hirdetés

Állatságok gyűjteménye 2

Hasznos vagy haszontalan?

hír
Állatságok gyűjteménye 2 1
írta: Don Kartács
2019-09-29

A haszontalan cuccok áradatát cikkemben ma helyenként hasznos dolgok fogják megszakítani. Lehet egyszerre valami hasznos és haszontalan? Döntsétek el ti, hogy a pohárban soha el nem merülő kanál, a tükörre cuppantható szakállvágó pléd, a fültisztító endoszkóp vagy a levegőminőség vizsgáló beteg vagy badass termék-e.

A következő szakállszőr begyűjtő pléd viszont szerintem hasznos, ugyanis nekem minden borotválkozás után le kell pakolnom a tükör előtti polcról az összes vackot, mert a szőrök macska elől menekülő patkányokként szaladnak szerteszét mindenhová. Felpattintjátok valahova, vágás, kukába öntés, és kész is a művelet. Ígérem, letesztelem, mert utálok takarítani. 1300 Ft-ba kerül, „bargain”, ha tudtok időt spórolni vele.

Nem tudom, hogy magamon merném-e használni az alábbi gyógyászati eszközt, amelyet a nem különösebben jól hangzó fül endoszkóp névvel illetnek. Ez az USB-vel üzemeltethető kamera arra való, hogy belenézzetek a saját vagy valaki másnak a hallójáratába, és onnan a nemkívánatos dolgokat eltávolítsátok. Én tuti, hogy a kocsimat szerelném vele helyette, szóval másra is jó, de aki orvososat akar játszani a párjával, szerintem annak is lesz néhány ötlete a felhasználásra. 4300 Ft-ot kérnek érte, de persze egyéb, olcsóbb endoszkópok közül is lehet válogatni, van például WIFI-s is.

forrás: https://www.antarcticajournal.com/air-purifier-in-xian-china/

Továbbhaladva az orvosos vonalon egy viszonylag hiánypótló eszközre hívnám fel a figyelmet, a Xiaomi levegőminőség vizsgálójára. Hogy ez sajnos mennyire aktuális, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy Kínában a városi szmog miatt megépítették a világ legnagyobb légtisztítóját, ehhez viszont valahogy meg kellett tudni, hogy mi van a levegőben. Pont erre jó a Xiaomi PM értéket mutató kütyüje, ami egy érintőképernyőn jeleníti meg egy skálán, hogy éppen mi a helyzet a levegőben a „jajmindmeghalunk”-tól a „mindenrendbenvan”-ig. Természetesen 24 000 Ft-ért nemcsak ennyit tud, hanem a páratartalmat, a hőmérsékletet, de még a levegőben lévő baktériummennyiséget – TVOC – is megmutatja.

Ha pedig nem volt elég az agymenésből, ezen a linken további őrült, de ötletes cuccokra lelhetsz.

hirdetés