hirdetés

Az új Xiaomi Air Purifier 4 modellek olcsóbban vihetők

Megfizethető csúcstechnika

hír
Az új Xiaomi Air Purifier 4 modellek olcsóbban vihetők 1

Forrás: Gshopper.com

írta: Don Kartács
2022-11-11

Számtalan Xiaomi Air Purifier modellt teszteltünk már, és mindegyikkel nagyon elégedettek voltunk. Jó minőségű, megbízható eszközökről van szó, amelyek a gyakorlatban is működnek, tényleg segítenek az allergiásokon, illetve eltávolítják a levegőből a port. Kiszűrik a legapróbb részecskéket is, illetve semlegesítik a szagokat és a levegőben keringő vegyianyagokat. Ez a széria újult meg most három modellel, Air Purifier 4 Lite, 4 és 4 Pro néven, és mindegyiket le is lehet kuponozni. A légtisztítókat német raktárból küldik gyors szállítással, ennek a költsége 1600 Ft.

A PM értékeket az eszközök az OLED kijelzőjükön jelzik vissza,

illetve színekkel – szennyezettségtől függően zöld/sárga/narancs/vörös – is mutatják, hogy mennyire magas a levegőben a kiszűrendő részecskeszám. Mivel ezeket a berendezéseket applikáció alapon is lehet vezérelni, ezért oda is visszaírja a működéshez tartozó adatokat, illetve természetesen ki-be lehet kapcsolgatni a berendezéseket, de a teljesítményük is állítható az alkalmazásból. Sőt, képesek negatív ionokat is kibocsájtani – legalábbis a két nagyobb modell, ennek van „vízesés” szaga -, és ez által megölni a baktériumokat és felfrissíteni a levegőt.

És itt jön az első trükk: nem kell mindig maximum teljesítményen járatni a légtisztítókat.

A nagyobb modellek alacsonyabb fokozaton is kellően sok levegőt forgatnak át, viszont itt sokkal csendesebbek – gyakorlatilag aludni lehet mellettük -, de az is egy jó megoldás, ha vesztek 2 kisebb teljesítményű berendezést, és azokat több helyiségbe rakjátok szét. Mindegyik nagyon jól néz ki, simán beilleszthető a lakásdizájnba, remek a minőségük, nem bántják a szemet, főleg, hogy van éjszakai módjuk, amikor a LED világításukat is kikapcsolják. A Xiaomi Air Purifier 4 és 4 Pro esetében nemcsak a szűrő irányából lehet kinyitni a testet, hanem a felső rács is eltávolítható, a könnyebb tisztítás végett, ezt a régebbi modellek – és a 4 Lite – nem tudják, ez is egy újdonság. És akkor nézzük, hogy műszaki paraméterekben hogyan tér el egymástól a három modell:

MegnevezésLefedett
terüle
t
CADR
(részecskékre)
CADR
(formaldehidre)
Működési
zaj
PM 2.5
szenzor
Negatív ionokEltávolítható
rács
Xiaomi Air Purifier 4 Lite24-43 m2360 m3120 m336-61 dBIGENNEMNEM
Xiaomi Air Purifier 428-48 m2400 m3150 m332-64 dBIGENIGENIGEN
Xiaomi Air Purifier 4 Pro35-60 m2500 m3200 m334-65 dBIGENIGENIGEN

A fentiek alapján már csak egy dolgot kell eldöntenetek, hogy a saját lakásotokban/házatokban hány darab és mekkora teljesítményű berendezésre van szükség. Ehhez persze tudnotok kell az árakat is, hiszen sok esetben érdemes egy picit többet fizetni 2 darab kisebb modellért, és azokat optimálisan elhelyezni, de ahol nagy terek vannak, oda talán jobb egy darab, nagyobb teljesítményű modell:

  • Xiaomi Air Purifier 4 Lite, az AD613FCF5A39  kuponkóddal: 37 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • Xiaomi Air Purifier 4, az A73343EC43E5 kuponkóddal: 44 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • Xiaomi Air Purifier 4 Pro, az A13129C868AD  kuponkóddal: 66 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).

A fentiekből látható, hogy nem ördögtől való két kisebbet venni, ami nagyjából 9000 Ft-tal drágább, mint a legnagyobb variáns, szóval lehet sakkozni a számokkal és a teljesítményadatokkal. További jó hír, hogy az Air Purifier 4 Lite hazai webshopból nagyjából 48, az Air Purifier 4 62, míg az Air Purifier 4 Pro 76 000 Ft, szóval a Gshoppertől rendelve nagyjából 8-9 000 Ft-ot spórolhattok. Mindhárom berendezés német raktárból érkezik, gyors kiszállítással – ennek a költsége 1600 Ft -, és áfát sem kell utánuk fizetni.

hirdetés