hirdetés

Elképesztő tudású és árú telefonnal mutatkozik be az új telefongyártó, az F150

Alig 30 000 forint, mégis meggyőző

hír
Elképesztő tudású és árú telefonnal mutatkozik be az új telefongyártó, az F150 1
írta: SonkaMod
2021-01-11

Az F150 nevű cég egy – állításuk szerint – főleg szoftverfejlesztőkből álló csapat, akik kollégák voltak, de együtt távoztak a munkahelyükről, hogy megalkossanak egy telefonmárkát, ami a strapamobilok piacán akarja megmérettetni magát. Ennek az apropója, hogy mindannyian természetjárók, így úgy vélték, hogy ők tudják igazán, hogy milyennek kell lennie egy túlélőtelefonnak. Most meg is jelentették az első készüléküket, aminek a tudása tényleg nem mindennapi az árazása pedig egyenesen elképesztő. Bár azt nem tudni, hogy a Banggood egy kuponnal csak csalogatja a vásárlókat vagy ez lesz a hosszútávú ára is, de jelenleg alig kerül többe, mint 30 000 forint.

Ha már szóba került az akkumulátor, az is megér egy külön misét. 8000 mAh kapacitású, ami brutálisan nagy, és így könnyedén el is hisszük a sajtóanyagnak, hogy napokat is kibír egy töltéssel. Állításuk szerint, ha semmit sem csinálunk rajta, csak zenét hallgatunk, úgy elmegy 145 órát, ez pedig 6 napot jelent. Nyilván, ha böngészünk, navigálunk, játszunk, akkor már nem fog ennyit bírni, de ezzel nem fogunk esténként a töltőért sírni, az biztos. Egy ekkora telephez gyorstöltés (Type-C port) is dukál, 18 wattal lehet maximum tölteni. Ez nem rossz érték, de a 8000 mAh-s aksit azért nem két perc lesz telepumpálni.

A hátuljára négyelemű kamerarendszer került, ennek nagyon örülnénk, ha jó képeket készítene, de az az igazság, hogy ennyi pénzért ez szinte lehetetlen, de azért reméljük, hogy vállalható lesz ezek minősége is. Az ujjlenyomat-olvasó viszont nem a hátoldalra került, hanem az oldalára, ennek valószínűleg csak praktikussági okai vannak. A kütyüt felszerelték NFC chippel is, így a mobilos fizetés is adott vele.

A fejlesztők állítják, hogy mivel a szoftveriparból jönnek, ezért a rendszer a szívügyük volt. Nos, ezt látatlanban meg nem mondom, hogy jól sikerült-e nekik, de sok minden erről nem derül ki. Egy biztos, hogy gyorsgomb ezen a mobilon is van, amire ha egyszer nyomunk, akkor olyan funkciók jönnek elő, amikre csak szükségünk lehet a természetjárás folyamán. Azt, hogy az F150 OS mit takar pontosan, nem lehet tudni, de alapvetően Android 10 fut a készüléken, tehát nagyon nagy meglepetések nem érhetnek minket. Kommunikációs téren jól áll a készülék, tudja a dual WiFi-t, Bluetooth 5.0-t és a B20-as 4G-t is.

A strapa tulajdonságai nagyon meggyőzőek, ha felnézünk a weboldalukra, akkor látható, hogy mi mindent művelnek szegény telefonnal. Lapátolják vele a tengerparton a vizes homokot, elárasztja a Gangesz és az óceán, dobálják a betonra, végigcsúsztatják az aszfalton és ilyen finomságok. A képsorok nyilván a vásárlókat akarják bevonzani, de ennél a terméknél engem meggyőztek, hogy tényleg bírja a telefon. Ha számokban és tanúsítványokban kell kifejezni, hogy mit tud, akkor az IP69K-t kell megemlíteni, illetve garantáltan ellenáll 1,5 méteres vízoszlop nyomásának, ugyanilyen magasságbeli esést is elvisel és -20 és +55 Celsius-fok között a haja szála sem görbül. Ezek az értékek viszont nem ingyen járnak, azzal fizetünk érte, hogy elképesztően nehéz a telefon. 315 gramm tömeggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy igen izmosnak kell lennie a csuklónknak, hogy ezt nyomogassuk.

A bevezető ára nagyon kedvező, eredetileg 50 500 forintba kerülne, de Banggoodon a BGF150B2021 kuponkóddal már 33 500 forintért is elhozható. Az Aliexpressen is van rá kupon, de ott nem adott az áfa- és vámmentes szállítási mód. Ez a telefon rengeteg dolgot tud, nagyon jók a strapaképességei, erősen rámentek a mindenállóságra és arra, hogy soha ne merüljön le, ez pedig becsülendő.

Az árazás meg egész egyszerűen fenomenális, álmunkban sem gondolhatnánk olcsóbbra.

Ennyiért biztos rendkívül gyorsan fog fogyni, így reméljük, hogy a gyártó személyében egy állandó tagot tudhatunk innentől a kínai mobiltelefonos közegben.

hirdetés