hirdetés

Amiről senki nem beszél

Xiaomi Deerma porszívó és atkairtó

hír
Amiről senki nem beszél 1
Rolla
írta: Rolla
2019-07-19

A héten az újdonság és hasznosság terén minden valószínűség szerint a Xiaomi Deerma porszívó és atkairtó nyert. Sokan alulbecsülik a huzatok, kanapék, matracok és párnák takarításának fontosságát, pedig ha többször futnátok bele poratkáról készült kinagyított képekbe, akkor nem lennétek ilyen bátrak. Persze akik allergiában szenvednek, azok kicsit komolyabban átérzik a problémát, ennek ellenére mindenkinek érdemes csekkolni a gépet, akár tünetmentes, akár nem. De lazábbra véve a témát, a porszívó mellett Xiaomi mérleget, routert, Amazfit Bip okosórát és Netac SSD-t is találhattok kedvezményesen.

Xiaomi Deerma porszívó és atkairtó

A két éve a szobátokban lévő párna súlyának a 10 százalékát már az elhullott atkák és azok ürüléke teszi ki, és ezen infó hallatán szívem szerint hazamennék telesírni a kispárnámat, ha nem ütköznék ezzel ellentmondásba. További adatokkal ezek után se titeket, se magamat nem hergelném. Maradjunk annyiban, hogy jót még nem tettek ezek az állatok, a különbség szimplán annyi, hogy van, aki érzékenyebb rá, van, aki kevésbé.

Aki allergiás rá, az súlyosságtól függően fulladhat, alvási zavarai lehetnek, durvább esetben akár asztmáig is fajulhat a dolog. Ezen a speckó párnákon és takarókon kívül sokat javíthattok, ha rendszeresen porszívóztok minden olyan szövetfelületet, ahol megtelepedhet a por.

Ha pedig tünetmentesek vagytok, akkor megelőzésnek is kiváló. Ez a porszívó abban különbözik a sima modellektől, hogy UV lámpával szerelték fel, ami fertőtlenít és megöli a baktériumokat, továbbá kisebb, így a nehezen elérhető helyekhez is könnyebben hozzáfértek. 18 000 forintot szerintem megér az egészség, ráadásul ingyenes, vám- és áfamentes a szállítás, így további költségekkel sem kell számolnotok, viszont US csatlakozós, ezért szerezzetek be hozzá egy átalakítót.

Netac 128 GB-os SSD

Akár a számítógépen a rendszer felállásának idejét szeretnétek megpörgetni, akár játék közben nem szeretnétek annyit várni bootoláskor, szerezzetek be egy SSD-t. Legnagyobb előnye az, hogy az adatok írásának és olvasásának a sebességét sokszorosára gyorsítja.

Mivel nincs benne mozgó alkatrész, ezért a várható élettartama a hagyományos merevlemezeknél nagyobb, ráadásul nem sokkal nagyobb, mint egy pendrive, így akár a zsebetekben is simán elfér. A 128 GB-os Netac 10 000 forintba kerül, és a szállítás is ingyenes.

Xiaomi Mi Smart Scale 2 szobamérleg

Nem régen teszteltük ezt a Xiaomi okosmérleget, aminek a legnagyobb előnye, hogy egy egyszerű számon kívül sok további adatot is kaphattok állapototokról a hozzácsatolható appon keresztül. Az egyik legérdekesebb számomra az, hogy megmondja, hogy mennyire vagytok pozitív, illetve negatív irányba eltérve az átlagtól, és hogy ez a korosztályotokban mennyire elterjedt érték.

De ezen kívül például kisbabák és gyerekek súlyának lemérésére is használható, illetve ha kell a motiváció, akkor az applikáció eltárolja az adataitokat, így figyelemmel követhetitek a tömegetek változását. 8000 forintba kerül ez a típus, de ha ennyi „fícsör” nem elég, akkor nézzétek meg a többi lehetőséget is mérlegek terén.

Xiaomi router

A telefonok, porszívók vagy konyhai eszközök mellett egy routeren már meg sem lepődünk, sőt, kifejezetten nagy öröm, hogy a Xiaomi palettáján ez is megtalálható, hiszen a router az az eszköz, aminél fontos a minőség, gyorsaság és a biztonság. Ha jártatok már erre korábban, akkor olvashattátok Toobee egy korábbi beszámolóját a saját eszközéről, amiből kiderült, hogy router vásárlásakor is érdemes átnyálazni a Xiaomi kínálatát.

Annak érdekében, hogy azért messzire ne kelljen mennetek, megmutatom a 4A névre hallgató modellt. A legfontosabb adat róla a mindennapi használathoz, hogy a 2,4 és az 5 GHz-es Wifit is ismeri, ami leginkább a sűrűbben lakott területeken élőknek hatalmas segítség, hiszen a készülék ezen képességével szörfölhetnek az utóbbi, kevésbé telített sávon is. Ezzel még gyorsabb fel- és letöltési sebességet tudtok előcsalogatni. 10 000 forintba kerül, ami simán megéri, ha régebbi routeretek van, érezni fogjátok a sebességbeli változást egy új eszközzel.

Ha további termékekre is kíváncsiak vagytok, akkor nézzetek körül a Cafago oldalán, ahol rögtön az oldal tetején található promóciók között is találhattok érdekességeket.

hirdetés