hirdetés

Állatságok gyűjteménye

Ez biztosan nem volt még

hír
Állatságok gyűjteménye 1
írta: Don Kartács
2019-09-27

Szemezgettem a heti rutin szerint a weboldalakon, aztán beugrott, hogy ti, olvasók mindig olyan dolgokat kértek, amiket eddig még nem mutattunk be. Legyen, kutyafogkefe, gáztűzhely tisztítását segítő matrica, hátszőr borotva jó lesz? Azért, hogy valami értelmest is kapjatok, írtam a Xiaomi gateway-ről, ami akár a tőzsde állását is mutatja vagy a lapátmentes ventilátorról, ami miközben párásít, lámpaként is funkcionál.

Ha az esztétikát – vagy inkább a csicsamicsát – helyezitek a funkcionalitás elé, akkor a vízhőmérsékletre színt változtató LED-es, csap lezáró „izé” a nektek való termék. Nem különösebben értelmes, viszont eléggé menő, már ha az ilyen stílusú parasztvakítás nektek bejön. Ellenpélda a ronda, de hasznos kategóriából a hátszőr levágó borotva, ha meg akarnék valakit sérteni, ezt adnám ajándékba.

A biztosan hasznos cuccok kategóriája

A „nem különösebben drága, de nagyon tetszik” kategória győztese a Xiaomi lapátmentes ventilátora, amivel eleinte a Dyson márka kínálatában találkozhattatok, de mára nagyjából minden harmadik elektronikai cég gyárt ilyet. Ez azonban egy három az egyben eszköz, hiszen a légáramot egy párologtatón tereli át, ráadásul még éjszakai lámpaként is használható. A gyerekszobában simán el tudok képzelni egy ilyet, és a 9000 Ft-ot sem érzem érte soknak.

Hiánypótló a légkondicionálóra akasztható terelőlemez. Egy rakat embert ismerek, akit zavar a rá irányított légáram, nos, ez a pofonegyszerű kütyü meg is oldja a problémát. Az univerzalitásában eleinte kételkedtem, de szerencsére állíthatóak a karjai, így szinte bármilyen hűtőberendezésre felrakható. Szerintem a megfázás elkerülése bőven megér 6500 forintot.

A második kedvencem a Xiaomi éjjeli óra, amibe egy gatewayt integráltak, így az összes Bluetooth-os eszközötöket távolról is vezérelhetitek. Ennél persze többet tud a kütyü, az értelemszerű időkijelzésen túl időjárásadatokkal is szolgál, de ébreszt, hangutasítással beindítja a többi eszközötöket, vagy akár a tőzsde adatait is megjeleníti. Hogy ne csak a sajtóanyagos dumákat soroljam, adok egy gyakorlatias tippet is: csak 10 600 Ft, vagyis olcsóbb mint egy Xiaomi Yeelight lámpa, amiben szintén van átjáró, így aki nem akar többet kiadni egy gateway-ért, vegye meg a Xiaomi éjjeli óráját.

Természetesen egy rakat beteg és hasznos cuccot is kitúrhattok, ha a fentiekkel nem tudnátok betelni, ehhez ezt a linket nyomjátok meg.

hirdetés