hirdetés

Ezekhez a jó árú légtisztítókhoz lehet kapni csereszűrőt

Színes felhozatal

hír
Ezekhez a jó árú légtisztítókhoz lehet kapni csereszűrőt 1

Forrás: Levoit

SonkaMod
írta: SonkaMod
2023-09-28

Viszonylag sűrűn lehet abba belefutni, hogy egy kínai légtisztítóhoz nem lehet kapni cserefiltert. Van olyan, hogy egy évig még lehet, aztán nem, de olyannal is találkoztunk már, amihez soha nem lehetett kapni. Ez pedig nagy bosszúság, mert viszonylag sűrűn kell ezekben cserélni. Éppen ezért válogattam kicsit a hazai kínálatból, hogy megnézzem, milyen jó ár/érték arányú légtisztítók vannak, amikhez lehet filtert kapni.

A belépőszint – JEC Air Purifier KJ100G-B

A kezdő légtisztítók közé tartozik a lista első darabja, amit sok ideig nem is akartam betenni a válogatásba, de mégis itt a helye. A gép kicsi, 100 köbméter levegőt forgat át egy óra alatt és nagyjából 18 négyzetméterre ajánlják. UV lámpás, ami a baktériumokat gyilkolja és HEPA filter van benne. Állítható a teljesítménye, időzíthető, viszont más extrát nem tud.

Abszolút kezdő modell, amit olyanoknak nem ajánlok, akik komoly gépet akarnak, de kipróbálni, hogy ér-e valamit a légtisztító, ahhoz jó lehet, hiszen a kis teljesítmény is számít, a HEPA filtert pedig nem cselezi ki a por. Már 9390 Ft-ért rendelhető, ami igencsak alacsony ár, és természetesen ehhez is lehet hazánkban csereszűrőt kapni.

Haladó szint, hálószobába – Tasla Smart Air Purifier Mini és Beurer LR220

Az alábbi gépeket már egy nagyobbacska hálószobába is be lehet tenni és hatékonyan fognak működni. Két modellt is ide válogattam, mindkettőnek más az előnye.

A Tesla Smart Air Purifier Mini egy okos légtisztító, amit lehet vezérelni okostelefonról, így távolról kapcsolgatható és időzíthető. A légszállítása 120 köbméter óránként, a teljesítménye pedig 30 watt. Aktívszenes és HEPA szűrő is van a betétjében, továbbá ionizál. Valamennyire még spórolni is lehet vele, mert az előszűrője mosható, azt nem kell cserélni. Ez a modell inkább kisebb szobákba való, viszont az okos funkciók mellett az érte elkért 29 990 Ft nem rossz és a cserefilter ehhez is elérhető.

A Beurer LR220 azért került bele a válogatásba, mert a gyártó elég nagy név az orvostechnikai eszközök terén, ez a modell mégis nagyon megfizethető. 125 köbméter levegőt forgat át egy óra leforgása alatt, de már 37 négyzetméterre ajánlja a gyártó. Nagyon csendesen tud működni, lehet szabályozni a teljesítményét és időzíthető. Ebben is van előszűrő réteg, HEPA filter és aktívszenes szűrő is, így a levegőből 99,95%-ban kiszűri az oda nem illő szemcséket. A webshopokban nagyjából 60 000 Ft a átlagára, de az Alzán most nagyon jó áron megy, 34 590 Ft-ért rendelhető, amennyiért igencsak kecsegtető vétel.

Nappaliba való – Levoit Vital 100 True HEPA

Az alábbi gép már nappaliban is használható, egészen nagy területtel is elbánik A Levoit Vital 100 True HEPA elvileg 46 négyzetméterre is elég, ami akár hihető is lehet a 221 köbméteres óránkénti légszállítása alapján. A gép háromrétegű szűrővel rendelkezik, a mosható előszűrőt követi egy H13 HEPA és egy aktívszenes réteg. A sebessége három lépcsőben állítható, lehet időzíteni és mutatja, hogy mikor kell filtert cserélni. Az éjszakai módban pedig lekapcsolhatók a fényei. Az Alza ajánlata rá 33 490 Ft, ami azért nagyon tekintélyes, mert adnak hozzá csereszűrőt is.

hirdetés