hirdetés

Blackview napok a Hekkán

Egy tonnányi terméküket vihetitek olcsón

hír
Blackview napok a Hekkán 1

Forrás: Hekka

írta: Don Kartács
2023-05-17

A Hekka nagyjából az összes Blackview terméket leárazta, a Tab szériájuk rengeteg terméke vihető olcsóbban, de az Oscal széria 10″-es táblagépe és egy strapatelefon is a tietek lehet nyomott áron. Minden termék EU raktárból érkezik, a szállítás pedig ingyenes.

A Tab 16 csak néhány dologban tér el a Tab 12 Prótól, de az alaplogika hasonló.

Erősebb SoC-t kapott, a T616-ot, a háttértár 256 GB-ra módosult, míg a memória itt is 8+6 GB. Az operációs rendszer és a kezelőfelület megegyezik, viszont a kijelzőt megnövelték 11 inch-re, a felbontás pedig 2000×1200 pixelre változott. Extra még a négy darab hangszóró – a 12-esnek csak 2 van -, illetve az ingyenes passzív stylus a csomagban. A kamerákat 13+8 MP-re updatelték, de ezektől még mindig nem várnék sokat, ez azért nem egy fényképezésre kitalált eszköz.

Mindkét tablet kibővíthető egy tokkal, ami egyben tartó is, illetve egérrel és tollal, és így mini PC-vé alakítható igény szerint. A Tab 12 a Prósága ellenére a régebbi modell, a HKTAB12HU  kóddal nagyjából 60 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. A Tab 16 a modernebb, értelemszerűen ez is kerül többe, a HKTAB16HU  kóddal 75 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte.

Blackview Tab A7 Kids és Oscal Pad 10

Kezdjük az A7-tel, ami kifejezetten egy gyerekeknek szánt termék. Éppen ezért a figurát is lazábbra vették, a külcsín és az extra funkciók talán fontosabbak is mint a hardver. A kinézete cuki, játszanak a fiatalos színekkel és az aranyos tokozással, illetve a háttérképek és a menüelemek is rátesznek erre egy lapáttal. A tablet kicsi és könnyű – 9,9 mm vastag és 520,5 gramm nehéz -, a kijelző 10,1 inch, és van egy iKids névre keresztelt csomag előtelepítve rá, amiben mindenféle alkalmazás és egy szülői felügyeleti rész is helyet kapott. Ami a hardvert illeti, 3 GB RAM és 64 GB háttértár a felhozatal, előbbi +2, utóbbi 1 TB-nyi micro SD kártyával is kiegészíthető. A rendszert a Rockchip SoC-ja mozgatja, abból is az RK3326S verzió.

A felület maradt a Doke OS 3.0 egy változata, ami Android 12-re építkezik, az akkuja 6580 mAh, ezt vélhetően a Tab 12 Próból örökölte. A kijelző sokat egyszerűsödött, 1280×800-as felbontású – kicsit nagyobb, mint a HD felbontás -, illetve mutatóban van egy 2+5 MP-es kameraegyüttes, amivel nyilván el lehet valamennyire mókázni.

Az Oscal Pad 10 a széria újabb 10 colos tabletje,

jobban mondva 10,1 a mennyi az annyira adott válasz. Jól telepakolták memóriával, az árához képest meglepő módon sok van benne, 8 GB RAM-hoz pedig társul 128 GB háttértár is, amit a szokott módon, a duális nano SIM foglalat segítségével és persze egy micro SD kártya behelyezésével tovább lehet növelni. Amilyen sok a memória, annyira egyen SoC-t használtak, a Unisoc T606-ja a Tab 12 Próból lehet ismerős, és kellő lendülettel mozgatja majd az alkalmazásokat. Android 12 intézi az operációs rendszer ügyes-bajos dolgait, amit a cég a Doke OS hármas verziójával üt fel, ez gyakorlatilag a Blackview saját kezelőfelülete. Eddig ez a semmi különös kategória, de most jön a lényeg: Widevine L1 támogatást kapott a táblagép, vagyis az összes streaming szolgáltató tartalmait képes lejátszani 4K felbontásig. Nem mintha erre szükség lenne, mert a kijelző „csak” 1920×1200 pixel, de legalább nem 720 p-vel kell szenvedni. A tablet mini munkaállomássá is alakítható a külön kapható billentyűzet segítségével.

Szenzorfronton a legfontosabbakat magáénak tudhatja a Pad 10, GPS, FM rádió, 4G modem a netezéshez, és persze duális WiFi és a BT modul is a csomag része, és még sztereó hangszórókat is kapott. Az akkuja 6580 mAh kapacitású, ez átlagos, de ebből azért sok mindent ki lehet hozni, 7-8 órányi filmnézés simán benne van a pakliban, feltölteni pedig 10 W-tal lehet. A kamerát hagyjuk, ez egy tablet, jó eséllyel a lakásotokat sem hagyja el, szinte mindegy is, mit raknak bele.

Nézzük az árakat, ami az A7 Kids esetében a HKTAB7KHU  kóddal 36 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). körül alakul, míg az Oscal Pad 10 a HKPAD10HU  kuponnal 53 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető.

Blackview BV9200 strapatelefon

A Blackview BV9200 egy maszkulin strapatelefon, ami nem éppen olcsó, de cserébe viszont sokat tud nyújtani. Egyrészt itt a katonai szabványokat is teljesítő tokozás, másrészt pedig a teló víz, ütés és porálló is, és persze a megjelenítőt is Gorilla Glass védi. De ugorjunk a hardverre, ami eléggé durva, a központi magja egy Helio G96, e köré épül a 8+6 GB-nyi RAM, a 256 GB-nyi háttértár, és persze belepattinthattok egy 1 TB-os micro SD kártyát is.

A hardver egy rakat szenzorral egészül ki, műholdas rendszerek támogatása, NFC, duális WiFi, Harman által finomított hangszórók, coulombmeter – precízebb akku kijelzés -, ujjlenyomat olvasó, személyre szabható gomb, amire spéci funkciókat lehet kitenni, és még sorolhatnám.

A kijelző eléggé durva, egy 6,6 inch-es, 120 Hz frissítésű, 1080×2408 pixeles IPS panelt kapott, ami strapatelefonok között is kiemelkedő. Ahogyan az akkuja és a töltési megoldásai is, az 5000 mAh-s telepet 66 W-os gyors- és 30 W-os vezeték nélküli töltéssel lehet telenyomni, de képes power bankként is viselkedni a telefon, hiszen a reverse charge technológiát is megkapta. A rendszer az Android 12-re építkezik, a Doke OS 3.1 fut rajta, illetve átszabták a felületet a spéci felhasználás érdekében. Mindenféle mérnöki applikációk, game mód, egészség app és még sok minden más elérhető már a kicsomagolás után. A kamerák jellemzően nem ezen telók erősségei, de azért itt jutott erre is figyelem, a fronton egy 16 MP-es egység dolgozik, hátul pedig egy 50+8 Megapixeles kettős, ami egy 0,3 MP-es makróval egészül ki.

Szóval fullos a cucc, de az ára is magas, a HKBV9200HU  kóddal 95 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte.

Aki pedig ennél is többre vágyik, az használja a Hekka általános kódjait az oldalon:

  • A HK200-15  kóddal 15 dollárt spórolhattok, ha 200 dollár felett vásároltok
  • A HKTECH10  kóddal 10 dollárt spórolhattok, ha 29 dollár felett vásároltok elektromos készüléket
  • A HK3OFF  kóddal 3 dollárt spórolhattok, ha 10 dollár felett vásároltok

hirdetés