hirdetés

Hogyan válassz napelem mellé megfelelő akkumulátort? (X)

Az energiatárolásé a jövő, ebben segít a Bluetti

hír
Hogyan válassz napelem mellé megfelelő akkumulátort? (X) 1

Forrás: Bluetti

írta: Don Kartács
2023-07-24

A napenergia trendi és fenntartható energiaforrásként számos előnnyel jár. Lehet, hogy már telepítettél egy napelemes rendszert a tetődre, és élvezed annak előnyeit. Azonban pusztán a napelemek még nem jelentenek garanciát arra, hogy a kellő energia rendelkezésre is áll. Mi történik, ha hosszú áramkimaradás lép fel éppen esős napokon? Az ilyen pillanatokra a megoldás, ha előre eltároljátok a megtermelt energiát akkumulátorokba, amiben az egyik piacvezető gyártó a Bluetti.

Forrás: Bluetti

Miért válassz LiFePO4 akkumulátort?

Világosan látható, hogy a LiFePO4 akkumulátorok kiemelkedően kedvező lehetőséget kínálnak a napenergia tárolására: biztonságosak, stabilak és akár 3500 töltési ciklusig tartó élettartammal rendelkeznek, így hosszú távú befektetést jelentenek a napelemes rendszerek tulajdonosainak.

Néhány kiemelkedő LiFePO4 akkumulátor megoldás

Számos akkumulátor található a piacon, de a Bluetti kiemelkedik a hordozható, otthoni és kereskedelmi akkumulátor megoldások szolgáltatójaként. A LiFePO4 akkumulátorok beépített előnyei mellett a Bluetti akkumulátor rendszerek néhány spéci funkciót is kínálnak.

Saját fűtési funkció: bizonyos Bluetti termékek, mint például az AC500-hoz használható B300S kiegészítő akkumulátor, hőmérséklet-érzékelővel vannak felszerelve, ami lehetővé teszi az önfűtést extrém hideg időjárásban is. Ez a funkció biztosítja, hogy az egész rendszer zavartalanul működjön, még a -20 °C-os hőmérséklet mellett is.

Integrált energia rendszer: a Bluetti akkumulátor megoldásai teljes energia rendszereket képeznek, amelyek integrálják az MPPT szabályzókat, hatékony invertereket, több aljzatot és még sok más funkciót. Ezekkel az akkumulátor rendszerekkel szünet nélkül biztosítható az energiaellátás a különböző igények kielégítéséhez.

Széleskörű kompatibilitás: a Bluetti akkumulátor rendszerek széles körben kompatibilisek a meglévő vagy új napenergia rendszerekkel. Különböző méretben, kapacitással, teljesítménnyel és napenergia töltési lehetőséggel rendelkeznek, így különböző választási lehetőségeket biztosítanak.

Forrás: Bluetti

Hogyan válassz megfelelő akkumulátor rendszert?

A lakóházak vagy a gazdaságok tetején elhelyezett nagy napenergia rendszerek általában több energiát termelnek, mint amennyi szükséges és emiatt több tárolási kapacitást igényelnek. Ilyen esetekben a Bluetti az EP600 és az AC500 akkumulátor rendszerét ajánlja. Ezek az akkumulátorok magas teljesítményt, akár 5000-9000 W-ot is képesek biztosítani. Mindkettő moduláris kialakítású, így saját akkumulátor rendszert alakíthatsz ki az igényeidnek megfelelően.

Az EP600 2-4 darab B500 akkumulátorral működik, így a kapacitása rugalmasan 9920-39 680 Wh között variálható, ami akár a napi átlagos 3000 Wh energiafogyasztás mellett is több, mint egy heti energiaellátást jelent. A hálózatra való csatlakozás lehetősége azt jelenti, hogy a felesleges napenergiát visszaforgathatod a hálózatba. A tíz éves, gondtalan működés mellett – erre garanciát vállal a gyártó – folyamatosan hasznodra lesz a rendszer és egyúttal a környezetet is kíméli.

Az AC500 legfeljebb 18 432 Wh energiát tárol a B300S akkuval párosítva. Az EP600-hoz képest hordozhatóbb és könnyebb beüzemelni. Használata nem igényel szakértelmet, csak bedugod és használod.

Forrás: Bluetti

Erkélyre vagy lakókocsira szerelt napenergia rendszerekhez

A balkonra – ez hazánkban jelenleg nem megengedett, de szó van arról, hogy változni fog a jogszabály – vagy lakókocsiban elhelyezett napenergia rendszerek mostanában nagy népszerűségnek örvendenek. Általában ezek kisebb kapacitású napelemes megoldások, részleges függetlenséget biztosítva a hálózattól. Az AC200P vagy az AC300 akkumulátorokat éppen ilyen alkalmakra tervezték. Ezek az aksik kompaktak, könnyen mozgathatók és számos helyzetben elegendő energiát nyújtanak.

Az AC300 maximálisan 12 288 Wh energiát képes tárolni a B300 akkumulátorral, és maximum 3000 W teljesítményt ad le. Az AC200P beépített 2000 Wh akkumulátora 2000 W leadására képes. A kettő közös tulajdonsága, hogy számos kimeneti lehetőséggel rendelkeznek, amelyekkel bármilyen eszközt feltölthetsz.

Összefoglalva

A megfelelő akkumulátor kiválasztása elengedhetetlen a napenergia rendszered optimális teljesítménye és hatékonysága szempontjából. A LiFePO4 akkumulátorok, például a Bluetti által kínáltak, kiemelkedő biztonságot, stabilitást és hosszú távú költségoptimalizálást nyújtanak. Legyen szó háztartásról vagy kis léptékű napenergia rendszerről, a Bluetti magas színvonalú akkumulátor megoldásokkal szolgálja ki a személyre szabott igényeidet.

Forrás: Bluetti

A Bluettiről

A Bluetti elkötelezett a fenntarthatóság és a zöld energia megoldások előmozdítása mellett a kezdetektől fogva. Környezetbarát energiatárolási megoldásokat kínál beltéri és kültéri használatra, miközben kiemelkedő élményeket nyújt otthonainkban, és hozzájárul a bolygónk fenntartható jövőjéhez. Az elkötelezettsége a fenntartható energia iránt lehetővé tette, hogy a Bluetti termékei több mint 100 országban elterjedjenek, és világszerte megszerezzék ügyfelek millióinak bizalmát.

hirdetés