hirdetés

GPS-es kerékpáros sebességmérő a kínai Xoss-tól

10 000 Ft alatt a Xoss G

hír
GPS-es kerékpáros sebességmérő a kínai Xoss-tól 1
írta: SonkaMod
2021-05-20

Már nagyon régóta vannak olcsó sebességmérő kütyük bicókra, de a legalapabb verziók nem valami sokrétű termékek. A mágneses elven működő darabok már idejét múltak, amit pedig nem lehet okostelefonhoz csatlakoztatni, az csak félkarú óriás. Egy valamirevaló GPS-es, appos eszköz viszont nagyon drága, legalábbis, ha a nagy és ismert márkák közül választunk. Egy Cateye, Garmin vagy Sigma nem olcsó mulatság, de a kínai Xoss is gyárt ilyet a fent említett gyártók termékeinél jóval olcsóbban.

Xoss G és G+

Ez a két modell elérhető széles körben és ezek az olcsóbbak is. A sima G egy olyan készülék, amiben beépített GPS van, így az útvonalunkat folyamatosan regisztrálja a sebességadatokkal együtt. Barométerrel rendelkezik, így magasság adatokat is tud, majd az edzés végén minden információt szinkronizál a telefonunkkal a Xoss applikáción keresztül, aminek nagyon magas az értékelése a Play store-ban, de természetesen Apple környezetbe is letölthető. Már az is remek, hogy a hozzá adott alkalmazás jól működik, de tudjuk szinkronizálni Strava-val és Trainingpeaks-szel is.

Az eszköz valós időben tudja mutatni a sebességet, maximális sebességet, átlagot, edzésidőt, magasságot, órát, megtett utat, és az összes megtett távot. 1,8 inch-es LCD kijelzőn láthatjuk ezeket az információkat, ami háttérvilágítással is rendelkezik. Beépített lítiumos akkumulátora van, amivel 25 óra folyamatos üzemre képes, tölteni pedig micro USB kábellel lehet.

A G+ annyiban különbözik a sima G-től, hogy hozzá lehet rendelni külső kiegészítőket. Ez a profibbak számára mindenképp előnyt jelent, de az alapfelhasználónak ezekre nem biztos, hogy szüksége van. Lehet hozzárendelni pulzusmérő mellkaspántot, pedálfordulat mérőt, külső sebességmérőt, felkaros pulzusmérőt.

A sima G variáns alapára 7 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., és erre jön még esetleg rá a különböző felfogatások és tokok árai, ha akarunk ilyet hozzá vásárolni. A G+ ennél már drágább, itt az alap csomagért kell 10 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot fizetni a 3$-os store kuponnal és az automatikus kedvezménnyel együtt a kosárban. Mind a két eszközt lehet még plusz felfogatásokkal rendelni, azok általában 1-2 dollárnyi pluszt jelentenek, illetve a G+-hoz be lehet szerezni a külső szenzorokat, de azokat érdemes külön rendelni, hogy még beférjenek áfahatár alá. Ezek a Xoss sebességmérők nagyon olcsók, ahhoz képest, hogy egy hasonló tudású, de jól ismert márka termékéért ennek minimum a kétszeresét, de inkább a háromszorosát ki kell fizetni, hogy megkapjuk ezeket a funkciókat.

A harmadik kerékpáros sebességmérője a cégnek a Sprint, ami elég borsos áron fut, hiszen körülbelül 35 000 forintba kerül, és csak a saját oldalukról lehet megrendelni. Az a kütyü már tényleg mindent tud, még térképkezelésre és kijelzésre is képes.

hirdetés