hirdetés

Érdemes a Gearbesten vásárolni?

hír
Érdemes a Gearbesten vásárolni? 1
SonkaMod
írta: SonkaMod
2020-07-17

Mostanában az összes webshopra – még Alira is – elég sokat panaszkodnak a vásárlók, ami természetesen a járványnak köszönhető. A minap heves vitába keveredtem az egyik kedves ismerősömmel, aki váltig állította, hogy a Gearbest hatalmasat esett minőségben az utóbbi egy évben. Ő ezt állította, én pedig a saját álláspontomat védtem, hogy bár valóban átalakuláson megy keresztül a cég, de még mindig lehet jó deal-eket találni. A vita során természetesen nem tudtuk meggyőzni egymást, de elfogadtam a kihívást, és kerestem neki pár jó ajánlatot. És ha már ennyit dolgoztam vele, így megosztom a Nagyérdeművel is, hogy ne vesszen kárba.

Xiaomi G1 robotporszívó

A Xiaomi G1 a Vacuum Mopnak egy butított változata, de mindössze annyiban különböznek, hogy a G1 primitívebb térképet tud csak építeni, és az ehhez tartozó szoftveres finomságok nincsenek benne. Például nem tudunk no-go zónákat megadni neki, viszont nem random alakzatban mozog, mivel tudja, hogy éppen hol tart. Ami még furcsa egy ilyen árú gépnél, hogy ez is tud felmosni. A legjobb tulajdonsága mégis az, hogy nagyon olcsó, hasonló árban mozog, mint a 360 C50, mely szintén egy low-end kategóriás gép. 55 000 forintba kerül, mert most épp leakciózták, máshol inkább 65 000 forint körül szokták árulni. Hab a tortán, hogy lengyel és cseh raktárból is kérhetjük.

Noname tablet

Mindannyian ismerjük ezeket a noname termékeket, de az az igazság, hogy ez a tablet valószínűleg megéri az árát, mert brutálisan olcsó. A híres (nem az) BDF márkanév alatt fut ez a tablet, ami szemérmetlenül olcsó, ahhoz képest, hogy milyen hardver van benne. Persze nem kell nagy erőműre gondolni, de egy sima Mediatek proci mellé betettek 4GB memóriát és 64 GB háttértárat, ami ebben az árkategóriában több, mint meglepő. Főleg, hogy egy 10 inch-es IPS kijelzővel rendelkezik a kütyü, mely 1280×800 pixel felbontású. Androidból a 7.0-ás verzió fut rajta, de SIM kártyát is fogad, bár a 4G-t nem, ellenben a 3G-t ismeri. Próbáltam rájönni, hogy Gearbesten miért csak 23 000 forint, de nem tudtam rájönni. Aliexpressen meg lehet találni ezt a típust, de a hurkább hardverrel szerelt variánsok is drágábbak, nemhogy egy ilyen 4GB-os verzió. Szóval olcsó, tönkre tevős tabletnek ez nem rossz vétel, Főleg, ha még hozzá vesszük az EU raktáras szállítást is.

hirdetés