hirdetés

Bmax akció hegyek a Hekkától

Tabletek és mini PC-k a kínálatban

hír
Bmax akció hegyek a Hekkától 1

Forrás: Hekka

írta: Atika
2023-05-30

A Bmax egy teljesen vállalható, középvonalas kínai gyártó, akik a tabletek után belekóstoltak a mini PC-k piacába is. Most a Hekka leárazott ezek közül párat, amiket el is küldtek nekünk, hogy osszunk meg veletek. A tabletek között van alsó- és középkategóriás is, a mini PC-kkel pedig bőven megugorható az irodai munka. Minden termék EU raktárból érkezik, ingyenes szállítással, az áfával pedig nem kell törődnötök, mert már benne van az árban.

Bmax MaxPad i10 Pro

A BMAX cég nem számít régi motorosnak a piacon, az első tabletjük a Maxpad i10 volt, ami még 2021 elején látott napvilágot. Ennek lett a kicsit felturbózott változata az i10 Pro. A táblagépet a Unisoc T310-es processzorával szerelték fel, ami már ismerős lehet más táblagépekből. A memória és tárhely megfelel a belépőszintnek, 4 GB RAM és 64 GB tárhely fért bele. Ha ez utóbbi kevésnek bizonyulna, akkor tudjátok bővíteni egy micro SD kártyával.

A kijelzője 10,1 colos és FHD felbontású, így alkalmas filmnézésre, netezésre, játékra is egyaránt, igaz a hardver ereje ennek határt szabhat. Kétcsatornás WiFi-vel szerelték fel, de helyet kapott benne egy duál SIM kártya foglalat is, így WiFi hiányában is tudtok netezni megfelelő mobilefőfizetés esetén. A 6000 mAh-s akkumulátorával nagyjából 6 órán keresztül képes üzemelni, feltölteni pedig Type-C porton keresztül tudjátok. Bluetooth-ból az 5.0-s változatot használja és a GPS vevő sem hiányzik. Androidból a 11-es verzió fut rajta, és felszerelték első és hátsó kamerákkal is, ezek sorrendben 2 és 5 Megapixelesek.

Az i10 Prót 38 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vásárolhatjátok meg a HKBMI10P  kód bepötyögése után.

hirdetés

Bmax MaxPad i9 Plus

A korábbi Bmax MaxPad i9 Plusszal a gyártó igyekezett egy olyan gépet összehozni, ami már használható, de alapvetően a kis pénzű vásárlói réteget célozza meg. Rockchip RK3566-os processzorral szerelték, ami mellé 3 GB RAM és 32 GB háttértár került.

A ráncfelvarrott modell különbözik tőle, hiszen már 4 GB memória és 64 GB tárhely került bele, vagyis jelentős előrelépésnek tekinthető az azonos nevű elődtermékhez képest.

Rakhattok bele micro SD kártyát, ahogy a kisebb modellbe is, ezzel bővítve a tárhelyet, ráadásul most már kétsávos a WiFi, sőt a WiFi 6 szabványt is támogatja az új chip.

Kicsit csiszoltak a rendszeren is, főverziót cseréltek, már Android 12 fut a hardveren. A megjelenítő 10,1 inch képátlójú, 1280×800 pixel felbontású, IPS technológiát használó panel, illetve van benne Bluetooth és dupla hangszóró is. A készülék egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorral működik, amit Type-C porton keresztül tudtok tölteni.

A HKBMI9P  kupont kell felhasználnotok hozzá, így már 32 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető.

Természetesen a már említett BT chip és a kétsávos WiFi sem maradt ki, szóval sok mindent hozzá lehet kapcsolni a mini PC-hez. A HKBMB2P  kuponnal elérhető 48 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba még belefért egy Windows 11 licensz is, ami így arányaiban még olcsóbbá teszi az egyébként sem drága masinát.

Bmax B3 mini PC

Intel Celeron N5095 processzor szerelték a Bmax B3-at, ami egy 10 nm-es csíkszélességű, négy fizikai maggal rendelkező, maximum 2,9 GHz frekvencián üzemelő lapka. Nem ez a gyártó legerősebb modellje, sőt, ez egy belépőszintű processzor, és valójában ez is a legszűkebb keresztmetszet ennél a gépnél. Kapott viszont 8 GB DDR4-es memóriát és egy 256 GB-os M.2 SSD-t. Ezekkel biztosan meg lehetünk elégedve, ahogy minden más téren is azt gondolom, hogy abszolút jó tulajdonságokkal rendelkezik a termék.

Nagyjából tenyérnyi az eszköz, 12,5×12,5×4,4 centiméteres, teát kellően  pici, 30 deka az egész, ám így is rápasszíroztak egészen sok csatlakozót. Az elején van két USB 3.0 port, és egy jack csati, a hátulján a tápbemenet, a gigabites LAN port és két darab HDMI csati látható, tehát simán ráköthettek egyszerre két kijelzőt is. Az oldalára még tettek további két USB 3.0 csatlakozót és egy micro SD kártya olvasót. Azt hiszem, hogy ennél többet nem igazán akarhatnánk egy ilyen kicsi kütyütől.

Természetesen beépített, duális WiFi-vel is felszerelték, és így hozza azokat az elvárásokat, amit egy szuperolcsó PC-től csak el lehet várni. Még előretelepített, jogtiszta Windows 11-et is kaptok rá, de ez már tényleg csak hab a tortán. Ez a hardver akadásmentesen megbirkózik a 4K/60 FPS anyagokkal, így multimédiás PC-nek megfelelő, az ára pedig egészen zseniális, nagyjából annyiba kerül, mint egy drágább TV box. A HKBMB3  kuponnal 56 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért lehet a tiétek.

hirdetés