hirdetés

Hogyan éld túl a nyarat?

Életmenő cuccok Aliról

hír
Hogyan éld túl a nyarat? 1
írta: Rolla
2019-07-05

Imádom a nyarat, engem az sem zavarna, ha az év 365 napján 30 fok lenne. Ilyenkor mindenki lazább, jóval több a szabadtéri lehetőség, mint télen, és nincs is jobb annál, mikor ismerősökkel és ismeretlenekkel éjszakákat át lehet beszélgetni vagy bulizni a langyos éjszakában. Leginkább az Animal Cannibals ,,Budapest nyáron sokkal szabadabb” című műve írná le a rajongásomat a nyár iránt, ezért nem is ragoznám tovább. Helyette inkább most kicsit ünneprontóként az évszak kellemetlenségeiről és ezek kiküszöböléseiről beszélnék.

Hogyan éld túl a meleget a munkahelyen?

Ha az összegömbölyödve pucéran sírni a sötét lakásban nem opció, akkor szerezzetek be olyan cuccokat, amik instant feldobják a kedveteket. Az alapkellék a ventilátor, amiből nekem az idei kedvenc a hordozhatós, akkumulátorral felszerelt Xiaomi. Irodában az asztalotokra is kitehetitek, illetve ha sokat vonatoztok, akkor is dobjatok be a sör mellé egy ventit a táskába, életet menthet a Balaton felé vezető hosszú, meleg úton.

Ha pedig valami frissítőre vágytok, akkor akár otthon, akár a melóhelyen tárazzatok be gyümölcsökből és ha megkívánjátok, dobjatok össze a Xiaomi hordozható turmix-szal egy smoothit. Télen amúgy sem ez az első, amire vágyunk, ráadásul nyáron mindig többféle gyümölcsből válogathattok, így most érdemes kihasználni a lehetőséget. Plusz pont, ha jégkocka is van a közelben, így még frissítőbb koktélt rakhattok össze. Ha már jégkocka: az unalmas típus helyett próbáljátok ki valamelyik különleges formát.

Ha szeretnétek a melóhelyen pár jó pontot szerezni, akkor készítsetek fagyit és dobjátok be a közös hűtőbe. Ha jampik akartok lenni, akkor csináljatok olyan verziókat, amikben nincs cukor, esetleg használjatok tehéntej helyett mandulatejet. A legvegánabb diétázó sem utasíthatja el.

Hogyan éld túl a nyarat? 12

Hogyan éld túl a meleget otthon?

Ha nem kell a melóhelyeteken sínylődnötök, viszont nem sikerül elég jól házasodnotok ahhoz, hogy egy tengerparton feküdjetek egész nyáron, akkor turbózzátok fel az otthonotokat. A kedvencem a felfújható medence, ami még kert híján is életmentő lehet, hiszen a gyerek méretűt akár az erkélyen is felállíthatjátok. Ha bele nem is tudtok ülni, de láblógatásra már király.

Kimaxolhatjátok a ma már említett koktélkészítést mindenféle szívószálakkal és poharakkal, így már majdnem olyan lesz a feeling, mintha egy napozóágyon feküdnétek a Bahamákon. Ha pedig teljessé akarjátok tenni az áltiméjt nyaralós klisét, akkor feszítsetek ki egy függőágyat.

Az Aliexpressen persze még rengeteg cucc van, ami segít ebben a melegben, ezért érdemes csekkolnotok mindenképpen. Nektek mi segít nyáron túlélni a meleget és a munkahelyen való poshadást?

hirdetés