hirdetés

Blackview Super Sale a szinglik napja alkalmából

Rengeteg termék akár 55%-kal leárazva

hír
Blackview Super Sale a szinglik napja alkalmából 1

Forrás: Aliexpress.com

írta: Don Kartács
2022-11-01

Bedurrantják a webshopok az év végi fogyasztási ünnepeket, ennek jóvoltából az Aliexpressen beindul a Blackview Global Store-ban a termékek akciózása. A mai válogatásban 5 ilyen portékát is találhattok, nagyobb részük telefon, de van közöttük hagyományos mobil és egy újdonság, a Tab 15 is. Az akciós árak november 1-jén, magyar idő szerint 8 órától élnek, november 12 éjfélig bezárólag. Lássuk mit tartalmaz a felhozatal.

Blackview Oscal C80 – Polgári foglalkozású

Az Oscal a Blackview polgári telefonja, hiszen a cég főleg strapatelókat gyárt. A rendszer lelke egy Unisoc T606-os mag, ezt egészíti ki 8 GB-nyi RAM és 128 GB-nyi háttértár, előbbi 6 GB-tal 14-ig, utóbbi pedig 1 TB-ig bővíthető. A kijelző a modern kor követelményeinek megfelelően már 90 Hz-es képfrissítésre képes 720×1600 pixeles, 6,5 inch-es panel. Az akkuidőre csak következtetni lehet, az 5180 mAh kapacitású telep jó nagy, ellenben a rendszer egy 12 nm-es lapkára építkezik, de szerintem a 1,5-2 napos üzemidő így is meglesz.

A fő kamera 50 MP-es, ezt egészíti ki egy 0,3 MP-es mélységélességért felelős darab. Szenzorfronton duális WiFi-t, GPS-t és ujjlenyomat olvasót kaptok, az NFC viszont kimaradt. Nem gondolták a fiúk túl a dolgokat, de itt nem is ez a lényeges, hanem az ár, ami 11.01-én magyar idő szerint 8 órától 46 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). lesz, a szállítás pedig ingyenes.

Blackview strapatelefonok – Hármas csoport

Alapvetően három telefont is kínál strapa kategóriában a Blackview, a BV7200-at, ami a kisebb modell, illetve a BL8800-at, ami a nagyobb, és ennek van egy Pro variánsa is, ami az előbbi módosított verziója kamera fronton.

Kezdjük a Blackview BV7200-zal, hiszen ez az olcsóbb darab, viszont ez is kemény mint a beton, hiszen az új Blackview strapamobilok megkapták a MIL-STD-810H szabványt – meg az IP69-et is –, ami a mindenállóság szinonimája. Bírja a vizet, a port, 1,8 méterről leejthetitek, a sarkokat erősítések védik, a kijelzőt pedig a Gorilla Glass felületkezelés. A BV7200 az MTK Helio G85 mag köré építkezik, 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral rendelkezik, a korábban említett memóriabővítős trükköt is ismeri +4GB-ig, és ebbe a készülékbe is helyezhető micro SD kártya, amit 1 TB-ig fogad.

A kijelzője 6,1 inch-es, 720×1560 pixeles HD+ felbontású panel,

míg az akkuja 5180 mAh, így bírja a strapát, miközben az újratöltésről 18 W-os gyorstöltés gondoskodik. Mint minden strapatelefon, ezt is felvértezték spéci tulajdonságokkal, lehet kesztyűben is használni, egy indikátor LED sor segítségével jelzi a bejövő hívásokat és üzeneteket, illetve egy komplett szoftverkészlet segíti a mérnöki vénával megáldott tulajdonosokat. Van vízmérték, elemlámpa, inga, magasságmérés és hasonlók. Ezt természetesen a szenzorkészlet is kiegészíti, van iránytűlépésszámláló, műholdas rendszerekből négyfélét is támogat a teló és az NFC sem maradt ki. Az ára a fent már taglalt ünnepek keretében november 1-jén 8 órától 66 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). lesz, a szállítás pedig ingyenes.

Térjünk át a brutálisabb és egyben drágább testvérpárosra, a BL8800 két variánsára. Ezek a jóval izmosabb MTK Dimensity 700 lapkát kapták meg, 8 GB RAM és 128 GB háttértár társaságában, viszont nem tudják a bővítős trükköt. Jó hír viszont, hogy képesek 5G kapcsolatra, és az akkumulátoruk is meglehetősen brutális, 8380 mAh kapacitású. Ez garantál vagy 3 nap üzemidőt, de mivel 33 W teljesítménnyel újratölthetők, ezért ha lemerülne, akkor sem kell túl sokat várakoznotok. A kijelző is kellően nagy méretű, a 6,58 inch-es képátlóhoz 1080×2408 pixeles felbontás társul. Ami a strapatelefonságot illeti, ezek is víz, por és ütésállók a már említett szabványok szerint, sőt NFC-vel is rendelkeznek.

És akkor jöjjön a trükk, hogy miért van egy sima és egy Pro verzió: az eltérést kamerafronton kell keresni.

Mindkettő rendelkezik egy 50 MP-es fő kamerával, de míg a sima kiegészül egy 8 MP-es széleslátóval, egy 20 MP-es éjjellátóval – amit két infravörös LED támogat meg – és egy 2 MP-es mélységélességért felelős egységgel, addig a Pro az éjjellátó helyett egy hőkamerát kapott. Ez egy duális egység, a FLIR gyártja, és egy 5 MP-es másodlagos segédszenzor is támogatja a működését. A hőalapú képalkotás meglehetősen drága műszaki megoldás, ebben a szegmensben még a Caterpillar nevét érdemes megemlíteni, vele versenyez a BL8800 Pro. A frontkamera mindkét készülék esetében 16 Megapixeles.

És akkor nézzük az árakat, november 1-jén magyar idő szerint 8 órától a BL8800-at 112 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, míg a BL8800 Prót 141 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért lehet hazavinni.

Két dolgot emelnék még ki. Mivel az Aliexpress előszeretettel ad mindenféle kuponokat, ezért ezt mindenképpen kérjétek ki a vásárlás előtt, az adott store kezdőlapján vagy a terméklapon. A másik, hogy 150 USD ár felett az Aliexpress kivonja az áfát az árból, ezt az összeget itthon kell megfizetnetek, vámeljárás keretein belül.

hirdetés