hirdetés

Heti újdonságok

Jóska, újdonságot hozott a posta

hír
Heti újdonságok 1
írta: Don Kartács
2019-10-11

Az ünnepek – már amennyiben a 11.11-et is annak vesszük – közeledtével végre elkezdtek felbukkanni az újabbnál újabb cuccok, amelyekben a vásárlási szenvedéllyel megáldottak szívesen turkálnak. Ki is dobott a gép egy új Xiaomi hangszórót, egy összecsukható, hordozható vízmelegítőt, egy autóban is használható töltő-headset kombót és egy olyan „noname” okosórát, ami 15 000 Ft-ért kínál GPS-t.

Nyolc óra üzemidőt ígér a cég, ami nem rossz, de ami sokkal fontosabb, hogy a hangszóró 360 fokban sugároz, ami szerintem ideális parti hangszóróvá teszi, hiszen sokkal jobban kitölti a zene a teret. A cuccosért 18 000 Ft-ot kérnek, EU Priority Line szállítással kérjétek, mert az áfa- és vámmentes.

Xiaomi Deerma vízmelegítő

Írtam már vízmelegítőről, ami szintén a kínai Apple műhelyéből érkezett, de az okos fajta volt, a mostani pedig inkább a minél kisebb utazóméretre megy rá. Ez ugyanis összecsukható, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy a felső rész önmagára letolható. Leginkább a „nem lesz hajszárító-mikro-vízforraló” parahármas egyikének végleges feloldására használható, és nekem már többször jól jött volna kempingekben, vagy mikor kulcsos házban aludtam egy túra során.

A minőségre valószínűleg nem lesz panasz, hiszen Xiaomi fundolta cégről van szó. Teljesítmény tekintetében nagyjából a szokásosat hozza, 4 perc alatt forralja fel a beletöltött vizet, ahol kompromisszumot kell kötnötök, az értelemszerűen a kapacitása – 600 ml -, különben nem lehetne kicsire összecsukni. 12 400 Ft-ért, EU Priority Line-nal lehet a tietek.

Autós töltő és headset

Nem vagyok nagy híve a „sok in one” eszközöknek, jobban szeretem az egy dologra tökéletesen alkalmas célszerszámokat, ám ebben az esetben kivételt tettem. Ez a cucc ugyanis tipikusan az, amire mindig szükségem van az autóban, hiszen tölti a telefonomat és headsetként is tudom használni. Ráadásul nem az irritáló, agyba dugós, hanem az Apple féle semi-ear, vagyis oldalról behelyezhető zajkeltővel megáldott szerkezetről van szó.

A hívás felvételéhez elég kiemelnetek a cuccot a tartóból, visszatétellel pedig a hívás is megszakítható, nem kell semmit nyomkodni, nagyon kényelmes. Természetesen a töltésért felelős részt sem aprózták el, 3.1 A-t ad le az USB port, ami általában minden modern telefonnak elég. Azért persze a puding próbája az evés, de 6200 Ft azért látatlanban sem jelent nagy anyagi kockázatot.

Makibes BR3 okosóra

Eleinte azt hittem, hogy a Makibes egy iszonyat noname márka, de aztán körülnéztem a honlapjukon, illetve elolvastam néhány tesztet a BR3 órájukról. Összességében ez a legolcsóbb olyan sportóra, ami GPS-t is ad, viszonylag olcsón, na meg a szokásos, tonnaszám összeharácsolt funkciórengeteg is a repertoár része. Mérhetitek a pulzusotokat, a ledolgozott kalóriát, a megtett lépéseket, sőt még Strava-hoz is tud csatlakozni, ami a 15 000 Ft-os sávban párját ritkító tulajdonság.

Ráadásul nem is olyan csúnya, mint a lóharapás, színes a kijelzője, egész jól elrendeztek mindent rajta. Tizenhétféle sportot is támogat, szóval mindenki meg fogja találni a számára megfelelőt. A slusszpoén az ára, nekem a Huawei Band 3 Pro jutott eszembe, amit kb. 15K-ért elvihettek, pont úgy, mint a Makibes BR3-at.

hirdetés