hirdetés

Érdemes-e még Huawei P40 csúcskategóriás mobiltelefont vásárolni?

Érvek és ellenérvek a kínai csúcskészülék mellett

hír
Érdemes-e még Huawei P40 csúcskategóriás mobiltelefont vásárolni? 1
írta: molcsa
2021-05-05

A kínai vállalat a Huawei P9 sorozat és Huawei Mate 9 értékesítése miatt látványosan növekedett a felsőkategóriás mobiltelefon piacon. A Huawei P40 egy csúcstelefon, fantasztikus hardverekkel kombinálva, hogy lenyűgöző élményt nyújtson a fényképezőgép, az akkumulátor élettartama és számos más, a modern okostelefontól elvárt csúcskategóriás szolgáltatás tekintetében.

Érvek és ellenérvek a Huawei P40 mellett

A P40 Pro verzió megkapta a Huawei Kirin 990 processzorát, 8 GB RAM-mal párosítva. Ez nem elhanyagolható plusz teljesítményt eredményez a P30 Pro Kirin 980 processzorához képest, miközben a memória mérete ugyanolyan magas maradt. Továbbá a P40 Pro 27 Wattos (A P40 22,5 Watt) vezeték nélküli gyorstöltést kínál, így akár harminc perc alatt készen áll használatra az eszközöd.

A Huawei P40 Pro nem rendelkezik Google-alkalmazásokkal

Erről beszéltünk korábban, vagyis az USA kormányával való nézeteltérései miatt a Huawei telefonok nem használják a Google szolgáltatásait. Ez azt jelenti, hogy nincs Google Play Áruház az alkalmazásokhoz, és nincs támogatás olyan szolgáltatásoknak, mint a Gmail, a YouTube, a Maps vagy a Chrome böngésző. Ez bizony akkor nagyon bosszantó, ha okostelefonodat leginkább üzleti célra szeretnéd megvásárolni. Ez nem jelenti azt, hogy a fentiekhez hasonló appokat nem találsz a Huawei P40-en.

A gyártó önálló e-mail klienssel, böngészővel és naptárral rendelkezik, valamint saját appboltja is van AppGallery néven. Rengeteg népszerű program már elérhető, mint például az Amazon, a jelenleg közkedvelt TikTok, az Adidas Running, a SnapChat, a PicsArt.

Felfedezhetsz olyan bónusz applikációkat, mint az Instagram, vagy az Adobe Lightroom, amelyeket nem érhetsz el az AppGallery-n keresztül. A Facebook és a WhatsApp nem szerepel külön programként, viszont a webböngészőn keresztül letöltheted, és ugyanolyan jól működnek, mintha az alapprogramok részét képeznék.

A Huawei Clone segítségével a névjegyeket, naptárakat és jegyzeteket áthozhatod a régi telefonkészülékedről. A Huawei okostelefonok az Android nyílt forráskódú verzióját használják még akkor is, ha megtiltották számukra, hogy olyan amerikai vállalatokkal „kerüljenek kapcsolatba”, mint a Google.

Vásárlás előtt…

A Huawei telefonok újabb modelljei, köztük a P40 sorozat, a Mate 30 sorozat és a Mate Xs nem férnek hozzá a Google alkalmazásaihoz, így ne keresd rajtuk a Play Áruházat sem. Ezért gondold végig, mire szeretnéd majd használni okoskészülékedet, és tudsz-e élni a Google applikációk nélkül. Nagyon sok online üzlet a termékleírásban jelzi, hogy egyes eszközökön milyen szolgáltatások érhetők el.

hirdetés