hirdetés

Éld újra gyerekkorod konzolos élményeit

Anbernic retro konzolok vihetők jutányos összegért

hír
Éld újra gyerekkorod konzolos élményeit 1

Forrás: Gshopper

írta: Don Kartács
2023-05-31

Egyre népszerűbbek a handheld konzolok, és köztük a retró cuccok is, amiken a gyerekkorunk klasszikusait tudjuk végigjátszani. A Gshopper most az Anbernic játékkonzoljainak jelentős részét leakciózta, összesen 5 darab gamer cucc vihető, amelyeken különböző emulátorok segítségével játszhattok retró játékokkal. A Gshopper rendezi a termékek után az áfát, míg a szállítási költség csak néhány dollárt tesz ki.

Újratölteni mindegyiket USB kábel segítségével lehet,

illetve gyakorlatilag az összes régi konzol játékaival kompatibilisek a berendezések, sőt PC-s gémeket is tudnak futtatni. Mindegyik modell rendelkezik TF kártya bemenettel – van amelyik többel is –, az ide helyezett micro SD kártyán fut a Linux alapú rendszer, illetve ide felmásolva telepíthettek a konzolokra játékokat a már gyárilag rajtuk lévők mellé.

 

Éld újra gyerekkorod konzolos élményeit 2

Forrás: Gshopper

Anbernic RG35XX – Olcsó, de nem is olyan kicsi

Az első konzol az Anbernic RG35XX, ami a legolcsóbb és legegyszerűbb darab a felhozatalban, és valamiért a nagyon misztikus XX nevet aggatták rá. Ebben egy 3,5 inch-es, 640×480 pixeles IPS kijelzőn élvezhetitek a játékokat 5 órán át, ugyanis ennyit bír a 2600 mAh-s akku. 15 különböző játékformátumot támogat – mint a PS1, Arcade, NEOGEO, Gameboy stb. –, illetve 2 darab micro SD kártyát is fogad a gép, amire játékokat is felmásolhattok. Kinézetre egy-az-egyben a régi Gameboy koppintása a szürke, nem átlátszó verzió, így engem kilóra megvett.

Az Anbernic RG35XX-ért a gpdeal0505 kóddal 14 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, az áfát pedig intézi a webshop.

 

Éld újra gyerekkorod konzolos élményeit 3

Forrás: Gshopper

Anbernic RG353V – Újabb Gameboy klón

Az Anbernic RG353V egy szintén Gameboyra hajazó konzol klón, viszont annál futurisztikusabb dizájnnal. A V-vel jelölt modellen duális operációs rendszer is képes futniAndroid 11 és egy Linux –, így több dolgot tud emulálni – kb. húszféle korábbi konzolt –, mint a hagyományos megoldások, ami végső soron még több játékot jelent. Emiatt nem kell a modern mobilos játékokról sem lemondanotok, csapathattok például az Asphalt sorozat valamelyik tagjával, majd utána jöhet egy kis emulált Mario. A kijelzője 3,5 inch-es VGA – vagyis 640×480 pixel –, amit 6 órán át tart életben a 3200 mAh-s akku. Van rajta HDMI kimenet, tehát a mókát tévére vagy egyéb kijelzőre is tehetitek, illetve képes WiFi-n és BT modulon keresztül is kommunikálni.

Az Anbernic RG353V-ért a gpdeal05091  kóddal 33 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek.

 

hirdetés

Éld újra gyerekkorod konzolos élményeit 4

Forrás: Gshopper

Anbernic RG405M – Fekvő módban is jó

Az Anbernic RG405M egy meglehetősen izmos konzol, a tableteket is mozgató Unisoc T618 működteti, ami egy Mali G52 GPU-val egészül ki, illetve 4 GB RAM-ot kapott ezek mellé. A megjelenítésről egy 4 inch-es, 640×480 pixeles panel gondoskodik, a rendszer Android 12-t futtat, amit egy 4500 mAh-s akku tart életben akár 7 órán át. A játékokat a 128 GB-nyi háttértárra pakolhatjátok – ez bővíthető 2 TB-ig SD kártya segítségével –, a rendszer számtalan emulátort tud futtatni, PS1-et és 2-t, Wii-t, PSP-t, Gameboyt és így tovább, az Androidon túl további kb. 27-et. És mivel Android fut rajta, ezért értelemszerűen ezeket a neveket is pörgethetitek a konzolok között erősnek nevezhető hardveren.

Két hall szenzoros joystick is van rajta,

de 6 tengelyes giroszkóppal is rendelkezik. Adatkapcsolati oldalon duális WiFi és BT modul lesz a segítségetekre, szóval gyakorlatilag kaptok egy androidos telefonos hardvert, ami mindent képes futtatni, ami retró témában szóba jöhet.

Az Anbernic RG405M-ért a gpdeal05091  kóddal 64 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell fizetnetek.

 

Éld újra gyerekkorod konzolos élményeit 5

Forrás: Gshopper

Anbernic RG351V – Közepes, mindenes

Az Anbernic RG351V, hasonlóan az előzökhöz, egy 16 GB háttértárral rendelkező, retró játékkonzol. 7000 játékot képes futtatni, leginkább a különböző játékplatformokhoz tartozó klasszikus címeket, kezeli például az NDS, N64, DC, PSP, PS1, openbor, CPS1, CPS2, FBA, NEOGEO, NEOGEO POCKET, GBA, GBC, GB, SFC, FC, MD, SMS, MSX, PCE, WSC rendszereket, és még sok másikat is. A konzol nyílt forráskódú Linux rendszert futtat, és egy RK3326 processzorral szerelték fel, amely 4 darab, 1,5 GHz-es maggal rendelkezik. A 3,5 inch-es IPS kijelző 640×480 pixel felbontású, a 3900 mAh-s akkumulátor pedig 6 órányi játékidőt biztosít.

Ez a konzol is duális micro SD kártya bemenettel rendelkezik, a háttértár így 256 GB-ig bővíthető. Kiemelném továbbá, hogy nemcsak a klasszikus fekete/fehér verziót lehet megvásárolni, hanem van egy fahatású műanyag variáns is, ha valaki szereti az ilyen jellegű dizájnokat. Az Anbernic RG351V-t a gpdeal05091  kóddal 27 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért lehet hazavinni.

hirdetés

Éld újra gyerekkorod konzolos élményeit 6

Forrás: Gshopper

Anbernic RG351P – Megnövelt erő és formátum

A következő szint az Anbernic RG351P, aminek a lelkét egy Rockwell 3226 chip adja. Ez már nem a klasszikus álló NES formátum, hanem fektetett, ami azért jó, mert sokkal több hely jut a kezeknek, oldalról könnyebb ráfogni a konzolra. A kijelzője 3,5 inches, 320×480 pixeles IPS panel, vagyis lényegében megegyezik az előző modellével, csak nagyobb. A 3500 mAh-s akkuból 8 órányi üzemidő esik ki, és kétszer annyi memóriája is van, mint az RG280V-nek.

Viszont csak egy micro SD kártyának nyújt helyet, amiből egy 64 GB-os a csomag része, de 256 GB-ig kezel nagyobbakat is. Emulátorok tekintetében nagyjából ugyanazokat tudja, mint az RV280V, a teljes listát a termékoldalon találjátok. Az Anbernic RG351P a gpdeal05081  kóddal 22 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, és az áfát is intézik helyettetek, nem mellékesen pedig ezt a konzolt veszik a legnagyobb számban a Gshopper vásárlói.

 

hirdetés