hirdetés

Egy rakat lekuponozható műszaki cucc vár titeket a Hekkán

A mai nap sztárjai a Blackview és Poco tech cuccai

hír
Egy rakat lekuponozható műszaki cucc vár titeket a Hekkán 1

Forrás: Hekka.com

írta: Don Kartács
2022-09-27

Három darab Blackview – 2 darab tablet és egy telefon – és a Poco M5s kelleti magát a Hekka kínálatában. Nagy részük meglehetősen új termék, kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek, és természetesen kuponozhatók, ahogy szinte mindig. A Hekka a csomagjai után fizeti az áfát, és a termékek szállítása is ingyenes, így túl sok nyűgre nem kell számítanotok.

Blackview Tab 12 – Kisebb tesó

Valójában a Blackview Tab 12 nem más, mint a 13-as korábbi generációja. Ennek két hozadéka van: kevésbé modern hardver és alacsonyabb ár. Ez egyben azt is jelenti, hogy a központi mag egy Unisoc SC9863A, ami mellé 4 GB RAM és 64 GB háttértár párosul, ami 512 GB-tal bővíthető egy micro SD kártya behelyezésével. Ez azért nem egy világverő összeállítás, de netezni, videókat nézni, e-maileket írni ez is tökéletes. A kijelző mérete megegyezik a Tab 13-mal, 10,1 inch, 1920×1200 pixel, 16:10-es képaránnyal, szerintem egy sima Full HD jobb lett volna, de mozizáshoz ez sem rossz.

Az akkumulátor kapacitása 6580 mAh,

amivel – a gyártó állítása szerint – 4 órányi videónézés, 10 órányi zenehallgatás, és 5,7 órányi netezés jön össze. Ez eléggé karcsú, szerintem ez lesz az olcsó tablet egyik gyenge pontja, de természetesen egy kis fényerőcsökkentéssel mindig spórolósabbra lehet venni a figurát. Van még néhány érdekesség, amit érdemes a 12 kapcsán megemlíteni, például támogat külső billentyűzetet, a WiFi-je duális, rendelkezik 4G modemmel, így bárhol netezhettek vele és még a hangszórója is sztereó. A techhekka10  kuponkóddal 57 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, az áfát a Hekka fizeti utána, a szállítás ingyenes.

Blackview Oscal C80 – Az újdonsült közepes teló

Az Oscal a Blackview középkategóriás mobilja, ami hűen tükröződik a felvonultatott hardverkészletben. A rendszer meglepő módon a Unisoc T606-os, 12 nm-es lapkájára építkezik, ami azért technológiai szempontból nem egy übermodern megoldás. Az SoC mellé társul 8 GB RAM és 128 GB háttértár, a kijelző 6,5 inch-es, vagyis ez is egy „féltégla” méretű készülék. Öröm az ürömben, hogy már ez a panel is képes a 90 Hz-es képfrissítésre, igaz a felbontása csak 720×1600 pixel, ennél azért a konkurensek már jóval több képponttal büszkélkedhetnek.

Az akkumulátora meglehetősen méretes, 5180 mAh kapacitású,

de mivel nem tudjuk, hogy a T606 mennyire takarékos, 1,5-2 napnál nem jósolnék neki hosszabb üzemidőt. Egy telefonnál kiemelten fontosak a fotós képességek, azonban meglepő módon csak két egység dolgozik az Oscal 80-ban. Ettől még az elkészült anyagok lehetnek jók, a főkamera 50 MP-es, ezt egészíti ki egy 0,3 megapixeles mélységélességért felelős egység, míg szelfizni a 8 MP-es előlapi kamerával lehet. Szenzorfronton duális WiFi-t, GPS-t és ujjlenyomat olvasót kaptok, az NFC viszont kimaradt. A HEKKAC80  kuponnal 54 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető haza a telefon.

Poco M5s – Egy legenda új variánsa

Nem elírás, valóban van Poco M5s is, nemcsak sima M5, és a két készüléknek relatív kevés köze van egymáshoz. A telefon központi magját a Helio G95-ös lapka adja, ami az MTK műhelyéből érkezik, ehhez társul verziótól függően 4 vagy 6 GB RAM és 128 GB háttértár, ez utóbbi micro SD kártyával bővíthető. A kijelzője 6,43 inch-es, 1080×2400 pixel felbontású AMOLED panel, viszont a frissítésről mélyen hallgat a gyártó. Nem így a maximális fényerőről, ami akár az 1100 nitet is elérheti, amivel jó eséllyel vakító napsütésben is lehet majd mobilozni. Ami az üzemidőt illeti, a sztenderd 5000 mAh-s Xiaomi akkut kapta meg, a tapasztalatok szerint a 2 nap üzemidő nagyjából garantált. Gyorstölteni 33 W-tal lehet, ehhez a csomagban a megfelelő méretű töltőegység is rendelkezésre áll.

Kamerafronton egy 64 MP-es főegységet egészít ki egy 8 MP-es ultraszéles, illetve a 2 MP-es makró és a mélyégélességért felelős szenzor, míg a szelfi gyártásban a fronton elhelyezett 13 Megapixeles darab jeleskedik. Szenzorokban és kiegészítő szolgáltatásokban mindig is erős volt a Poco, van duális WiFi, BT 5.0, kettős SIM foglalat, NFC, jack, duális sztereó hangszórók és még sorolhatnám. A készülékért verziótól függően, a HKPOCOM5S  kóddal 81 100 és 86 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek.

hirdetés