hirdetés

Előrendelhető az Umidigi A7 okostelefon

Ennyiért kéne

hír
Előrendelhető az Umidigi A7 okostelefon 1
írta: Don Kartács
2020-09-08

Általában a Xiaomi telefonok vállát szoktuk veregetni, hiszen tényleg patent készülékeket dobnak a piacra. Így viszont a konkurencia csak akkor rúghat mellettük labdába, ha folyamatosan csökkenti az árait, a „valamit valamiért” elv alapján az ő termékeiket csak olcsóbban lehet eladni. Ezt csinálta az Umidigi is, az új A7-es 4/64-es verzióban csak 27 000 Ft-ba kerül, előrendelési akció keretében. Ennyiért nem hogy Xiaomit, de még konkurenst sem igen tudunk mondani.

A spórolás első jeleit a központi magnál lehet észrevenni, az MTK szállítja a telefon számára a Helio P20-as chipet – kódnéven MT6757 -, ami nagyjából a Redmi 9C G35-ös egységével van egy szinten, de annál egy hangyányit erősebb. Szintén összehúzták a nadrágszíjat a kijelzőnél, a 6,49 inch-es megjelenítő 720*1560 pixeles, de ez ebben a kategóriában nagyjából átlagos felbontásnak tekinthető.

Összefoglalva, a Redmi 9C ellenfele annál jóval olcsóbban és szenzorfronton jelentősen felextrázva érkezik, pont abban a kategóriában, ahol a vásárlók nem szokták a nagyobb név felárát megfizetni. Nem is kell, az Umidigi A7 27 000 Ft-os ára 16 000 Ft-tal kevesebb, mint a hasonló tudású Redmi 9C-nek, ami majdnem 60%-os árelőny, az ilyen készülékekre szoktuk azt mondani, hogy ár-érték bajnok.

hirdetés