hirdetés

Félelmetesebb, mint egy horror

Roborock S55, Xiaomi Mi notebook Pro, Amazfit Verge Lite

hír
Félelmetesebb, mint egy horror 1
írta: Rolla
2019-08-07

Van egy mondat, amivel a mai napig gyerekektől kezdve felnőttekig bárkit halálra lehet ijeszteni. Igen, ez nem más, mint a „nemsokára kezdődik az iskola”. Ez a mondat az iskolásoknak és az egyetemistáknak a nyári szünet végét, a szülőknek pedig a hatezres fordulatszámon pörgő mókuskerék újabb indulását jelzi. Kelés, öltözés, elmaradt házi feladatok, különórák, és valljuk be, anyagilag sem egy rögtön kifizetődő dologról beszélünk. Ahhoz, hogy egy kicsit gördülékenyebben haladjanak a dolgok, beszerezhető sok olyan kütyü, ami a segítségetekre lehet.

AMAZFIT Xiaomi Verge Lite okosóra

Ha sok láthatatlan percet rabol el az életetekből a telefon nyomkodása, akkor szerezzetek be egy okosórát. Nekem sokat segített a napirendemben, hiszen így tényleg csak akkor nyúlok a mobilom után, ha kijelez egy értesítést vagy egy bejövő hívást az órám. Emellett az emlékeztetőimet is megjeleníti, így nem kések el sehonnan, és még az előtt figyelmeztet a teendőmről, még mielőtt belekezdenék egy újabb részbe a kedvenc sorozatomból.

Az Amazfit család legújabb tagja a Verge Lite, ami úgy volt képes a fejlődésre, hogy közben az ára lejjebb ment. Elhagyták a tervezők a mikrofont és a barométert az előző Verge-höz képest, amik annyira nem voltak fontosak, viszont ennek – és az 5.0-s Bluetooth szabványnak – köszönhetően megnövekedett az üzemidő 5-7 napról 20-ra. A nagytestvérhez képest kevesebb sportmódot tud, de a legpopulárisabbak maradtak: futás, futópad, terepfutás, séta, elliptikus tréner, kerékpározás, szobakerékpározás.

Amit mindenki legnagyobb örömére megtartottak, az a színes AMOLED kijelző és a beépített GPS, így ha jót kerestek jó áron – 30 000 forint ingyenes szállítással -, akkor vegyétek számításba ezt is. Ha pedig más típust kerestek, akkor nézzetek körül okosóra tesztjeink között.

Xiaomi Mi Notebook Pro

Bár általános iskolában kevésbé, középiskolában és főiskolán annál fontosabb, hogy legyen egy megbízható, jó minőségű laptop, ami megkönnyíti a tanulást és a beadandók elkészítését. A Xiaomi Mi Notebook Pro megfelel ezeknek a követelményeknek, egy darabig biztosan nem kell lecserélni.

A processzort az Intel szállítja, i5-8250U került a gépbe, mely mellé 8 GB RAM-ot és egy 256 GB-os SSD-t kapott a Xiaomi Mi Notebook Pro. A kijelző 15,6 colos, természetesen FHD felbontású – Gorilla Glass 3 védi –, a meghajtásáról pedig egy NVIDIA GeForce MX150 gondoskodik, 2 GB dedikált RAM-mal.

Csatlakozók terén is eleresztették a gépet, két Type-C mellett két USB 3.0-t és HDMI-t is találhattok rajta, emellett Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatjátok az egeret és a billentyűzetet is. 1950 grammos tömegének köszönhetően könnyen magatokkal is vihetitek akár kézben, akár táskában. Szerencsére Windows 10-zel érkezik, így már erre sem kell külön pénzt és energiát fordítanotok. Természetesen „magyarítható”, ne aggódjatok, ha hiányos a kínai vagy angol nyelvtudásotok. 293 000 forintba kerül szállítási díjjal együtt Németországból, ráadásul jár hozzá egy ajándék Tronsmart T6 Plus Bluetooth-os hangszóró is, így a „jó tanuláshoz szól a nóta” rész is ki lesz pipálva.

Roborock S55 robotporszívó

Ehhez az eszközhöz képest már tényleg csak a Tündérkeresztanya tudna többet segíteni. Ha a napotok olyan sűrű, hogy az állóporszívó tologatására sem marad időtök, akkor jöhet a robotporszívó. Applikáción keresztül vezérelhetitek, így akár a munkahelyeteken ülve elindíthatjátok, illetve be is programozhatjátok előre, így biztosan nem felejtitek el.

A Roborock S55 nem csak porszívózni, de víztartályának köszönhetően fel is tud mosni, ami plusz egy hatalmas segítség a mindennapokban. A gyártó szerint egy töltéssel 250 négyzetmétert is képes kitakarítani, így ha csak nem egy kézilabda pályát szeretnétek kitakarítani, akkor biztos nem fog cserben hagyni titeket.

126 000 forintba kerül szállítási díjjal együtt, és mivel ez a termék is Németországból érkezik, ezért nem is kell már sokáig várnotok arra, hogy kidobhassátok a seprűt.

Ha pedig még több olyan terméket kerestek, ami meghozza a kedveteket a szeptember 1-hez, akkor nézzétek meg a Geekmaxi válogatását. Itt találhattok többek között elektromos járműveket az iskolába járáshoz, Bluetooth-os fülhallgatókat unalom ellen, illetve különféle okosórákba is belefuthattok. Ráadásul – a Mi Notebook Pro-hoz hasonlóan – néhány termékhez ajándék Tronsmart T6 Plus-t is kaptok.

hirdetés