hirdetés

A Xiaomi telefonokon túl…

Nem csak mobilt gyártanak

hír
A Xiaomi telefonokon túl… 1
írta: hajas
2020-02-18

Ha meghalljuk azt a szót, hogy Xiaomi, akkor egyből egy telefon vagy robotporszívó jut az eszünkbe. Pedig a kínai gyártó rengeteg mindent gyárt, sőt alig van olyan termékkategória, amiben nem találnánk tőlük alternatívát. Összeszedtem nektek pár, talán kevésbé ismert, viszont annál jobb cuccot a Xiaomitól, biztos lesznek meglepetések!

Xiaomi Mijia okos vízforraló

Másfél litert rendkívül gyorsan tudtok felforralni az 1800 W-os teljesítményének köszönhetően. De ezt szinte mindegyik vízforraló elmondhatja magáról. De akkor miért éri meg nektek az okos vízforraló? Hát egyrészt azért, mert alkalmazáson keresztül be tudjátok indítani, programozni, hogy például reggel, mire felkeltek, addigra kész legyen a teátokhoz a forró víz. Sőt, akár azt is be tudjátok állítani, hogy hány fokra melegítse fel a vizet, például a zöld teához 80-90 fokos vízhőmérséklet az ideális. 12 990 forintért tudjátok megvásárolni a Xiaomishopnál, ráadásul magyar garancia jár hozzá, és EU csatlakozós, így nem kell átalakító hozzá. Ha pedig előreutalással fizettek, akkor még extra 6 hónap garanciát és 3% árkedvezményt kaptok.

Xiaomi Mijia T100 elektromos fogkefe

Elektromos fogkefét itthon nagyon drágán lehet kapni. A Mijia T100 viszont ugyanolyan jól tisztítja a fogaitokat, mint bármelyik nagyobb gyártó terméke, viszont nagyon olcsó. Egy töltéssel 30 napon át tud működni, ha napi 2 alkalommal 2 percig használjátok. A 120 másodpercet egyébként a szerkezet automatikusan felosztja 4 részre, így tudni fogjátok mikor melyik részét kell mosni a fogsorotoknak. 2600 forintot kérnek csak érte, itthon sok elektromos fogkefe pótfeje is drágább. Az egyik legismertebb márka 4 darab cserefejet árul 4800 forintért. 3 darab tartalék fejet pedig 1700 forintért tudtok beszerezni.

Xiaomi Mijia éjszakai fény

Végül ezt az éjszakai fényt mutatom be nektek. A kis méretű lámpatestben található egy mozgásérzékelő, ami, ha mozgást érzékel éjjel, akkor felkapcsol. Ha már nem érzékel mozgást, akkor 15 másodperc után automatikusan kikapcsol. A mágneses tartót bárhová fel tudjátok ragasztani, így sok helyen tudjátok használni: szekrényben, folyosón, ágykereten stb. A lámpatest kialakítása miatt bármilyen szögben forgatható, így arra tudjátok irányítani a fényt, amerre szeretnétek. Nem kell sokat fizetnetek érte, Aliexpressen 3000 forintba kerül, de a Xiaomishopban is meg tudjátok vásárolni 3990-ért. Kicsit drágább, viszont van rá magyar garancia és sokkal gyorsabban házhoz szállítják.

hirdetés