hirdetés

Hatalmas KTC monitorvásár a Geekmaxi oldalán

4K felbontású, hajlított kijelzős és vertikális megjelenítő is van a kínálatban

hír
Hatalmas KTC monitorvásár a Geekmaxi oldalán 1

Forrás: Geekmaxi.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-10-20

A KTC egy feltörekvő márka, sokféle monitort gyártanak, a képelforgatást támogató verziótól kezdve a hajlított kijelzőjűig, mindenféle felbontásban és méretben. A mai napon átfutunk a termékpaletta nagy részén, és természetesen mindegyik mellé adunk nektek egy kupont. Mindegyik ingyenes szállítás mellett érkezik, EU raktárból.

így egy adott objektum kirajzolása még nem történt meg teljesen a megjelenítőn. Ilyenkor tulajdonképpen megtörik a kép, és ez nagyon zavaró játék közben, na ezt küszöbölik ki a különböző, korábban említett szinkronizálási eljárások.

Az iparági sztenderdeknek megfelelően ez a monitor is alacsony kékfény kibocsájtással rendelkezik, vibrációmentes a képe, 99%-ban lefedi az sRGB palettát, HDR10 támogatást kapott, szóval elég fullos, főleg, hogy a kávákat telerakták portokkal is. Van itt minden, mint a búcsúban, USB, HDMI 2.0, 2 darab display port és hangkimenet is. A monitor specialitása, hogy támogatja a vertikális képmegjelenítést, ami nem jelent mást, mint hogy az állványán 90 fokban elforgatható, és egy szenzor ezt érzékeli, és forgatja vele a képet is. Ez azért jó, mert egy csomó fejlesztő könnyebben kódol az ilyen monitorokon, mert több programsor fér ki a képernyőre, de például netezni is sokkal jobb egy ilyen megoldáson. Mindenkinek javaslom egy ilyen eszköz kipróbálását, a személyes tapasztalatom az, hogy nagyon megkönnyíti a munkát. A KTC H27T22-ért a H5n728nS  kóddal 107 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek.

KTC H27S17 és H32S17 – A hajlított variánsok

A KTC H27S17 nagyon hasonló a KTC H27T22-höz, az alapparaméterei ugyanazok, ez is 27 colos 2560×1440 pixeles felbontású WQHD panel, 165 hertz frissítéssel, de az eddigiekkel ellentétben ez hajlított. A hajlítás rádiuszát egy számmal jelölik milliméterben, ez ebben az esetben 1500R, vagyis jobban körbeöleli a használóját, mint mondjuk egy 1800R sugarú. Az emberi szem ennél egyébként kisebb rádiuszt lát – 1000R körül –, akit a téma bővebben érdekel, az ezen a linken olvasgathat.

A lényeg az, hogy a hajlított kijelzők kihasználják a perifériás látást is, így ha ugyanezt a panelt kifejeznénk egy egyenes kijelzőméretben, nagyobb felületet kapnánk, vagyis többet láttok a képből, mint egyébként.

Természetesen a kor követelményeinek megfelelően ez a megjelenítő is támogatja a 8 bites színmélységet és a HDR10-et, képes 16,7 millió színt megjeleníteni – sRGB –, alacsony kékfény kibocsájtással rendelkezik, illetve támogatja a feljebb említett G-Syncet és FreeSyncet, vagyis itt sincs screen tearing, ha megfelelő grafikus vezérlő van a gépetekben. Kapott egy csomó előredefiniált profilt, amiket FPS, RTS és hasonló játékokra találtak ki. Portokban a H27T22-vel egyezik a felhozatala. A KTC H27S17-ért a 242DMjdB  kóddal 94 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek. Van egy 32 colos testvére is KTC H32S17 néven, ami mindenben megegyezik a kisebbel, leszámítva a képátlót, ezért az NJCYDG8v  kóddal 102 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell fizetnetek.

KTC G42P5 – A nagyágyú

A KTC G42P5 alapjai megegyeznek a már felsorolt 3 monitorral, de azért van néhány nagyon lényeges különbség közöttük. Egyrészt ez 42 colos képátmérővel rendelkezik, viszont csak 138 Hz-en frissít. Cserébe a felbontása 4K, vagyis 3840×2160 pixelt képes kirajzolni az OLED panel, aminek a technológiájából fakadóan brutálisak a betekintési szögei, és a fényereje és a kontraszt aránya is sokkal jobb. A 10 bites – ami csak annyit jelent, hogy egy színcsatorna árnyalat terjedelmét hány biten tárolják le – színmélység támogatás miatt sokkal több árnyalatot láthattok, összességében szebbek a színek, jobb a képmegjelenítés. Ennek a monitornak – ahogy az összes korábban felsorolt KTC-nek is – nagyon jó a válaszideje, 0,1 milliszekundum GTG-re képes, vagyis ilyen gyorsan vált egy pixel két szín között. A szokásos alacsony kékfény kibocsájtás természetesen itt is adott.

A G42P5 beépített hangszórókkal is rendelkezik, 2 darab háromutas megoldással dolgozik, illetve VESA keret segítségével falra is szerelhető. A 4K monitor is megkapta az előredefiniált játékos beállításokat, ahogyan a kisebb társai. További extra, hogy adnak hozzá egy távirányítót is, így távolról is állítgathatjátok, ennek akkor van értelme, ha például tévéként is használjátok vagy a streaming szolgáltatók anyagait ezen nézitek. A KTC G42P5 monitorért a vt5eFpw3  kuponkóddal 493 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, ha pedig szükségetek van a tartóállványára is, akkor a másik verziót vegyétek, ami 535 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). a 7m48Vyaf  kóddal.

hirdetés