hirdetés

Autó hibakód olvasás okostelefonnal, egyszerűen

Kiüthető a „check engine”

hír
Autó hibakód olvasás okostelefonnal, egyszerűen 1

Forrás: Aliexpress, XTOOL Official Store

SonkaMod
írta: SonkaMod
2023-04-18

Az autók már jó rég óta rendelkeznek olyan fedélzeti egységgel, ami rögzíti és jelzi, ha valamilyen hiba adódott a járművel kapcsolatban. Kapunk visszajelzést az olajszintről, lámpák kiégéséről, vezeték szakadásról, kontakt hibáról és még nagyon hosszú a lista, hogy miről. A műszerfalon meg is jelennek a lámpák, például a check engine, de sokszor ebből még nem lehet semmire sem következtetni. Egy OBD 2 scanner kell a kiolvasáshoz, és az egyszerűbb hibák egy olcsó kütyüvel is detektálhatók, ezért érdemes beszerezni egyet.

Az Xtool Advancer AD2PRO egy viszonylag egyszerű OBD scanner, amit különösen jól lehet használni, mert okostelefonos app tartozik hozzá. A kütyüt a csatlakozóba kell dugni, majd az app megkeresi azt Bluetooth kapcsolaton keresztül, és ha megtörtént a párosítás, akkor látunk minden adatot és hibakódot, és könnyűszerrel törölhetjük is őket. Androidos és Apple készülékekkel is megy.

A kütyü igen olcsó, már nagyjából 10 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért rendelhető az OUTDXT05  kuponkóddal, valamint további kedvezményt is kapunk rá automatikusan a kosárban. Ennyiért igen megérős kütyü, mert könnyű használni, és így egy kicsit nagyobb kontrollt kapunk a saját járművünk felett.

hirdetés