hirdetés

Deko, Prostormer, Greenworks, Nanwei

Elektromos szerszámok Aliról

hír
Deko, Prostormer, Greenworks, Nanwei 1
írta: Don Kartács
2020-11-18

A mostani fogyasztási ünnepek slágerei az elektromos szerszámok, hiszen „nem lehetsz igazi férfi, ha nincs egy fúrógéped”, sugallják a reklámok. Szerencsére ehhez már nem kell a nagy magyar webáruházakat böngészned, hanem az Aliról sokkal olcsóbban, EU raktárból is megveheted a termékeket. Sajnos még két hónappal ezelőtt nem voltam ennyire képben, pedig kb. 50%-ot spórolhattam volna a saját Steinhaus márkájú fúrógépemen.

Az év 99%-ában a dobozában várja, hogy a sorsa jobbra forduljon, ezért nem akartam 50 000-ért valamelyik nagy márka brushless gépét behúzni, így egy szénkefés Steinhausra esett a választás 19 000 Ft-ért, pedig ugyanezt a feladatot az Ali segítségével olcsóbban is megoldhattam volna. Gyorsan néhány szempontot leírnék, amit érdemes mindenkinek végiggondolnia, ha kombinált fúró-csavarozót keres, én is ezeket pörgettem le magamban:

  • Hány V-os rendszer legyen? Nagyobb feszültség mellett kevesebb amper kell ugyanakkora teljesítmény eléréséhez, így elméletben a magasabb volt érték a jobb, viszont az ilyen akkuk is drágábbak. Érdemes még a nyomatékot is megnézni, amit newtonméterben adnak meg.
  • Mit tudjon pontosan? Csavarbehajtás, fúrás, ütvefúrás? Nyilván az a jó, ha mindegyiket.
  • Mi van az alap pakkban? A Lidl és az Aldi a Parkside és a Ferrex márkáknál sokszor külön árulja a töltőt és az akkumulátort, így érdemes erre odafigyelni. Az sem baj, ha van egy szett fúrószár meg egy hordtáska hozzá.
  • A szerintem legfontosabb szempont: mennyire csavarható szét a tokmány? A „polgári” verzióknál 10 mm-ig – 3/8 col -, a jobbaknál 13-ig.
  • Szénkefés vagy brushless motoros legyen? Itthon 30 000 Ft körül kezdődnek az utóbbival szerelt eszközök.
  • További kiegészítők, például oldalmarkolat, felszerelhetők-e a fúrógépre, a jobb fogás és támasz érdekében.
  • Egyebek: LED fény a furathoz – szerintem nem sokat ér -, hány fokozatban állítható a nyomaték stb.

Ezek alapján kezdtem el nézni az alis boltokat, és egyrészt iszonyatosan olcsó árakat találtam, másrészt szinte mind EU raktárban voltak, vagyis egy kicsit meg is bántam a hazai vásárlást. Persze nemcsak fúrógépeket találhattok, hanem mindenféle egyéb érdekes szerszámot is.

 

Deko, Prostormer, Greenworks, Nanwei 8

Deko Official Store

Erről a linkről érdemes indulni, illetve elolvasni a korábban írt cikkünket, hogy nagyjából milyen árakra számíthattok. A Deko az a kínai bolt, ahol tényleg normális cuccok vannak. Van értelmes weboldaluk, normális leírások, sajtóanyagok a termékekhez, és az esetek többségében olcsók a cuccaik, így abszolút partiban vannak a hazai kínálattal. Ráadásul van vagy ötféle európai raktárjuk is. Számunkra szóba jöhet a cseh, a spanyol és a lengyel is, a szállítás jellemzően ingyenes. Néhány termék, ami a figyelmetekre tarthat számot (és amit még szét lehet kuponozni a fogyasztási ünnepek alkalmával, ahogyan az a fenti ajánlóban is látható):

A fenti árak kuponokkal tovább lesznek csökkenhetők, illetve van még száz másik érdekes gép, amit érdemes átnyálazni.

 

Deko, Prostormer, Greenworks, Nanwei 9

Greenworks Store

Az itthon is ismert – teljes nevén Greenworks Tools -, az Árukereső által sűrűn feldobott márka fúrógép kulcsszóra. Ez is a jobbak közé tartozó cég, normális weboldallal és Aliexpress hivatalos bolttal.  A fő gond az szokott lenni velük, hogy gyorsan kifosztják a spanyol és lengyel raktárjukat, szóval, ha valamit láttok, érdemes rá egyből lecsapni.

 

Érdekes, de futottak még kategóriába eső hivatalos boltok

Fontos, hogy a fenti árakat még mindenféle select, store és egyéb kuponokkal tovább lehet csökkenteni, erről lesz külön cikkünk, mert úgy látjuk, hogy sokatoknak van rá igényük. Érdemes mindig azt is ellenőrizni, hogy az adott szerszám honnan jön. Kínából nem érdemes ilyeneket rendelni, a szóba jöhető raktárak: lengyel, cseh, spanyol, német. Mindig nyomkodjátok őket végig, mert ha nem ingyenes a szállítás, akkor eléggé eltérő árakon érkezhet a cucc, és nem mindegy hogy 1 vagy 20 dollárt kérnek a fuvarozásért.

Kupongyűjteményünk számtalan Aliexpress kuponnal bővült, amik extra kedvezményeket biztosítanak a 11.11 eseményeknél. Böngésszétek őket bátran! Fontos, hogy a kuponok jelentős része csak november 11-én lesz felhasználható!

hirdetés