hirdetés

Infrás okosvezérlővel lehet a régi technikát felokosítani

„Életre kelnek” a 20-30 éves cuccok is

hír
Infrás okosvezérlővel lehet a régi technikát felokosítani 1

Forrás: Aliexpress, Cutesliving Store

írta: SonkaMod
2024-03-11

Az okosotthon kiépítés során sűrűn felmerülő probléma, hogy a régebbi elektronikát nem lehet okos rendszerbe ültetni. Illetve dehogyisnem lehet, hiszen az infrás vezérlő pont erre való. A régebbi, infrás távvezérlővel rendelkező eszközöket ennek a segítségével be lehet vonni az okosotthon rendszerbe és távolról vezérelhetővé válnak. A filléres kütyüvel a régi erősítő, légkondi, TV, légtisztító, páraelszívó és még ki tudja, hogy milyen eszköz vezérelhető lesz a telefonunkkal.

A Tuya és a Smart Life appot lehet használni a vezérlésre, tehát így tudjuk okosotthonba illeszteni az eszközeinket. Lehet őket időzíteni és hanggal vezérelni is. A hatótávja 10 méter, méretre pedig igen kicsi, mindössze 60x60x20 milliméteres. Áramot micro USB porton keresztül kell neki adni, egy egyszerű töltővel, vagy akár powebankkel.

Aliexpressen szinte fillérekért mérik az eszközt. 25% coin kedvezménnyel mindössze 3600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, ingyenes szállítással. Aki kevesebb kedvezményt lát, az próbálja meg asztali böngészőben megnyitni az ajánlatot, illetve rögtön megvenni, nem pedig kosárba helyezni, mert akkor sokszor eltűnik a coin kedvezmény.

hirdetés