hirdetés

Élet a Xiaomin túl

OnePlus, Umidigi, Ulefone, Cubot

hír
Élet a Xiaomin túl 1
írta: Rolla
2019-07-22

Bár a Xiaomi ott van a legnépszerűbb telefonok között, ez nem azt jelenti, hogy nincs más alternatíva, illetve hogy mindenkinek kötelező ezt vásárolnia. Például a strapatelefonok kedvelőinek élből más márka modelljei közül kell választaniuk, vagy ha valakinek például nem elég a Mi 9 tudása és belső memóriája, akkor érdemes a OnePlus háza táján leselkednie. Természetesen alacsonyabb elvárásokkal már 30 000 forintért is beszerezhettek egy új Umidigi A5 Pro okostelefont, hiszen ahogy az sincs kőbe vésve, hogy kötelező mindenkinek Xiaomit venni, úgy az sem szentírás, hogy telefont csak 100 000 forinttól vehettek.

OnePlus 7 Pro

A OnePlus egy egyszerű, de nagyszerű, 16 Megapixeles pop-up kamerával oldotta meg a helyspórolást, ami bár nem újdonság, hiszen többek között a Vivo Nex már ellőtte ezt a poént, ettől függetlenül egyáltalán nem rossz megoldás. A hátlapi kamerákat nem bolygatták, három, 48+8+16 MP-es Sony egység felel a jó képekért.

Szerencsére nem elterelésnek használták a menő kamerát, hiszen a további paraméterekre is nagyon figyeltek, így ebben a verzióban 8 GB RAM és 256 GB belső memória és a legújabb Snapdragon 855 felel a zökkenőmentes használatért, felhasználói felületnek pedig az Android 9-en alapuló OxygenOS-t álmodták meg a tervezők.

A külseje engem a Samsung Galaxy S szériára emlékeztet, ami leginkább a nagy, 6,67 colos hajlított AMOLED kijelzőjének köszönhető. Egyéb képességekben is tartja a lépést az itthon régóta népszerű márkával, így például a B20 sem maradt le a specifikációk listájáról, ami a stabil mobilnetezésért felelős. A gyártó ígérete szerint a 4000 mAh-s aksival gond nélkül végigtolhatjátok a napot töltés nélkül, lemerülés esetén viszont gyorstöltéssel újra életet lehelhettek bele.

A 8/256 GB-os verzió 221 000 forintba kerül, szállítási módnál pedig válasszátok a Netherlands Registered (PDM)-et, így további költségekkel sem kell számolnotok. Persze nem ez az egy mutatványa van a OnePlus-nak, a többi készüléküket itt nézhetitek meg.

Ulefone Power 6

47 000 forintért is találtok nagy képernyős, megbízható darabot, ami az egyik Xiaomi vetélytársa. Az Ulefone Power 6 új a piacon, de már tudott olyat virítani, ami figyelemfelkeltő.

6350 mAh-s aksija dupla akkora, mint az átlag okostelefonoké, ekkora telepeket csak strapatelefonoknál láthattunk eddig. 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely – ami 256 GB-ig bővíthető – bújik meg benne, ami ár-érték arányát tekintve veri a Redmi Note 7-et, ezért érdemes elgondolkozni a vásárlásnál.

Valahol természetesen le kellett csippenteni a tudásából, ezért a kamerájával ne induljatok el World Press fotókat készíteni, de azért a 16+2 MP-es hátlapi kamerájával és a 16 MP-es előlapi kamerájával simán megörökíthetitek az eseményeket. Nemzetközi piacra tervezték, ezért a B20 kapcsolatot is ismeri, így zökkenőmentesen netezhettek az ország bármely területén. Ennyi pénzért, ilyen tudással félhet a Redmi Note 7, és itt is él a Netherlands Registered (PDM) szállítási mód. Az Ulefone-t amúgy sokszor a strapatelefonokkal azonosítják, így ha inkább arrafelé húz a szívetek, akkor itt tudjátok csekkolni.

Umidigi A5 Pro

A lista legolcsóbb tagja az Umidigi A5 Pro, bár ez nem meglepő a márkától, hiszen a cég többi készüléke is bőven 100 000 forint alatt van. Ne számítsatok 29 000 forintért OnePlus-i magasságokra, de második készülékként vagy a gyereknek király megoldás. Az alacsony árért cserébe inkább a belsején spóroltak, így 4/32 GB – ahol a ROM 256 GB-ig bővíthető – látja el az alapfeladatokat egy Helio P23 alsó-középkategóriás proci társaságában, viszont a külsejét igyekeznek a nagyokról másolni. 6,3 colos kijelzőjén csak a notch foglal el minimális helyet.

Elöl 16, hátul 16+8+5 Megapixeles kamerája van, ami elsőre nem hangzik rosszul, de mindig vegyétek figyelembe, hogy nem mindegy a fotók minőségét tekintve, hogy milyen processzor támogatja a háttérből az egységeket.

Szerencsére a nemzetközi piacra is gondoltak a tervezők, így B20-at ismerő 4G kapcsolat is elérhető a telefonon keresztül, így mindenhol stabil mobilnetet foghattok a készülékkel. Kifejezetten tetszik, hogy nagy, 4150 mAh-s aksit is tettek bele, így tapasztalataink szerint akár két napot is kibír, ami egyáltalán nem rossz, főleg, hogy a már ismerős Netherland Registered (PDM) szállítással további költségekkel sem kell számolnotok.

 

hirdetés