hirdetés

A Ticwatch GTX szebb, mint a Mi Band

Tudásban nincs nagy különbség

hír
A Ticwatch GTX szebb, mint a Mi Band 1
írta: SonkaMod
2021-06-15

Az okoskarkötős vagy más néven aktivitásmérős szegmensben egyértelmű kategóriagyőztes a Xiaomi Mi Band, abból is nyilván a legújabb variáns, a hatos. Kihívója persze bőségesen akad, de csak pár olyan konkurens van, ami labdába rúghat mellette. A Huawei Band-ek ilyenek, a Haylou okosórái is felveszik vele a versenyt és a Ticwatch GTX is egy jó alternatíva. Az utóbbi azért kiemelendő, mert jobban hasonlít egy hagyományos órára, így sokak szemében jóval szebb, mint egy Mi Band.

14-féle sportmódot tud, de ha azt akarjuk, hogy útvonalat is rögzítsen, akkor a telefonunkat is magunkkal kell vinni, mert annak a GPS-ét használja. IP68-as vízállóságának köszönhetően úszni is lehet vele, de azért búvárkodni már nem vihetjük el, mert a nagy nyomásnak nem tud ellenállni. Folyamatosan számlálja a lépéseinket és a pulzusunkat is méri, valamint kalkulál egy hozzávetőleges számot arra, hogy mennyi kalóriát égettünk el. Tud időjárás előrejelzést mutatni, van benne stopper, tud ébreszteni és az alvásciklusunkat is figyeli. Ami még elég fontos tulajdonság, hogy a telefonos zenelejátszó appot tudja kezelni, így a számok váltásához sem kell elővenni a telefont, hanem intézhetjük azt is az óráról.

200 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ezzel pedig maximum 10 napig bírja egy töltéssel, de normál felhasználás mellett inkább az egy hetes üzemidő a reális. Ez nem eget rengetően hosszú idő, de nem is rossz.

A köralak igen jól áll a kütyünek, illetve a körben elhelyezkedő számozás is ötletes a lünettán. Sokkal elegánsabb, mint a Mi Band széria kinézete, így bármilyen szetthez felvehető, de az alap megjelenése ennek is sportos. A számlapok pedig megváltoztathatók, így az alkalomhoz illően tudjuk cserélgetni. A Ticwatch GTX-nek az ára több, mint megnyerő, szerencsére egyáltalán nem drága. Aliexpressen most egy 3$-os store kuponnal megrendelhető körülbelül 11 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért és Spanyolországból küldik, teljesen ingyenes szállítással. Az EU raktár miatt nem kell félni a többletköltségektől, ugyanis ilyenek nem merülnek fel, a szállítás pedig maximum egy hetet vesz igénybe.

hirdetés