hirdetés

Ezek a Xiaomi okosórák most a legmegérősebbek

A hazai kínálat nagyágyúi

hír
Ezek a Xiaomi okosórák most a legmegérősebbek 1

Forrás: Xiaomi

írta: SonkaMod
2023-09-29

Megint elmélyültem picit a hazai kínálatban, de ezúttal a Xiaomi okosóra kínálatot nézegettem és azokra a modellekre fókuszáltam, amik olcsóbbak vagy ugyanannyiba kerülnek itthon, mint Kínában. Nyilván ezekben az esetekben senki sem veszi meg ezeket kintről, mert a magyar gari és gyors szállítás azért sok dolgot felülír, ha pedig az ár is ugyanaz, akkor nincs kérdés. Találtam is ilyeneket, íme a lista.

Ha olcsón kell GPS-es óra – Redmi Watch 2 Lite

Kétségkívül ez is egy viszonylag egyszerű szerkezet, de simán veri az olcsó, GPS nélküli órákat, és sokkal többet tud, mint egy aktivitásmérő. 1,55 inch-es színes TFT kijelzője van, ami 320×360 pixel felbontású, így elég szépen leolvashatók róla az adatok. Van benne giroszkóp, gyorsulásmérő, iránytű és GPS is. A készülékbe pulzusmérő szenzor, valamint véroxigénszint mérő került, amivel folyamatos monitorozásra képes, és az alvásciklusunkat is nyomon követi. Megnézhetjük rajta az időt, az időjárást, vezérelhetjük vele a zenelejátszót. Az összes órához kapcsolódó funkció adott benne, van stopper, ébresztés és időzítés is. Ami viszont az egyik legfontosabb, hogy a telefonunk értesítéseit is kijelzi.

A sportfunkciói már egészen kifinomultak, így támogat több, mint 100 féle sportmódot, és az aktivitásunkat monitorozza a GPS segítségével. A teljesítményünket és egyéb adatokat a Xiaomi Wear alkalmazásban tudjuk visszanézni, amivel szinkronizál az óra, és fel tudja tölteni az edzéseket Stravára is. Bár Kínából kissé olcsóbb, a különbség nem olyan nagy, és már az itthoni ára is mindössze 19 990 Ft, ennyit pedig simán megér, már sportosabb felhasználóknak is ajánlott.

Egy komolyabb darab – Xiaomi Watch S1

Ez már egy kerek kijelzős darab, 1,43 inch átmérőjű AMOLED panellel, AOD funkcióval. Zafírüveg védi, ami gyakorlatilag nem, vagy csak alig karcolódik. A tokozás rozsdamentes acél, a szíja pedig borjúbőr vagy gumi, verziótól függően. Akár még elegánsnak is lehetne mondani. 470 mAh-s aksi került bele, amivel a gyártó szerint átlagos használat mellett 12 napon át működik.

Figyeli a pulzust, szól is, ha magas, a véroxigénszintet szintén nézi, valamint monitorozza az alvást és a stressz-szintet. Már Alexával is kompatibilis.

Sportóra funkciói is kiterjedtek, két fizikai gombja is van, melyből az alsó dedikált sportgomb. 117 féle sportmódot ismer, a gyakoribbakat profi szinten. 5 ATM vízállóságú, lehet benne úszni.

Vezeték nélküli a töltője, ami még mindig nagy szó az okosórák körében, bármelyik Qi töltővel tölthető. Szintén hatalmas előny az NFC, ami a Xiaomi Pay-jel használható fizetésre. A Bluetooth-os hanghívás is remek, így egy-egy telefon lebonyolításához nem kell elővenni a telefonunkat.

A Xiaomi Watch S1 egy kifinomult, nagytudású óra. Nem is filléres tétel, de a legtöbb konkurensét még így is nagyon simán veri árban. Az itthon megvásárolható darabok bolhafejnyit drágábbak, mint Kínából rendelni, 54 990 Ft-ért már a miénk is lehet.

hirdetés