hirdetés

Hatalmas telefonválaszték az 50 000 forint alatti kategóriában

Asus, Lenovo és természetesen Xiaomi telók

hír
Hatalmas telefonválaszték az 50 000 forint alatti kategóriában 1
SonkaMod
írta: SonkaMod
2020-07-24

Talán még nem is voltunk annyira elkényeztetve olcsó telefonokkal, mint a 2020-as évben. Éppen kezdtük feledni a Xiaomi Redmi 8 okozta hájpot, erre gyorsan ki is lökték a kilencedik generációt, ami szintén nagyon olcsóra sikerült. Ezekhez hozzá jön még, hogy eddig is bővelkedtünk az alsó polcos termékekben, tehát a kínálat több, mint kielégítő. 50 000 alatt leginkább a Xiaomi egyik készülékével járunk jól, de akár egy Asus vagy Lenovo boldog tulajai is lehetünk. Az alábbi telefonok nem a leggyengébbek, direkt olyanokat válogattunk össze, amik már tényleg nem játékszerek, ennek ellenére kifejezetten alacsony az áruk.

Xiaomi Redmi Note 8

A nyolcadik Note kiadás úgy vágódott be 2019 augusztusában a piacra, hogy a többi szereplő megszólalni sem tudott. Ezt nyilvánvalóan nem a benne lévő hatalmas erőmű érdemelte ki, hiszen csak egy Snapdragon 665-ös lapka dolgozik benne, de az tény, hogy már a megjelenésekor is verhetetlen volt az ára. Ezt a sikert azóta is csak a Redmi Note 9 tudta überelni, de ez végülis elvárható volt. A Note 8 mindent tud, amit egy átlagos készüléknek tudnia kell, többféle kiadásban is megjelent, de a 4GB memóriával és 64GB háttértárral szerelt változat éri meg talán a legjobban, ez 45 000 forintba kerül. Ezért hatalmas, 6,3 inch-es FHD+ felbontású kijelzőt kapunk, ujjlenyomatolvasót, vállalható kamerát és még a jack csatlakozóról sem kell lemondanunk. Az Android alapú MIUI rendszernek köszönhetően pedig élvezhetjük a Xiaomi kínálta extra lehetőségeket. Anno még a mi szerkesztőségünkben is járt, a részletes tesztet ide kattintva tudjátok elolvasni.

Xiaomi Redmi Note 9

Mint említettem, a Redmi 9 az előző kiadást is lepipálta, bár érdekes módon ebbe nem Qualcomm procit, hanem MediaTeket tettek, ez mégsem állt a siker útjába. Ebből a 4GB memóriával és 128GB háttértárral kínált verziót ajánljuk, és hihetetlen, de már be is kúszott az ára 50 ezer forint alá, a BGN91007 kuponkóddal csak 47 500 forint, amiért igazi árbajnok, főleg, hogy szinte nem is drágább, mint az előd. Mivel egy igazi Xiaomi teló, van benne infra port, jack csatlakozó, 4 elemű kamera, ujjlenyomatolvasó, de az NFC nem mindegyik verzióba került bele. A kijelzője 6,53 inch-es és a szelfikamera csak egy kis szigetet vesz el ebből. A viszonylag energiaigényes proci mellé egy 5020 mAh-s akkumulátort szereltek, így sokáig bírja a kütyü a nyúzást.

Asus ZenFone 5

2018-ban, amikor megjelent ez a készülék, akkor nagyon jónak számított, mára viszont már lecsúszott a belépő kategóriába, de ettől még remek telefon. Qualcomm Snapdragon 636-os processzor került bele, ami mellé természetesen jár a 4GB memória és a 64GB háttértár is. Bár ezen nem a legújabb Droid fut, de az NFC chip kárpótolhat érte, amivel akár fizetni is tudunk bankkártya helyett. Ez a telefon is átlagos méretű, 6,2 inch-es és FHD+ felbontással bír. Ha valaki ismeri a felsőkategóriás Asus termékek dizájnját, akkor a ZenFone 5 kinézete sem lesz számára meglepetés. Kifejezetten elegáns a kütyü, nem kirívó, de részleteiben végtelenül átgondolt a formatervezése. Mivel már kifutó termék, így olcsón megvásárolható, mindössze 45 000 forintba kerül.

Lenovo S5 Pro

Nagyon hasonló hardvert kapott ez a Lenovo telefon, mint a ZenFone 5, ebben is ugyanaz a processzor dolgozik, de ebben már 6GB memória található. Ez egy kicsit furcsa, mert olcsóbb, mint az Asus, de azért nem pont ugyanazt vallja a két gyártó az alapértékeinek. A Lenovo a kezdetektől kezdve igyekszik olcsó maradni. Az S5 pro is 6,2 inch-es képátlójú kijelzővel rendelkezik, ami FHD+ felbontású. Sokak hiányolhatják az NFC-t, de cserébe mindössze 39 000 forintba kerül. Bele sem merek gondolni, hogy itthon mit kínálnak ilyen kevés pénzért. Ha nem akarunk egész nap játszani, fantasztikus képeket készíteni és egy autó árát elverni telefonra, akkor ez is jó választás lehet.

hirdetés