hirdetés

Bluedio fülesek és fejesek verhetetlen áron

Nem egy különc példány is akad köztük

hír
Bluedio fülesek és fejesek verhetetlen áron 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-03-16

A Bluedio termékek nem ismeretlenek számunkra, egy régóta létező audio márkáról van szó, akik leginkább a középkategóriát célozzák be termékpalettájukkal, így nagyon kedvező árú, de jó hangcuccokat kínálnak. Na persze nem ennyire fekete-fehér a kép, természetesen nekik is vannak felsőkategóriás vagy funkciójukat tekintve igen különleges darabjaik is. Ebben a cikkben a Bluedio kínálatának krémjét mutatjuk be nektek az olcsó mindenestől kezdve a lépésszámlálós Bluetooth fülesig. Az összes bemutaott termék áfahatár alatti árcédulával rendelkezik, így az importköltségek miatt nem kell aggódni.

Bluedio T7+ és H2 fejhallgatók – Remek darabok sok extrával

A Bluedio kínálatának egyik legkülönlegesebb darabja a T7+ fejhallgató, ami a zenehallgatást ötvözi a sportossággal. Ami a muzsikák lejátszását illeti, nemcsak a már jól megszokott BT 5.0 kapcsolaton és jack csatlakozón keresztül képes a számaitokat lejátszani, hanem micro SD kártyát is kezel, ha valaki esetlegesen ezt az adathordozót preferálná. A zenehallgatást két dologgal is kiemelten támogatja, egyrészt jó nagyok a fülpárnák, amik remekül izolálnak, másrészt pedig aktív zajszűrést – ANC – is kapott a fejhallgató, amit két lépcsőben állíthattok.

A hangminőségről egy kifejezetten nagy, 57 mm-es membrán gondoskodik, viszonyítási alapnak jó tudni azt, hogy pl. a Oneodio 40 és 50 mm-eseket használ, és azok hangminősége kifejezetten jó a kategóriájában, akkor mit tudhat egy ennél nagyobb hangszóró. Az üzemideje 30 óra, ami napi 4 óra használattal is majdnem elég egy hétre. Van néhány további érdekessége is a T7+-nak:

  • gyorsulásmérő szenzorral is felszerelték, így észreveszi, ha esetleg elaludnátok zenehallgatás közben és kikapcsolja magát
  • lehet applikációval vezérelni, több előredefiniált módot – normál, gyerek stb. – is be lehet kapcsolni a programon keresztül
  • képes sport közben lépést számolni, illetve ebből származtatott adatokat – elégetett kalória, megtett út – visszajelezni
  • közelségérzékelő szenzorokkal figyeli, hogy viselitek-e a T7+ fejhallgatót, és ha nem, leállítja a zenét

A minden jósággal teletömött cucc nem is kerül sokba, a 6C4568  kuponkóddal durván 11 400 Ft-ot kérnek érte.

Az olcsóbb testvére a Bluedio H2, ami ugyan a fenti spéci funkciókat nem kapta meg, de hosszabb – 40 óra – az üzemideje, szintén aktív zajszűrős, a szerkezeti elemek egy jelentős része fém, és lényegesen kevesebbet kérnek érte, mint felextrázott társáért. Bő 10 000 Ft-ért el lehet hozni, ami szinte már gyanúsan olcsóvá teszi a kifejezetten jó anyagokkal dolgozó, tapipados felülettel vezérelhető variánst.

Bluedio Particle TWS fülhallgató – Alacsony késleltetésű gamer cucc

Aki esteleg a hordozhatóságot részesíti előnyben, annak remek választás lehet a Bluedio Particle, ami a manapság divatos TWS fülhallgatók táborát erősíti, annak is az „agybadugós” szegmensét. BT 5.0-val szerelik, így kisebb esély van arra, hogy videók alatt csússzon a hang, illetve tisztességes 5-6 órás üzemidővel büszkélkedhet, ami a napi ingázásra bőven elég, a stand by ideje pedig világrekord gyanús 1000 órát tesz ki. A kütyü ráadásul ellenáll a folyadékoknak is – IPX4 szabvány szerint –, vagyis kültéri sportolásra is alkalmas, egy kis esőt, de az izzadságotokat is ki fogja bírni.

A nagy truváj persze nem ez, hanem a Particle alacsony késleltetése. Ez kifejezetten alkalmassá teszi játékokhoz, és mivel a mobil gaming egyre népszerűbb, ez nem is tűnik egy elrugaszkodott dolognak. Persze PC mellé inkább valamilyen vezetékes fejhallgató megoldást választanék a Bluedio kínálatából. A Particle ára meglepően jutányos, 6200 Ft-ot kérnek érte, ami semmi egy ilyen cuccért.

Bluedio Ei TWS fülhallgató – Kábel nélkül

Az Ei különlegessége a címből kitalálható. Ez egy vezeték nélküli töltésre képes TWS fülhallgató, ami formájában nagyon hasonlít a Particle modellre, de a színe fehér-ezüst, míg annak fekete-sárga. A Bluedio Ei működési ideje elég brutális, a kategóriájában kimagaslóan sok a 8 óra, amit a töltőbölcsővel 40 órára nyújthattok, ez sok fejhallgatót is kenterbe ver. A legfontosabb funkció viszont a vezetéknélküli töltés, amivel a nulláról százat 3 óra alatt képes abszolválni a Bluedio Ei.

Természetesen a szokásos elvárásoknak ez a modell is megfelel, az átvitel BT 5.0 szabványon keresztül történik, a bogyókat a dokkoló pedig 1,5 óra alatt pumpálja tele. Ez az eszköz is képes automatikusan telefonhoz kapcsolódni a fedél kinyitására, illetve megállítja a zenét, ha kikapjátok a fületekből. A 7400 Ft-os ár itt igen jutányosnak tűnik, főleg ha van otthon egy vezeték nélküli töltőtök is.

Bluedio HN+ fülhallgató – Keresztgyerek

A Bluedio HN+ tulajdonképpen a lépésszámlálós fejhallgatók sajátosságait emelte át egy collar – nyakra akasztható – típusú gumirahangos fülhallgatóba. A galléros kialakítást alapvetően sportra találták ki, nem tudjátok elveszíteni, hiszen sosem esik le a nyakatokból, illetve a testetek mozgása sem rántja ki a dugókat a fületekből. Ráadásul a végek mágnesesek, amiket ha összeérintetek, akkor még nehezebb elveszíteni, de a zenét is kikapcsolja az eszköz, így nem kell a gombokkal babrálnotok.

És ha már sport, a Buledio T7+ fejhallgatóhoz hasonlóan ez is megkapta az applikációs vezérlést és a lépésszámlálást, amiből további származtatott adatokat képes kiszámolni. Az üzemideje 8-10 óra, ami szerintem teljesen rendben van egy nem TWS típusú fülhallgató esetében. A BT 5.0 kapcsolaton kívül pedig micro SD kártyát is használhattok adatátvitelhez, maximum 32 GB méretig. A cuccért durván 5800 Ft-ot kérnek, ami azért nem dönti romba a családi kasszát.

Bluedio Li Pro – A csapat lefurcsább tagja

Már az eddigi termékek is kilógnak a szokásos átlagos eszközök közül, de a Bluedio a Li Pro kapcsán szabályosan elengedte a gyeplőt, a mérnökök pedig olyat terveztek, amit mások nem nagyon árulnak a piacon. A jack csatlakozós fülhallgató ugyanis kapott egy adaptert, amiben egy mini hangkártya bújik meg, ami 7.1-es hang imitálására képes. Az Li Pro ráadásul kifejezetten jó mikrofonnal is rendelkezik – legalábbis a gyártó szerint -, ami gamingnél jöhet jól.

Nyilván a 7.1-es hang leginkább játékoknál és zúzósabb filmeknél fog érvényesülni. A meghajtók 13 mm-esek, amivel a nagyobb darabok közé tartoznak, kíváncsian várjuk, hogy a tesztek alapján milyen hangminőséget fognak produkálni. Ez a modell is rendelkezik mágneses fejjel, aminek használata megállítja a zenelejátszást. Bár a sajtóanyag nem említi, a képeken két jack bemenet is látszik a hangkártya adapteren. Így lehet, hogy két különálló eszköznek is képes a 7.1-es hangot biztosítani, de ez csak élőben fog kiderülni. A Li Pro-ért 5500 Ft-ot kérnek, ami aprópénz az audio technikában.

Mindegyik modellre van továbbá mennyiségi kedvezmény: két darab vásárlása esetén 5%, 3 darab vásárlása esetén 10% kedvezményt adnak az árból. Arra viszont érdemes figyelni, hogy ebben az esetben a csomag értéke már valószínűleg áfahatár fölött lesz, így érdemes a $6-os Priority Line szállítással rendelni, hogy plusz költségek nélkül érkezzen a küldemény.

hirdetés