hirdetés

Egészen széles már a BlitzWolf okoskapcsolók palettája

hír
Egészen széles már a BlitzWolf okoskapcsolók palettája 1
írta: SonkaMod
2021-09-23

Már lassan egy egész lakás villanykapcsolóit le tudjuk cserélni a BlitzWolf okosmegoldásaira, mert már egészen sokfélét gyártanak. Sőt, igazándiból csak a kétgangos változatból van hiány, ami a népszerű kapcsolókat illeti. Bár a BW-SS2 szériában volt kétkapcsolós változat, az már egy ideje sajnos nem elérhető, már csak az újabbak vásárolhatók, azokból pedig ez kimaradt. Ha viszont elég az egy gangos, a három gangos és a dimmelhető variáns, akkor már minden kapcsolónkat lehet ilyenre cserélni. Sőt, még egy elektromos függöny vezérlő kapcsolót is csinálnak.

Egészen széles már a BlitzWolf okoskapcsolók palettája 2

BlitzWolf BW-SS9

Ez a sztenderd villanykapcsolója a márkának. Szép üvegfelület, amin egy érintős gomb kapott helyet, de ebből van három kapcsolós változat is. A kapcsoló teljesen okos, így összekapcsolhatjuk WiFi-n keresztül a telefonunkkal. A Tuya, SmartLife és BlitzWolf appokkal tud együttműködni, így a többi okoseszközünkkel is kompatibilis lehet. Tudjuk távolról vezérelni, hangutasítással irányítani és időzíteni. A kapcsolón a gomb világít is, kékkel, ha fel van kapcsolva, pirossal, ha le, és zölddel a párosításkor. A terhelhetősége 800 watt.

Az egy és a három kapcsolós változat között gyakorlatilag nincs árban különbség, a BGGR478 kuponkóddal 5400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül egy darab, EU raktárból rendelve, szállítási költséggel együtt.

Egészen széles már a BlitzWolf okoskapcsolók palettája 3

BlitzWolf BW-SS10

Ezt a modellt csak egykapcsolós kivitelben lehet megvásárolni. Ez nem is világításra való, hiszen a terhelhetősége akár 3000 watt. Sokkal inkább bojlerek, fűtőtestek és egyéb háztartási nagyfogyasztók kapcsolgatására való. Ami a dizájnt illeti, teljesen megegyezik az SS9-ével, és a funkciói is azonosak. A bojlerek távoli vezérlésére például megfelelő ez az eszköz, okosotthon rendszerbe kapcsolva pedig további lehetőségek aknázhatók ki.

A nagy teljesítmény miatt ez a kapcsoló drágább is, de annyira mégsem vészes, 6700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül belőle egy darab.

Egészen széles már a BlitzWolf okoskapcsolók palettája 4

BlitzWolf BW-SS11

A gyártó a BW-SS11-gyel már visszatért a világításhoz, ugyanis ez is egy villanykapcsoló. Három érintőgomb van rajta, a középsővel kapcsolgathatjuk a fényt, a két szélsővel pedig a fényerőt változtathatjuk a dimmelhető villanykörték segítségével. A dizájn megegyezik a BW-SS9 három gangos variánsáéval. Az okosotthonba illeszthetőség viszont itt is adott, tudjuk távolról vezérelni a kütyüt, és természetesen ennél már a fényerőt is.

Az eszköznek kifejezetten jó az ára, alig drágább, mint a hagyományos egykapcsolós változat, mindössze 5900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül kínai raktárból rendelve.

Egészen széles már a BlitzWolf okoskapcsolók palettája 5

BlitzWolf BW-SS12

Talán ez az a kapcsoló, amit a legkevesebben keresnek. A BlitzWolf mindenesetre úgy érezte, hogy egy ilyen is kell, ez a termék pedig nem más, mint egy motoros függönyvezérlő. Ez ugyanazzal a formatervvel rendelkezik, mint a BW-SS11, és szintén három gomb van rajta. A felsővel kihúzzuk a függönyt, az alsóval  behúzzuk, a középsővel pedig leállítjuk. Itt az időzíthetőség nagyon jó funkció, mert este és reggel automatán működhet a függöny. Az már más kérdés, hogy ehhez a lakásban motoros függönyök kellenek, ami Magyarországon körülbelül a háztartások 0,01 százalékában van, legalábbis erre tippelnénk. Okosotthon rendszerbe beépítve további jópofa párosítások megvalósíthatók, például egy fényérzékelővel lehetne vezérelni, vagy mozgásérzékelővel, és akkor húzódna el a függöny, ha mondjuk belépünk a bejárati ajtón.

Érdekes módon ez a legalacsonyabb árú modell, a maga 5200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os árával nem nagy tétel. Ha motoros függöny van, akkor pedig tényleg nagyon hasznos kütyü.

hirdetés