hirdetés

Itthon is a kínai tévét érdemes választani

TCL, Hisense és Xiaomi

hír
Itthon is a kínai tévét érdemes választani 1

Forrás: TCL

SonkaMod
írta: SonkaMod
2023-09-27

Nagy fájdalom, hogy a remek kínai TV felhozatalból a legtöbbet nem érdemes vagy nem is lehet kintről beszerezni. Van, hogy a Xiaomi tévék jó áron futnak, de nagy általánosságban elmondható, hogy ezeket érdemes itthon beszerezni, mert jó áron futnak a hazai beszerzésű kínai TV-k. A Hisense, a TCL és a Xiaomi termékeit kifejezetten lehet ajánlani okos TV fronton.

Itthon is a kínai tévét érdemes választani 2

Forrás: TCL

TCL – Az igazi ár/érték bajnok

A TCL eredetileg egy igazi kínai márka, amit a szerkesztőségünk már egészen régóta ismer, de a hazai közönség előtt csak pár éve ismert széles körben. Elképesztő jó áron dolgoznak, sokszor az újdonságaikat is mélyen a piac alá árazzák, mégsem lehet a minőségre panasz, nem csoda, hogy a világ második tévé gyártója. Itthon is egyre többen forgalmazzák, az Alzán például már vagy 56 féle modelljük elérhető.

A 32″ képátló már abszolút a belépőszint, de a TCL-nek itt is van okos TV kínálata, a TCL 32S5200 például Android TV-t futtat és 720p felbontású. Ez a készülék már 64 990 Ft-ért rendelhető, de a nagyobb modellek jobban ajánlottak.

Már lassan sztenderdnek számítanak az 55″ képátlós modellek, amiből van már nyolcféle is az Alzánál. Ezekből a TCL 55C735-öt ajánlom, mert ez már egy 4K-s, QLED-es okos tévé 211 990 Ft-ért.

A TCL már a 80 inch feletti kategóriában is elképesztő sok termékkel rendelkezik, ajánlott ezekből a 85″-es TCL 85P735 550 990 Ft-ért, de ha még ennél is nagyobb kell, akkor 1 634 790 Ft-ért már van 98″-es is, ami 249 cm-es, brutális méretű képátlót jelent. Ez is QLED és 4K felbontású. Persze ez nem olcsó, de mint látható, rengeteg féle és fajta TCL modell elérhető itthon.

Itthon is a kínai tévét érdemes választani 3

Forrás: Hisense

Hisense – A populáris

Azt hiszem, hogy a Hisense már sokak számára ismert, csak éppen nem mindenki tudja, hogy kínai. A modelljeik széles körben ismertek és ajánlottak. A Hisense-hez tartozik most már a Toshiba vagy éppen a Gorenje is, de TV-üzletágban a Hisense név cseng igazán jól.

A 40″-os kategóriából ajánlanék egyet, mégpedig a Hisense 40A4K-t, ami egy LED-es okos TV 102 cm-es képátlóval, FHD felbontással. Sok helyre nem fér be hatalmas megjelenítő, viszont ezzel a mérettel nem nagyon lehet mellélőni, miközben nem kell lemondani a legjobb funkciókról. Okos tévé, saját rendszerrel, ami tartalmazza a legtöbb streaming szolgáltató alkalmazását. 106 290 Ft-ért igen jó vételnek tűnik.

A következő ajánlás egy 75″-es, LED TV, mely a Hisense 75A6K, 191 cm-es képátlóval. HDR10+-os, 4K felbontással és természetesen a belső okosrendszer ebben is adott. Kategóriájában mondhatni, hogy jó áron van, 388 690 Ft-ba kerül.

Itthon is a kínai tévét érdemes választani 4

Forrás: Xiaomi

Xiaomi – Az ultimate jó választás

A Xiaomi tévéi sokáig csak Kínából voltak elérhetők, de mostanra már majdhogynem populáris lett. Elég sok jó modellel rendelkeznek ők is, de érdemes párat kiemelni közülük. A cég nem fordít hatalmas figyelmet a tévékre, de stabilan jó minőséget hoznak ebben a szegmensben is.

Két nagyon erős versenyző kapható itthon is, az egyik a Xiaomi A2, 55 colos képátlóval. A kütyü LED-es, 4K-s, 50 Hz képfrissítéssel, HDR10+ támogatással és naná, hogy beépített Android TV operációs rendszerrel. Ezért a modellért mindössze 182 890 Ft-ot kell fizetni, a listából talán ez a legjobb vétel, ilyen méretben abszolút jutányos ár, főleg az androidos okos rendszer miatt.

A másik nagyon jó vétel a Xiaomi Q2, ami nemcsak nagyobb a maga 65 colos képátlójával, hanem már QLED-es is. Természetesen 4K felbontással, HDR10+-szal és Dolby -nel. Az Androidos rendszer itt is adott, és nem rossz vétel, mert már 274 290 Ft-ért rendelhető.

Cikkünket az Alza.hu támogatta.

hirdetés