hirdetés

BlitzWolf BW-CB1 és CB2 turmixgépek

Olcsóbbak, mint itthon és extrákat is tudnak

hír
BlitzWolf BW-CB1 és CB2 turmixgépek 1
írta: Don Kartács
2021-12-08

Az egészséges táplálkozás előretörésével a mixerek is népszerűbbek lettek, shakek, smoothie-k, krémlevesek, és egyéb ivólevek kerültek a terítékre. A BlitzWolf két terméket is gyártott a szegmensbe, az első a BW-CB1, ami erős motorjával és nagy űrtartalmával hódít, a BW-CB2 pedig speciális, vákuumos megoldásával. Az előbbiért a RendKinait59 kuponkóddal 21 400 Ft-ot, az utóbbiért a RendKinait45 kóddal 25 900 Ft-ot kérnek. Mindkettő ingyenes szállítással, cseh raktárból, pár nap alatt megérkezik.

Rendelkezik időzítővel is, nem kell állandóan nyomni a gombját, hogy dolgozzon, vannak előredefiniált programjai, amik társíthatók az adott ételhez vagy italhoz.

A hazai kínálatban olyan gép, aminek állítható a sebessége, időzíteni lehet, legalább ilyen erős a motorja és ekkora a kapacitása, minimum 30 000 forintba kerül. Ehhez képest a BlitzWolf BW-CB1-et meg lehet vásárolni RendKinait59 kuponkóddal 21 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért. Ez durván jó ár érte, és azt se felejtsük el, hogy ennyiért EU raktárból jön és futárszolgálat szállítja le nekünk, importköltségek nélkül.

BlitzWolf BW-CB2 – Nemcsak erős, vákuumos is

Az előbbit nehéz überelni, és bizonyos tekintetben a BW-CB2 erre nem is képes. Ez is 1500 W-os, ráadásul nem 2, hanem csak 1,5 literes térfogattal rendelkező tartója van. Természetesen itt is lehet állítani a sebességen, vannak működési módjai, amik az alapanyagokhoz illeszthetők, ez is tudja az öntisztító módot, illetve időzíthető tetszés szerint. Akkor mi benne az extra? A vákuumos funkció, amit meglehetősen kevés termék tud a piacon.

A vákuumos működés annyit tesz, hogy a turmixtérből kiszívja a gép a levegőt, így abból kikerül az oxidációért felelős oxigén, ez pedig oda vezet, hogy az oxidálódásra hajlamos tápanyagok hosszabb ideig maradnak benne az ételben, mint például a C és egyéb vitaminok, továbbá az eredeti szín és aroma is jobban megmarad. Aki turmixolt már le almát vagy banánt, az biztosan észrevette, hogy az eredetileg sárgás gyümölcsök egy idő után bebarnulnak, ezzel megkezdődik az oxidáció és a fontos vitaminok elillanása. Így máris érthető, hogy miért van értelme az oxigénmentes környezetnek bizonyos tápanyagoknál. Mivel egy hatalmas felnyitható védőkupola van rajta, a vastagabb anyag remek hangszigetelő, így sokkal halkabb a gép működése, vagyis csökken a turmixolás közbeni zajterhelésetek is.

Egy hasonló tudású, vákuumos gép itthon minimum 100-110 000 forintba kerül. Ilyen eszköz például a Tefal BL985A, de annak csillagászati az ára. Ehhez képest a BlitzWolf BW-CB2 ára nevetséges, a RendKinait45 kóddal 25 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ráadásul cseh raktárból, pár nap alatt megérkezik, importköltségek nélkül.

hirdetés