hirdetés

Intelligens TV háttér fény EU raktárból

Legyen műsorhoz illő a hangulat

hír
Intelligens TV háttér fény EU raktárból 1
írta: molcsa
2021-04-27

Új márka terjeszkedik az európai piacon a Govee személyében, aminek csapata az okosotthon tortából szeretne magának egy szeletet kihasítani.  Április 26-án indult az európai aloldaluk, így számunkra is elérhetővé váltak a termékeik, ráadásul európai raktárból szállítva, így garantáltan áfamentesen és gyorsan érkeznek a csomagok. Egyelőre még korlátozott az EU-s termékkínálat, de a jövőben ez minden bizonnyal bővülni fog. Ebben a cikkben az intelligens TV háttérfényüket mutatjuk be kicsit közelebbről, ugyanis – spoiler veszély – ebből érkezett hozzánk egy tesztpéldány is, így hamarosan a személyes tapasztalatokról is részletesen olvashattok.

A kamerás megoldások úgy működnek, hogy – meglepő módon – egy kamerát helyezünk a képernyő tetjére, ami figyeli a megjelenő képet. A vezérlő ez alapján elemzi a látottakat és beállítja a LED-ek színét. Ennek nincs felhasználási mód szerinti korlátozása, mindig működik, amikor van kép a TV-n, cserébe nem olyan esztétikus és diszkrét, mint az előző két technológia.

A Govee terméke a kamerás eszközöket erősíti, és – előre lelövöm – első kibontás alapján elég jó minőségben. A leírás szerint 55-65 col közötti méretű TV-vel kompatibilis, így a leggyakoribb méreteket lefedi. A rendszer lelke a vezérlődoboz, ehhez kapcsolódik a kamera és a digitális RGB LED szalag. Utóbbi előnye, hogy LED-enként más lehet a színe, így nem csak egyszínű, hanem egészen komplex fényjátékra is képes. Jó pont továbbá, hogy EU dugós tápegységgel szállítják, így nem kell átalakítóval szórakozni.

A vezérlőn lévő fizikai gombokkal is beállítható a szín és a fényerő, de az igazi okosság akkor kezdődik, ha párosítjuk a Govee Home alkalmazással. Itt a rengeteg beállítás mellett 12 előre elkészített jelenet közül is választhatunk, de természetesen sajátokat is készíthetünk. Nincs ma már okosotthon cucc asszisztens támogatás nélkül, ennek megfeleően a Govee kütyüje is támogatja a Google Asszisztens, Alexa és Siri alapú hangvezérlést. Így szóbeli parancsokkal tudjuk ki-be kapcsolni, megváltoztatni a fényerőt vagy a színt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a már meglévő okosotthon rendszerünkbe is be tudjuk venni. 

Hamarosan érkezik a kütyüről a tesztünk, de az már most elmondható, hogy egy európai mércével mérve is minőségi termékkel van dolgunk, rendes leírással és tartozékokkal, így a felszerelése nem lesz kínszenvedés. Így aki nem várná ki a részletes bírálatot, nyugodtan vegye meg előre az RKB20 kuponkóddal, 20% kedvezménnyel 23 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, nem fog mellélőni vele. A szállítás ingyenes és EU raktárból történik, így áfamentesen, gyorsan érkezik a csomag.

hirdetés