hirdetés

Egy WiFi 6-os Xiaomi router, ami több, mint megfizethető

Ideje váltani

hír
Egy WiFi 6-os Xiaomi router, ami több, mint megfizethető 1

Forrás: Gshopper.com

írta: SonkaMod
2022-08-26

A Gshopper a mai napon nemcsak a szuperolcsó Mi Watch Lite-tal akar nagyot dobbantani, hanem a Xiaomi Router AX3200-zal is, ami egy WiFi 6 támogatású eszköz, mely könnyedén kiválthatja a régi hálózati eszközünket, és remek megoldást nyújt a problémás otthoni WiFi hálózatra. A kütyüt már 16 300 forintért meg lehet rendelni, ennyiért pedig nagyon kiemelkedő ajánlat, ideje lecserélni rá a 15 éves rossz routereket vagy a szolgáltató által adott ócskaságokat.

A Xiaomi többi hálózati eszközével kompatibilis, így ezt is lehet mesh hálózatba kapcsolni. Támogatja a dual band-et, tehát 2,4 GHz-es és 5 GHz-es kapcsolatot egyidőben képes fenntartani.

A beüzemeléséhez a Mi Home alkalmazásra van szükségünk, és ott hozzáadhatjuk ugyanúgy, ahogy a többi Xiaomi okoseszközt is. A konfigurálás egyszerű, nem kell hozzá hálózati szakinak lenni, megoldható mindenkinek, aki nem teljesen technológiai analfabéta. Az alkalmazásba láthatjuk a router aktuális sebességét, és azokat az eszközöket, amik rácsatlakoznak. Nagyon hasznos, hogy ezeknek a sebessége leredukálható, illetve le is választható egy gombnyomással. Ezt tudjuk időzíteni is, tehát akár a gyerekeket lehet korlátozni, hogy csak bizonyos időben érjék el az otthoni hálózatot. Az alkalmazás felhasználóbarát, és zseniális, hogy a telefonunkról irányíthatjuk a routert. Az említetteken kívül védhetjük jelszóval, korlátozhatjuk, hogy csak bizonyos weboldalak jöjjenek be, illetve, hogy bizonyosak egyáltalán ne töltsenek be és ehhez hasonlók.

Az alap WiFi routereket toronymagasan veri a Xiaomi Router AX3200, de nyilván nem is az 5000 forintos kategóriában versenyzik. A hazai árak 20 és 30 ezer forint között vannak, de természetesen érdemes Kínából megrendelni. A Gshopperen ez az eszköz nagyon jó áron fut, ha felhasználjuk hozzá az A3FEAB536656  kuponkódot, akkor mindössze 16 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megrendelhető. Az áfát tartalmazza az ár, szállítási költség pedig nincsen, így pedig ez egy verhetetlen ajánlat, érdemes erre lecserélni a régi routerünket.

hirdetés