hirdetés

Akár még fizethetünk is velük

NFC-s telefonok válogatása

hír
Akár még fizethetünk is velük 1
írta: Don Kartács
2019-07-26

Miután létrehoztuk a fintech csoportot, elkezdtem azon gondolkodni, hogy miért ne állhatnék át teljesen a telefonos fizetésre. Sajnos Magyarországon még nem teljeskörűen alkalmazható a megoldás, annak ellenére, hogy már egyre több szolgáltató támogatja például a Google és az Apple fizetési szolgáltatásait, de az OTP-sek biztosan ismerik a Simple-t, szóval érdemes az NFC-s dolgokkal egy kicsit mélyebben is foglalkozni.

Nem sokkal drágább az Umidigi Power, ami brandben biztosan gyengébb, mint a Sharp, ellenben akkuban jóval erősebb, 5150 mAh-s teleppel nyomul. Sajnos nem a Qualcommtól, hanem az MTK-tól veszik az SoC-t, egy Helio P35 a rendszer lelke, de ez inkább fogyasztásban, sem mint alacsony teljesítményben nyilvánul meg. 41 000 Ft-ért itt is sok mindent kapunk, a 4 GB RAM és 64 GB ROM mellett NFC, B20, Full HD+ kijelző, duális WiFi, 18 wattos Quick Charge is befért az árba. Akinek nem a presztízs, hanem az ár-érték arány számít, és hajlandó kompromisszumokat kötni, annak itt a Power. Alternatíva az Umidigi One Pro 44 000 Ft-ért, szerintem gagyibb hardverrel, de egy pillantást azért az is megér.

Ha ugrunk egy „tízest” felfelé, számtalan másik Umidigi modellből is válogathatunk, amelyek nagyon hasonló logikával, ámbátor jobb hardverrel kerülnek forgalomba. Az Umidigi F1 szerényen csak a formula bajnoksághoz hasonlítja magát, 53 000 Ft-ért 4/128-as modellt ad, Helio P60 „maggal” – 140 000 Antutu pont -, ami veri a Snapdragon 660-at teljesítményben. Nyilván a kisebb reklámértékért cserébe több okosságot kell adni, szóval itt is belenyúltak a varázskalapba, és jól teleszórták funkciókkal a készüléket: gyors és vezetéknélküli töltés, NFC, B20, arcalapú feloldás, Android 9, csepp alakú szenzorsziget a minél nagyobb képernyőarányért, de nem is mondom tovább, ti rutinos olvasók tudjátok már, mi a dörgés. Találtam néhány makulát is, a WiFi nem kétsávos – ami elég piti ennyiért – és gondolom a kameraképességek terén is lenne mit fejleszteni, de az ár így is mindent visz.

Aki pedig turkálna még egy picit az NFC-s telók között, az a Banggoodon és a Gearbesten is megteheti.

hirdetés