hirdetés

Hogyan zuhanyozzunk a nyaralóban?

Kempingzuhanyzó ajánlás egy tapasztalt szabadban tisztálkodótól

hír
Hogyan zuhanyozzunk a nyaralóban? 1
írta: SonkaMod
2020-07-28

Rengeteg embernek van valamilyen telke, nyaralóhelye, ahol nehézkes megoldani a fürdést, mert nincsen bekötve a víz. A vadkempingezőkről, kamionosokról nem is beszélve, akiknek szintén nem könnyű a helyzetük ilyen szempontból. Mivel a Balatonfelvidéken sok időt töltök egy szőlőhegyen, ahova nincs bevezetve a víz, így igazi mestere vagyok már a különböző fürdési módoknak, és már majdnem mindent kipróbáltam a témában. Boldogan számolhatok be róla, hogy olyan jó zuhanyzásokat lehet csapni a nap végén, hogy az ember el is feledkezik, hogy a természet lágy ölén van, és nem az otthon kényelmét élvezi.

Kezdő megoldás

A legegyszerűbb megoldást egy nagy műanyag vizestömlő jelenti, amit megtölthetünk vízzel, és a fejünk fölé akasztva a gravitáció segítségével tudunk zuhanyozni, mivel az alján található egy kivezetés, amire illeszkedik a cső, végén egy zuhanyfejjel. A tömlő egyik oldala matt fekete, így, ha kitesszük a napra, akkor mind a 20 liter felmelegszik pár napsütéses óra múltával. Ez egy jól bevált módszer, megfelelően működik, de a 20 kilós vízzel teli tömlőt nem könnyű a fejünk fölé akasztani. Ennek ellenére bőven megéri azt a potom összeget, amennyibe kerül. Ugyanis mindössze 3300 forint, tehát nem hatalmas befektetés.

Szivattyús megoldás haladóknak

Sokkal jobb az előző megoldásnál, ha fogunk egy megfelelő méretű lavórt, amit megtöltünk ideális hőfokú vízzel (melegíteni gázpalackkal nem nehéz), és egy szivattyúval pumpáljuk ki belőle. Ehhez egy olyan eszközre van szükség, mely áll egy kis szivattyúból, egy csőből és a végén egy zuhanyfejből. Az az igazán jó ebben, hogy akkumulátoros, tehát közvetlenül nem kell rácsatlakoztatni semmire, és tökéletes zuhanyélményt ad. Elképesztően jó érzés egy fárasztó nap végén a kertben, nyomógombbal ’működtetett’ folyóvízben fürödni. USB-n keresztül tölthető, tehát akár egy powerbank is képes visszatölteni bele a cirka 60 percnyi üzemidőt a 2200 mAh-s akkumulátorába. Az ára nagyon barátságos, mert csak 6800 forintba kerül. Lehet hasonlót kapni szivargyújtóval is, de az drágább és még a használata is nehézkesebb, legalábbis szerintem.

A drága megoldás

Sokan erre esküsznek, mert nem kell hozzá motor, de mégis folyóvizet kapunk a fejünk fölé lógatás problémáját kikerülve. A drága megoldás egy nagy tömlőt tartalmaz, amibe 12 liter víz fér, és ehhez is kapcsolódik egy cső a zuhanyfejjel, de ezen kívül egy lábpumpa is. Ezzel úgy tudunk fürödni, hogy a lábunkkal nyomjuk fel a vizet a tusolófejig. Ez is szofisztikált megoldás, de jóval drágább, mint a szivattyús, mert ezért már 16 000 forintot is elkérnek.

Grátisz kiegészítő: zuhanyzósátor

Ha nem lakott területen vagyunk, akkor ádámkosztümben is hódolhatunk a zuhanyzás élményének, de ez egy nyaralóövezetben már nem túl szerencsés. Ilyenkor jobbára fürdőruhában lehet elvégezni a tisztálkodást, de ha valakit ez zavar, akkor beszerezhet egy zuhanyzáshoz kitalált sátrat is. Ha nem a kezdő megoldást választjuk a tusoláshoz, akkor ez tökéletesen elég hely egy kellemes fürdőzésre, mivel tökéletesen eltakar és nincsen alja, amiben megállna a víz. Arra azért figyelni kell, hogy 190 centi a belmagassága, tehát egy ennél magasabb személynek már elég kényelmetlen lesz. Ennek az alkalmatosságnak nem rossz az ára, mindössze 11 500 forint, de akit nem zavar a fürdőruha, annak kár ilyet vennie.

hirdetés