hirdetés

Előbb a munka, aztán a szórakozás

Xiaomi takarítógépek és egy kakukktojás

hír
Előbb a munka, aztán a szórakozás 1
írta: Rolla
2019-07-16

Az élet nem csak játék és mese, bár manapság már nagyban megkönnyíthetitek a takarítást néhány géppel. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel, hiszen mint tudjuk, az idő pénz, így ha befektettek például egy jó robotporszívóba, akkor elég hamar meglátszódik a hatása mind a szabadidőtök mennyiségén, mind az idegrendszereteken. Főleg akkor, ha jó áron van a termék, így most olyan cuccokat mutatok, amihez van kupon, így beszerezhetitek olcsóbban az új Consuelát egy Jimmy JV51 vagy egy Xiaomi JW31 személyében. De hogy ne csak állandóan a takarításról legyen szó, zárásként találtok egy Kugoo S1 elektromos roller kupont is.

Egy kis lifehack: a Hecht 000620B akkumulátora is jó a géphez, amit itthon 14.000 Ft-os áron tudtok megvásárolni, amivel jelentősen kitolható az üzemidő. Arra figyeljetek oda, hogy a Hecht gépéhez nagyjából semmilyen kiegészítő nem jár, ha mindent összevásároltok hozzá, akkor a Xiaomi készülékénél is többet fizettek.

Kiegészítőkben nagyon erős a Xiaomi Jimmy JW31, táska, tonnányi fej, felszívócső és egyéb kiegészítők is az alapkészlet részét képezik. 43.000 Ft-ba kerül a JW31HU kuponkóddal szállítási költséggel együtt, német raktárból, a róla készült tesztet pedig itt olvashatjátok.

Xiaomi Jimmy JV51 vezetéknélküli porszívó

Varázsmódszer sajnos nem létezik, de néhány jó eszközzel nagyban megkönnyíthetjük a takarítást. Ilyen például a Jimmy JV51, ami elsősorban vezetéknélküliségével és kompaktságával lopta be magát a szívünkbe.

Nemcsak a lakásban vehetjük nagy hasznát, hosszú csövét levéve a különböző fejekkel a kocsi zeg-zugait is kipucolhatjuk vele, így a JW31-gyel együtt felér egy fullos autótakarító szolgáltatással.

Az sem mellékes, hogy a drágább, de hasonlóan erős porszívók árának feléért elhozható, szóval aki nem akar a BT modullal meg a szuper anyagminőséggel flancolni, az vegye az Ötvenegyest.

45 perces üzemideje elég egy nagyobb házhoz is, de az akkumulátor cserélésével lelkesebbek tovább is tologathatják. Bárki számára nagy segítség lehet, aki nem akar porzsákkal és zsinórokkal bajlódni, ráadásul a súlya is jelentősen kevesebb egy átlagos porszívóhoz képest.

48.000 forintba kerül a kY8gKh7Z kóddal szállítási díjjal együtt, ráadásul német raktárból érkezik ez is, ezért nem kell áfától és vámtól tartanotok, továbbá akár 1 héten belül kézhez is kaphatjátok. Ha valaki a későbbiekben csökkentene a takarítások számán, annak jó kiegészítő eszköz lehet egy robotporszívó.

Xiaomi Viomi V2 robotporszívó

A robotporszívók népszerűsége igazából teljesen érthető, hiszen megcsinálja azt a házimunkát, amit az emberek nagy többsége ki nem állhat. Én a lakásban tartott macskám miatt vettem, mert a Földön összesen nincs annyi idő és kedv, ami elég lett volna ahhoz, hogy napi kétszer felporszívózzam a lakás teljes területén elhullajtott szőrt. Nekem ez elsősorban a látvány és a tisztaság miatt számít, de kisgyerekeseknek és allergiásoknak főként fontos a rend és fegyelem.

Applikáción keresztül programozható a V2, ezért akár távollétetekben is képes kitakarítani, ráadásul automatikusan visszamegy a dokkolójához, ha alacsony az aksi töltöttsége, így erre sem kell külön figyelmet fordítanotok.

Természetesen havi egyszer-kétszer érdemes ettől függetlenül nektek is átfutni a lakáson egy porszívóval, szóval ne dobjátok ki a hagyományos masinátokat, de tény, hogy a robotporszívó jelentősen csökkenti a takarításra pazarolt időt. 107.000 forintba kerül a aKIDkF6p kóddal szállítással, és mivel Németországból érkezik, ezért sem áfától, sem vámtól nem kell tartanotok, továbbá akár már 1 héten belül csengethet a postás.

+1 Kugoo S1 elektromos roller

És ahogy ígértem, a végére nézzünk körül a szórakozás környékén is, főleg, ha mondjuk egy robotporszívónak köszönhetően még több szabadidőtök marad. Az egyik legstabilabb és tanulást nem igénylő eszköz a roller, hiszen gyerekkorában legalább egyszer mindenki állt már rajta.

Ezek a verziók azért már túlmutatnak a játék szinten, hiszen 20-25 km-t tesznek meg egy töltéssel, 350 wattos motorjuknak köszönhetően pedig akár 30 km/h-s sebességre is felgyorsulhattok. A méretet sem bandázó óvodásokra találták ki, akár egy 120 kg-os személyt is képes elvinni a hátán, ami elég király.

Könnyű és összecsukható, így bevásárláshoz, nagymama meglátogatásához vagy munkába járáshoz is tökéletes választás.

Akár lépcsőn is könnyű felvinni, a csomagtartóba is befér, akkumulátora pedig 4 óra alatt feltölthető maximumra. Tudását tekintve sok mindenben túlszárnyalja a Segway ES1-et, de árban nem. 90.000 forintba kerül a sCi9pJG2 kóddal, ráadásul Németországból érkezik, így gyorsan és vámmentesen kapjátok kézhez az új rollereteket. Ha pedig a műszaki adatok helyett az érdekel benneteket, hogy hogyan szuperál a gyakorlatban, akkor nézzétek meg a tesztünket.

Természetesen a buli itt nem áll meg, akár további eszközöket kerestek takarításhoz, akár szabadidős cuccokra vágytok, nézzetek körül a Geekmaxi oldalán.

hirdetés