hirdetés

Hogy ne fagyjon le télen a feneketek

Minden cucc, ami melegít

hír
Hogy ne fagyjon le télen a feneketek 1
írta: Don Kartács
2019-09-26

Újra itt az ősz, amit a még hidegebb tél követ, egyre csak cudarabb lesz az idő vagy fél évig. Ezért összevadásztam nektek néhány érdekes dolgot, amivel enyhíthettek a helyzeten. Túra utáni cipőszárító, bringázáshoz fűthető mellény, forró takaró embereknek vagy a házi kedvencnek, szóval tényleg mindenféle kellemes megoldásból válogathattok.

Ha a kis kedvencetek popója alá is tennétek egyet, akkor pedig egy virágmintás és egy snassz, de több színben is választható matrac is rendelkezésre áll. Egy dologra figyeljetek, hogy EU dugós variánst válasszatok, vagy húzzatok be egy minőségi átalakítót mellé.

Fűthető ruhadarabok

Ebben a témában a második legjobb dolog a fűthető mellény, amit rendszeresen használunk az őszi-tavaszi negyed év során, különböző elektromos járművekhez vagy biciklizéshez. Nem kell annyira felöltözni, sokkal kényelmesebb, és valljuk be, eléggé menő is a dolog. Molcsa tesztelt már ilyen terméket, de a minősége nem volt az igazi, szóval azt hanyagoljátok, helyette ezeket érdemes nézegetni:

Nem szabad elfelejteni, hogy a fentiekhez egy power bankra is szükségetek van, hiszen jellemzően a zsebbe rejtett USB-A csatlakozón keresztül etethetőek. Egy kis lifehack: a Kugoo ES2-nek van USB-s kimenete, amin keresztül telefonok tölthetőek, de ez akár jó lehet a fűthető ruhadarabok megtáplálására is. Sőt, aki alulról is védekezne a hideg ellen, annak itt egy fűthető talpbetét, ami szerintem inkább vicces, mint hasznos.

Túrázás utáni túlélésre

Az egyik legötletesebb találmány a cipőszárító gép. Egy jó kis esős-ködös nap után mindig elgondolkodom, hogy kéne egy, főleg ha a túra alatt megizzadok, kívülről meg az eső szivat. Ilyenkor a két irányból támadó nedvesség ellen nem nagyon van hatékony védelem, tuti hogy a cipőm vizes lesz és berohad. Azt már el sem mesélem, milyen irdatlan büdös tud lenni a bélés, ha jól bepállik, bár szerintem ezt mindenki megtapasztalta már a saját csukái kapcsán.

A megoldás: csapjuk fel a cipőszárítóra és már meg is oldottuk a problémát. Ráadásul a jobb fajták fertőtlenítenek is, nemcsak szárítanak. A problémára több megoldás létezik, az egyszerűbb az elektromos sámfa, amit a csizmába kell helyezni, ez szerintem kicsit oldschool és a cipőforma is eléggé korlátozza a dolgot. Sokkal ötletesebb, ha a cipőt húzzuk rá a gépre, itt viszont a merev csövek flexibilitásának hiánya okozhat gombot.

A tökéletes termék szerintem a Xiaomi Deerma duális, flexibilis csővel ellátott szerkezete, ami egyszerre két cipőt is szárít, és az UV-s megoldás helyett ózonnal öli a bacikat, másodlagos hatásként pedig eltünteti a szagokat. Mondanom sem kell, hogy a fenti cégnév a minőségre is garancia, én tuti ezt vinném haza.

„Bonus track” a mai slágertémához: A Xiaomi Deerma egy szárítóhengert is árul, amelyet nemcsak cipőbe, de akár ruhák közé is beállíthatunk.

hirdetés