat.

Ne feledkezzetek meg az energia tárolásról sem
Válasszatok olyan napelemet, amely kompatibilis power stationnel is. Ez lehetővé teszi a napenergia tárolását, a kemping megvilágítását, vagy a telefon töltését rossz idő esetén is.

Forrás: Bluetti

Itt az ideje zöld utazást tervezni a Bluetti hordozható napenergiás rendszereivel! A Bluetti elkötelezett a fenntarthatóság és a zöld energia megoldások előmozdítása mellett a kezdetektől fogva. Környezetbarát energiatárolási megoldásokat kínál beltéri és kültéri használatra, miközben kiemelkedő élményeket nyújt otthonainkban, és hozzájárul a bolygónk fenntartható jövőjéhez. A teljesség igénye nélkül ajánlunk számotokra néhány igazán jól használható terméket az energiafüggetlen nyaraláshoz.

A Bluetti AC180 a még éppen hordozható – 17 kg – kategóriába eső energiatárolási megoldás. Az AC180 kapacitása 1152 Wh, LiFePO4 technológiát használ, és akár 3500 alkalommal is újratölthető, ami hosszú évek stabil működését vetíti előre. A maximálisan leadható teljesítmény 2700 W, amit a 2 darab váltóáramú portján képes leadni. Van rajta 4 darab USB-A és egy Type-C port is – 100 W teljesítménnyel -, illetve egy vezeték nélküli töltőpad, ezeket egészíti ki a 12 V-os kimenet. Nagy hangsúlyt fektettek a hordozható eszközök feltöltésére, a 100 W-os portról simán feltölt egy modernebb notebook vagy telefon. Az applikációval szinte minden monitorozható és átállítható, és még 5 év garanciát is kaptok hozzá.

Remek választás kempingezéshez az EB3A, az EB55 és az EB70 modell. Ezek a kompakt, hordozható tápegységek különböző kapacitásúak, 268 Wh-tól 716 Wh-ig, a különböző igényeknek megfelelően. A több aljzattal, többek között 230 voltos hálózati csatlakozókkal, USB-portokkal, autós csatlakozókkal és még vezeték nélküli töltőpadokkal is felszerelt tápegységek segítségével a kempingezéshez szükséges eszközök áramellátása folyamatosan biztosítva lesz. A 4,6 és 9,7 kg közötti tömegükkel kiváló vészhelyzeti áramforrásként is szolgálnak. Az EB3A például akár 25-ször is képes feltölteni egy iPhone 12 készüléket és akár 30 órán keresztül is képes egy 5 W-os lámpát energiával ellátni.

hirdetés