hirdetés

Airloop Snap fülhallgató

Végtelen üzemidő és brutális variálhatóság

hír
Airloop Snap fülhallgató 1
írta: Don Kartács
2021-08-04

A kickstarteres körökben mozgók számára az Airloop márka ismerős lehet, ez a világ első 3 az 1-ben TWS fülhallgató megoldása. Ez azt jelenti, hogy sima fülbogyós módban, nyakpánttal és „collar” típusú, plusz akkumulátorral felvértezett fülhallgatóként is használható a termék. A legegyszerűbb kiszerelésben 10 óráig, vállpántos megoldással 22 óráig, míg a töltőbölcsőt is ideszámítva több, mint 80 órán át szólhat a zene, ami világrekord gyanús érték. Ráadásul kezeli az aptX hangátviteli szabványt és zajszűrésre is képes. Szerváltunk a zajongóhoz egy über jó kupont – HUSL01 -, ami 50 dollárt lenyes az árból, így 24 000 Ft-ba kerül a fullos variáns. Az áfát a cég előre kifizeti, így elvileg ezzel sem kell foglalkoznotok.

Ki lehet azonban egészíteni egy nyakpánttal,

ami azt gátolja meg, hogy kiessen a fületekből, de egyébként ez önmagában is nagyon valószínűtlen, mert az Airloop mérnökei a fülbe kapaszkodó kacsos megoldással dolgoztak. Tapasztalataim szerint ezek eléggé ellenállók a különböző rezgésekkel, mozgásokkal szemben. De nyilván nem ez a nagy truváj, hanem a nyakon felfekvő kiegészítő, ezt hívjuk „collar” típusú megoldásnak, én egy ideje csak ilyen füleseket használok sporthoz. Ebben az az érdekes, hogy saját akkumulátort bújtattak el benne, így ha felcsattintjuk a fülesre a mágneses végekkel kapcsolódó nyakpántot, az alap 10 órányi üzemidő 22-re tolódik ki, ahogyan azt a lenti videóban is láthatjátok. Egy tesztben olvastam, hogy nem tud gyorstöltést a cucc, 2 óra alatt tölt fel teljesen, ezt azért lassúnak sem nevezném.

Természetesen az Airloop Snap a hagyományos SBC és AAC szabványok mellett az aptX-et is támogatja,

illetve teljesíti az IPX7 szabványt, vagyis gyakorlatilag vízálló, ellentétben az olcsóbb fülesekkel, amikre IPX4 vagy IP44-es szabványt szoktak megadni. A kiváló BT átvitelért egy Qualcomm chip felelős, a tesztek alapján nagyon alacsony a késleltetése, még filmek alatt sem csúszik a hang. A Snap rendelkezik CVC-vel, vagyis passzív zajszűréssel, aminél én jobban szeretem az aktív ANC-t, de azt csak az éles tesztek fogják megmondani, ez mennyire hatékony. Természetesen ez a füles támogatja a Google hangasszisztensét, ráadásul valamilyen szenzorral figyeli, mikor veszitek ki, illetve teszitek vissza a fületekbe a végeket, és ennek megfelelően állítja meg és indítja el a számokat.

A hangját elég sok tesztben széjjel dicsérték, és ebben a 30 000 Ft-os ársávban már nem nagyon szokott ilyesmivel gond lenni, de nyilván erre csak az éles teszt fog igazi választ adni. Ugyanez vonatkozik a mikrofonjára is, több videó alapján ez is kiváló, de majd élesben kiderül, hogy tényleg így van-e. A legnagyobb kiszerelésért a HUSL01 kuponkóddal 24 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, ami azt is figyelembe véve, hogy ez egy 3 az 1-ben eszköz, és hogy milyen minőségű, nem tűnik túlzónak. A HUSL01kód az olcsóbb 2 in 1 variánsra is jó, így az csak 15 000 Ft-ba kerül. A szállítás Budapestre mindkét termék esetében kb. 400 Ft, vagyis ez nem tétel. Az áfát a cég állítása szerint előre kifizeti, így elvileg ezzel sem kell foglalkoznotok, de bármilyen probléma esetén forduljatok bátran az ügyfélszolgálatukhoz, és elrendezik.

hirdetés